BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #376435 przez Koni
A ja jakoś się nie zastanawiam i nie przejmuje jak będzie to będzie :) Fajnie byłoby urodzić przed terminem ale to aż 3 tygodnie do tego czasu więc spokojnie czekamy :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #376441 przez chłopek
hej ja po wizycie szyjka 90% skrócona 1cm rozwarcia, za tydzien wizyta i ktg ale gin powiedzial ze raczej sie nie spotkamy na wizycie tylko na porodówce, po badaniu śluz z krwia mi odchodzi

12 lata 7 miesiąc temu #376442 przez gumis24
Czesc dziewczyny ja dzis bylam u gina na kontroli ,wszystko dobrze...niestety jak zwykle nic wiecej sie nie dowiedzialam..jesli do tego czasu nie urodze to 18 mam ktg...cos mam na 40% ale niewiem czy to szyjka sie skaraca czy moze rozwracie juz mam bo tez sprawdzala...skurcze mam od czasu do czasu i to raczej w nocy a poza tym raczej mnie boli w dole brzucha niemal caly czas no i czasem maly naciska glowka do dolu..ah zeby mi ktos powiedzial kiedy urodze... ;)

12 lata 7 miesiąc temu #376449 przez Joanna
To świetnie dziewczyny, nic tylko teraz czekać na poród :) ja dowiem się we wtorek czy coś się u mnie ruszyło, tydzień temu byłam całkowicie pozamykana, ale z tym też bywa różnie...spotkałam się z przypadkami, gdzie dziewczyna poszła na wizytę, pozamykana, szyja długa a na drugi dzień jak nie tego samego dnia wody odeszły i koniec :blink:
Ciekawe która z nas urodzi w najbliższym czasie...w każdym razie życzę Wam i sobie pomyślnego rozwiązania :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #376459 przez Koni
chłopek to u Ciebie pewnie czop odchodzi :) Może jeszcze w nocy na porodówce wylądujesz :P

gumis24 też bym chciała wiedzieć kiedy się malutki urodzi ale nie ma tak łatwo :P

Joanna to fakt nic może się nie dziać aż tu nagle lądujemy na porodówce także wszystkie musimy być czujne :)

12 lata 7 miesiąc temu #376461 przez Kasiulka
martynka9996 biedulka jesteś z tym kroczem :( ale kochana masz już dwójkę bąbelków ze sobą :) możesz być dumna z siebie :) czekam na zdjęcia z niecierpliwością :)

sister.anna dziękuję bardzo :) trochę się martwię, ale z drugiej strony to nic nie zmieni. Dobrze, że Tomek jest taki przytomny - kupił kilka stron internetowych i zaczął własny biznes - z dnia na dzień! :O Trzymam za niego kciuki :)
Jak to dobrze, że już lepiej się czujesz! Przeszłaś prawdziwy koszmar! Wspaniale, że masz to już za sobą i możesz w pełni cieszyć się czasem spędzonym z Alusią :)

magda_kielce faktycznie z tymi porodami to ruletka - moja koleżanka się dobrze czuła, bez problemowo i nagle odeszły jej wody i w niedzielę urodziła synka :)

chłopek to chyba się cieszysz kochana co? :) Trzymam mocno za Ciebie kciuki! Czyżbyś miała pierwsza urodzić z naszej trójki? :)

gumis24 łączę się z Tobą w bólu i ciekawa jestem która z nas pierwsza urodzi - Ty ja czy chłopek :) 18 czerwca zbliża się wielkimi krokami :)

Joanna to prawda! sytuacja może zmienić się w mgnieniu oka :) kilka godzin wystarczy :) Modlę się za nas wszystkie gorąco , obyśmy urodziły szybko i bezboleśnie :)

KOchane a teraz mam takie pytanie do Was:

Czy wykonujecie masaż krocza?

12 lata 7 miesiąc temu #376467 przez gumis24
Chlopek trzymam kciuki kochana cos mi sie wydaje ze teraz Twoja kolej :)
kasiula a Ty jak sie czujesz? ja nie robie masazu krocza a pewnie powinnam ponoc pomaga!

12 lata 7 miesiąc temu #376478 przez Kasiulka
gumiś z tym samopoczuciem to różnie, ale w sumie nie ma co narzekać ;) ja też nie robię tego masażu krocza i zaczynam się teraz martwić, bo kurcze powinnam, na pewno by to coś dało. a teraz to już za późno :(

12 lata 7 miesiąc temu #376487 przez chłopek
gumis a to 40% to sie szyjka skróciła, bo ja mam wpisane 90%

12 lata 7 miesiąc temu #376499 przez Kasiulka
chłopek to Ty pewnie lada chwila urodzisz! :) ale super :) masz z kim zostawić Ksawcia w razie czego?

12 lata 7 miesiąc temu #376538 przez nataleczka_92
Hej ja już po wizycie. Strasznie puchne przez co przez 2tyg przybrało mi się 3kg. Z miesiączki wynika teraz 37tydzień, z usg wynika 38t4dz. Mały waży już 3400 więc powiedział że mały to napewno nie będzie... Szyjka długa ale przepuszcza jeden palec?jakoś tak choć niewiem co to znaczy. A i ten GBS wyszedł mi dodatni,czyli jak trafie na porodówkę to będę dostawać antybiotyk,a jak nie pomoże to mały jeśli się zarazi przy porodzie to będzie dostawał antybiotyki.

12 lata 7 miesiąc temu #376563 przez Koni
nataleczka_92 mój mały cały czas jest tydzień do przodu i pewnie waży gdzieś tyle co i twój więc u mnie też byłby 38tc ;) A kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?

Kasiulka ja też nie robię masażu krocza a wiem że powinnam nie mniej jednak ciężko mi się zebrać :dry:

Hehehe dziewczyny ja chyba jednak się cieszę że tutaj nie badają szyjki ani nic bo tak jak wy będę się doszukiwać objawów a tak sobie na razie czekam i tylko odbieram telefony z pytaniami czy już i jak się czuję :P

Zobaczymy Kacperek sam podejmie decyzje kiedy z brzuszka wyjdzie :)

12 lata 7 miesiąc temu #376570 przez nataleczka_92
Koni podziwiam Cię że możesz tak spokojnie czekać na dzidzie. Bo ja ledwo mogę wytrzymać,mimo że mam już corcie w domu. Ale tak jak Ty myślę sobie że kiedy będzie chciał wyjść to wyjdzie:) u mnie ostatnia miesiączka była 21wrzesień,ale tak jak pisałam zaczęło się rano a wieczorem już był koniec... Więc gin kazał się tym terminem w sumie nie sugerować. A u Ciebie kiedy była ostatnia? Co do wagi małego to jestem trochę w szoku

12 lata 7 miesiąc temu #376574 przez sister.anna
Nataleczka az tak sie waga nie przejmuj, mi jakies +/- 2 tyg przed porodem robili usg i to jakim super aparatem bo to bylo w specjalistycznej klinice i Ala miala wtedy kolo 2900 a 2 tyg pozniej na porodzie miala 2930 :) I nie wierze ze nic nie przytyla. Takze nie martw sie na zapas, oni sie jednak myla i to nie zadko.

A z tym masazem krocza to Wy tam mozecie tak swobodnie siegnac? Ja raz kiedys probowalam... raz ze to malo estetyczne jakies mi sie wydalo, a dwa to ciezko by bylo sie tam masowac... juz lepiej mezow zatrudnijcie :lol: i lepszy i dokladniejszy taki masaz a jaki przyjemny !! :laugh:

A my dzisiaj z malzowinka sobie po pol lampki wina machnelismy siedzac przytuleni na kanapie, Alusie wykarmilam i zrobilam jej masazyk pleckow az stekala z zadowolenia i odpadla po nim jak mopsik. No a my mielismy chwilke dla siebie i bylo baarrdzzzooo milo. Spedzajcie czas razem poki mozecie.

Chlopek trzymam kciuki !!!

12 lata 7 miesiąc temu #376587 przez mamusia-85
Ja tak jak Ty Koni raczej się nie przejmuje i nie mysle kiedy to bedzie, kiedy to bedzie, jak bedzie to bedzie tym bardziej, ze dzidzie mamy donoszone :blink: Zresztą mamy podobne terminy, ja mam w sumie dwa 20, 26.06., ale wszyscy mowią, że urodzę szybciej zobaczymy.\
Ja ostatnią miesiączkę miałam 13-17 września i pamietam, ze wtedy byla ona opozniona o 11 dni, bo mialam dostac wczesniej, wiec juz sie zastanawialam czy moze nie jestem w ciazy, ale tym razem nie :silly: Myślę, ze przez to , ze ost okres przed ciaza mialam takie opoznienie wiec teraz nie wiadomo dokladnie kiedy dokladnie mam termin...Jak na razie objawow nie mam, czasem pobolewa mnie brzuch jak na okres, ale ogolnie to czuje sie super :) Zobzaczymy jak to dalej bedzie, nie mniej jednak z mezem nie mozemy sie juz doczekac naszej kochanej Martusi ;)
Zmykam spac, chlopek trzymaj sie moze to juz lada chwila, daj znac :)
Dobranoc mamusie :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka