BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 4 miesiąc temu #259519 przez Madeline
Ostatnio jak się ważyłam to było ok 2 kg.
Jeszcze chwilka i będą święta :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #259566 przez chłopek
czesc dziewczyny ja sie dobrze czuje jutro mam wizyte u gin i usg. w poniedz wyladawalismy w szpitalu, Ksawery wymiotował z niedzieli na poniedz:( wlasnie wróciłam ze szpitala, juz jest dobrze. buziaki

13 lata 4 miesiąc temu #259645 przez Madeline
Najważniejsze, że już małemu nic nie jest :)

13 lata 4 miesiąc temu #259894 przez Madeline
Kochane ja już po usg :)
Maleństwo jest zdrowe, ma już 6,34 cm :)
Widziałam nawet nosek :) Pani doktor się śmiała, że coś tam mu wierga miedzy nogami i może to być chłopak, ale gwarancji nie daje, bo może równie dobrze być to pempowina :) Dziś pierwszy raz był ze mną mąż. Achh... Te jego rozmarzone oczy wpatrujące się w ekran :) Do tej pory przeżywa, że maluszek się wiercił :) Hehe Także ja jestem spokojna :) Teraz byle do poniedziałku do poradni i tam będą wyniki krwi. Czy Wam też chce się tyle pić? Ja praktycznie non stop pije i jem.

13 lata 4 miesiąc temu #259928 przez rybka19834
Madeline ja to bym mogla pic litrami wode,bardzo chce mi sie pic...
to fajnie ze u ciebie wszystko ok z malenstwem...ja to musze jeszcze poczekac 3 tyg:/ czy macie juz brzuszki dziewczyny???bo mi to normalnie juz wyszedl...szczegolnie wieczorem heh

13 lata 4 miesiąc temu #260421 przez chłopek
czesc dziewczyny ja dzisiaj usg mialam dzidzia ma 63mm,w srode bede miec przezierność karkowa wiec moze sie moja myszka bedzie ruszać i pomacha do mamy

13 lata 4 miesiąc temu #260570 przez martynka9996
Cześć dziewczyny dawno nie pisałam bo cieżkie dni za mną. Ze szpitala wyszłam po tygodniu ale później zaczeły sie starszne mdłości i wymioty takie że nie mogłam z łóżka wstawać bo jak wstałam to się z toaletą nie rozstawałam :angry: na szczęście juz za mną.
Pić mi się nie chce właśnie to raczej nie dobrze bo powinno się bardzo dużo pić to zdrowo, a mnie wcale do tego nie ciągnie, raczej zmuszam siężęby troche wypić.
Przeszukałam dziś allegro za ubraniami bo moje to już mi z brzucha się zsuwają spodnie i leginsy w dół a bluzki w góre wieć brzuszek na wierzchu :P i zakupiłam sobie taki komplet spodnie i tunika regulowane więc powinny do końca wystarczyć

13 lata 4 miesiąc temu #261076 przez chłopek
dobrze że ja nie musze sobie ciuszków ciążowych kupować mam po siostrze no i kilka swoich :)
martynkaja w ciązy z Ksawciem piłam ale tylko herbaty, potrawiłam z 10 dziennie wypić, teraz nic nie pije od czasu do czasu herbate

a to zdjecie mojego maluszka
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #261497 przez Madeline
Ja jak będę miała chwilę to wstawię zdjęcie mojego skarba :)

13 lata 4 miesiąc temu #261592 przez Koni
chłopek jaki już duży maluszek :)

A ja jestem przeziębiona :( Gardło mnie tak drapie że tragedia nie mówiąc już o tym że z tego wszystkiego dzisiaj wymiotowałam :( Ratuje się paracetamolem bo jak byłam w PL to Gin powiedział że to mogę brać w ciąży i tak samo twierdzą w Irlandii a do tego stosuje Tantum Verde w sprayu na gardło bo nie daje rady choć i tak nie bardzo pomaga :dry: Mam nadzieje że jutro będę się czuła lepiej bo idziemy do szpitala na pierwszą oficjalną wizytę.

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #262381 przez Madeline
Jak u Was dziewczynki?

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #262410 przez Madeline
A oto mój skarb:
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #262413 przez chłopek
hej madeline
mój mąż powiedział że twój dzidziuś to dziewczynka, bo ma długie włosy :)
jak sie czujesz ? mnie boli brzuch od wczoraj
twoja dzidzia taka duza jak moja a troszeczke mlodsza

13 lata 4 miesiąc temu #262473 przez Madeline
Hehe :) Może i dziewczynka :) Mi pani ginekolog mówiła, że może to być chłopak, bo ma coś miedzy nogami, ale równie dobrze może to być pempowina :) A czuję się dobrze, ostatnio tylko coś w pachwinach mnie bolało :( A tak nic, latam siusiu często, nie jem już tak dużo, ale to tylko dlatego, że bardzo doskwierają mi zaparcia :( Nie mogę sobie z nimi poradzić, a lekarka powiedziała, że to normalne. No i kilka razy poszła mi krew z nosa :( Nie wiem czemu, ale z mężem myślimy, że to z przemęczenia :( Bo ciągle jestem w pracy, a pracuję po 12h. Na szczęście jeszcze 3 dyżury potem mam 6 dni wolnego, pójdę na dwa dyżury i mam 9 dni wolnego. To sobie wtedy odpocznę. Ciągle chodzę zmęczona i już po godz 20:00 śpie.

13 lata 4 miesiąc temu #262481 przez chłopek
madeline spróbuje jesć suszone śliwki mi pomogły, a lekarka powinna ci cos na zaparcia zapisac

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka