BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351239 przez magda__kielce
Ja biore nospe jesli czuje ze trwadniej mi brzuszek lub gdy bola mnie placy podobno nospa nieszkodzi oczywiscie z niczym niemozna przesadzac

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #351253 przez nati.olsztyn
magda wiem, że nospa nie szkodzi, zastanawiam się tylko czy te bóle są normalne czy powinnam się niepokoić...

12 lata 8 miesiąc temu #351254 przez chłopek
nati ja tak wczoraj miałam na pęcherz ci uciska. mój właśnie skacze w brzuchu :) lepsze to jak napinanie brzuch mnie tak nie boli

12 lata 8 miesiąc temu #351260 przez sister.anna
nati.olsztyn napisał:

sister.anna A co się stało?

Hej Nati, a nic sie nie stalo, po prostu jestem wykonczona i nie do zycia. Poszlam spac o 10, do 12 nie zasnelam, a od 3 rano juz bylam "wyspana" :angry: Dopiero jak maz do pracy poszedl to 5:30-6:30 troche usnelam az budzik sie wlaczyl...
Mala sie wierci jak szalona, zgaga znikad, nie moge sobie miejsca znalesc, za jasno, siku i inne takie formalnosci ciazowe... ggggrrrrrr
No i potem omalo w faceta nie wjechalam zmieniajac pas, w ostatniej sekundzie go zobaczylam eeehhhhh.

A Ty jakos sypiasz w miare? Mnie tez kluje przy samym wyjsciu, nasze malenstwa sa juz czesto glowka w dol i cisna, a ze waza ok 2-2.5kg to dokuczac musi :S Ale tych okresowych bolow to nie mam.

12 lata 8 miesiąc temu #351266 przez magda__kielce
mnie jesli bola placy to wlasnie tak jak na miesiaczke i dol brzucha tez w ten sam sposob potem mija, wyczytalam gdzies zeby wziasc cieply prysznic jak bardzo bola plecy jesli przejdzie to znaczy ze jeszcze sie nie zaczelo a jak nie to kontrolowac bo jesli zaczyna sie porod to ani nospa ani prysznic nie pomoze

12 lata 8 miesiąc temu #351273 przez chłopek
magda jak byś miała tak czesto to do lekarza lepiej jedz,
sister moze ciepłe mleko na zgagę, a w nocy na siedząco spij ja musze miec duzo poduszek pod głową bo mam straszną zgagę

12 lata 8 miesiąc temu #351275 przez sister.anna
Dokladnie Magda, ja sobie podczytywalam troche kwietniowki i niektore sie biedne pare dni meczyly z takimi skorczami i bolami, a po porodzie ani widu ani slychu.

Ciekawe czy my w miare na czas urodzimy, oby sie nasze kruszynki za szybko nie pchaly ale tez przenosic 2 tyg to naprawde ciezko juz by musialo byc.

12 lata 8 miesiąc temu #351279 przez magda__kielce
Moze zle to napisalm zdazaj mi sie takie bole ale trwaj krotka chwilke i mijaja, a jesli chodzi o plecy to mysle ze z przeciazenia bardziej bola niz to skurcz
U lekarza bylam w poniedzialek i teoretycznie jest ok troszke mi sie skrucila szyjak ale moj gin powiedzial ze jak na ten tydzien ciazy mieszcze sie w normie,ale mam wiecej odpoczywac dlatego tez jestem od wczoraj na zwolnieniu

12 lata 8 miesiąc temu #351281 przez magda__kielce
A jesli chodzi o spanie to mnie tez meczy ciagle wstawanie do toalety i zgaga :)
A powiem szczerze ze podziwiam dziewczyny ktore sa na zwolnieniu cala ciazy oczywiscie jesli niebylo przymusu tylko tak poprostu ja jestem w domu 2 dzien i troche fisiuje niewiem co ze soba zrobic,mam odpoczywac a mnie nosi co by sobie tu wymyslec

12 lata 8 miesiąc temu #351283 przez asia886
my się z mężem śmiejemy że malutka urodzi sie na otwarcie EURO 2012:-)

12 lata 8 miesiąc temu #351285 przez magda__kielce
asia886 ja tez zartuje zeby tylko nie 8 w dniu otwarcia bo kazdy bedzie chcial je zobaczyc nawet jak niejest kibicem

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351293 przez Kasiulka
Andzia gratuluję Ci serdecznie i czekam na więcej informacji o Twoim stanie zdrowia i oczywiście o Gabrysi :) Wszystko będzie dobrze, ja będę się modliła o Wasze zdrówko :) Myślami jestem z Wami :)

Czy Natalka odzywała się? Nie wiecie co u niej i u Jasia?

A mnie wczoraj pierwszy raz dopadła zgaga... Taka mega, że nie mogłam zasnąć. :ohmy:

12 lata 8 miesiąc temu #351327 przez nataleczka_92
hej mamusie:)
Joanna jak dla mnie proszek Dzidziuś ma piekny zapach;) taki jak powinny pachniec ubranka maluszka:) bo np Lovela wcale zapachu niema.
a u mnie noc minela okropnie,po wczorajszym spacerze wszystko mnie boli...
w nocy tak mi sie siku chcialo a nie moglam sie podniesc wogole, krzyz, pachwiny ,nogi doslownie wszystko mnie bolalo :(

12 lata 8 miesiąc temu #351342 przez nati.olsztyn
Ja mam termin z usg na 8:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351344 przez Joanna
Cześć dziewczynki :)

widzę, że od rana jesteście aktywne :blink: :blink: u mnie niestety przeziębienie chyba nabiera na sile, więc idę dziś do lekarza, bo prawdę mówiąc nie wiem za bardzo co sobie kupić w aptece :dry:

nati.olsztyn ja już wcześniej pisałam o tych bólach, niestety są one normalne i trzeba się do nich przyzwyczaić. Mój ginekolog na ból zaleca nospę i odpoczynek :)

Andzia gratuluję córeczki, trzymam mocno kciuki za szybki powrót maleństwa do domku :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka