BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #375880 przez iwonka_wwa
Ja też już stwierdziłam, że nie będę się dopatrywać żadnych objawów i próbuję zająć sobie głowę wszelakimi innymi rzeczami. A mój Michaś póki jest bezpieczny w brzuszku i czuję jak się wierci, sam zadecyduje kiedy przyjdzie jego czas.

Ale ciakawa jestem, która kolejna na porodówkę trafi, przyniesie to troszkę pozytywnego nastroju na nasze forum, bo czuć troszkę to zniecierpliwienie.

W dzień znów byłam taka senna, a teraz na wieczór przypływ energii. Boję się troszkę, że jak maluszek się urodzi to też w dzień będzie spał, a w nocy nie. Ale zobaczymy.

Miłego wieczorku mamusie!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #375916 przez nataleczka_92
Joanna z tym cisnieniem to tez roznie ale jak zwiekszylam dawke dopegytu to jest ciut lepiej. No ale tak jak mowisz my mozemy sie czuc dobrze a z dzidzia nie wiadomo tymbardziej ze ja usg nie mialam juz 6tyg i po tym co pisalas to sie zaczynam niepokoic. Ale coz jutro zobaczymy

12 lata 7 miesiąc temu #375917 przez chłopek
nataleczka to napisz jak po wizycie, ja tez mam jutro. mój szaleje i to strasznie, w aucie az podskoczyłam jak wracalismy od tesciów tak mi na szyjkę ucisnął.

12 lata 7 miesiąc temu #375926 przez nataleczka_92
Chłopek napewno dam znac ale mam pozno bo az na 20:( a Ty? Co do klucia w szyjce to mnie tez czesto kluje. A mam takie pytanko bo ja jak sie podmywam to zauwazylam ze krocze jakby "powiekszylo" sie i jest takie drapiace w dotyku:? Czy ktoras z was ma tak?

12 lata 7 miesiąc temu #375956 przez asia886
Natalka ją mam tak samo od tygodnia jutro mam wizytę i mam nadzieję że będzie ok. Od południa i cały czas do teraz łapią mnie skurcze. Ją nie wiem jak powinno się je odliczać czy to są te czy nie.

12 lata 7 miesiąc temu #375976 przez mamusia-85
Ja odpoczywam po kolacji i mialam dzis troche chwile grozy, bo jak sobie robilam herbate to wrzatkiem troche sie pochlapalam na brzuch..., troche bolalo i byly czerwone plamki, teraz nie boli, ale zaczerwienienie jest, mala sie nadal rusza wiec chyba wszystko ok, ale mowie wam przestraszyłam sie i to porzadnie :( :ohmy:
Zaraz ide spac i moze zrobie jakis okladzik na brzuszek albo chyms posmaruje, a po za tym chce sie z mezem poprzytulac i moze jeszcze jakis sobie film obejrzymy :blink:
chlopek ja tez jak dzis z mezem jechalam autem to mala strzanie sie wiercila az tak dawno mnie brzuch nie bolal, jakby chciala mi skore przebic no i na szyjke tez naciska czasem porzadnie.
To na razie kochane mamusie :) Dawajcie znac co u was i ciekawa jestem ktora nastepna bedzie rodzic ;)
Spokojnej nocy i do jutra :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #375980 przez nataleczka_92
Asia ja też mam jutro wizytę i mam nadzieję że się dowiem wszystkiego. Tzn co z szyjka ile dzidzia waży itd. Skurcze te właściwe powinny być regularne. Jeśli występują co 5minut lub krócej to wtedy trzeba na porodówkę. To jutro po wizytach dajcie znać kochane. Ją pewnie będę ostatnia bo mam na 20 . Mnie skurcze zaczęły łapać dość bolesne ale nie regularne

12 lata 7 miesiąc temu #375992 przez nataleczka_92
Ach kochane i zapomniałam dodać niewiem jak u was ale ja pomimo że niema upału mam nogi i ręce spuchnietę jak balony. Na dodatek mam tak okropne rozstepy takie bruzdy aż przez bluzkę czuć czy widać:-(

12 lata 7 miesiąc temu #376026 przez Kasiulka
nataleczka ja to już teraz jak się smaruję na brzuchu to nawet na niego nie patrzę
:( biust też mam zrujnowany jak 80letnia kobieta, a szkoda gadać :(

12 lata 7 miesiąc temu #376056 przez blue01
mamusia-85 nie martw sie popaperzeniem,dziecku napewno nic sie nie stalo,ja rowniez poparzylam brzuch na krotko przed porodem,tyle,ze rozgrzanym olejem,na szczescie nie odbilo sie to na malej,jesli chodzi o Natalke,to za dnia duzo spi i bardzo dlugo,bo potrafi i z 4 godz spac,a w nocy tez ja mecza gazy i budzi sie tak od 3 do 4 razy,poza tym jest wszystko ok

12 lata 7 miesiąc temu #376057 przez blue01
poparzeniem*

12 lata 7 miesiąc temu #376073 przez Kasiulka
blue to Twoja Mała jest idealna :)

12 lata 7 miesiąc temu #376083 przez nataleczka_92
Kasiulka u mnie piersi w sumie nie zmieniły wyglądu sprzed ciąży. Jedynie brodawki są bardziej brązowe i okrągłe. Tak pozatym to chyba mleko się zbiera bo zauważyłam że są często gorące i twarde. A mnie brzuch boli jak na okres strasznie. Mały się tak w nocy napial że jak wstawałam siku to ledwo co mogłam się ruszyć

12 lata 7 miesiąc temu #376101 przez chłopek
hej mnie w nocy tak brzuch bolał jak na okres, mały zie strzsznie rzucał ale tylko dołem, a jak sie napioł to myslalam ze mi brzuch rozerwie i dzisiaj znowu to samo, żebra mnie bolą, i szyjka strasznie

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #376158 przez Madeline
Hej kochane :)

Mój mały wczoraj strasznie wieczorem fikał, ale ja uwielbiam jak tam się wygina i czuję jego nóżki :)

Można by powiedzieć, że dzisiaj czuję się świetnie :) Oprócz tego, że czuję się jak słoń :silly: i że jestem strasznie opuchnięta, nawet na twarzy to mnie nic nie boli i nawet mam jako taki humor :)

Od dziś mam dokładnie 15 dni do daty porodu i postanowiłam się nie nakręcać, no chyba, że odejdzie mi czop, złapią skurcze lub odejdą wody. A tak mam zamiar cieszyć się ostatnimi chwilami "spokoju". Mam cichy plan wyciągnąć męża na jakiegoś kebaba zanim urodzę, bo mam straszną ochotę, a później takich rzeczy jeść nam nie będzie wolno :(

Też jestem ciekawa która teraz urodzi :) A tak poważnie to która z Was ma najbliższy termin porodu?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka