BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 3 tygodni temu #263221 przez chłopek
hej dziewczynki juz brzuszek mnie nie boli może faktycznie jak rybka pisze maluszek sobie miejscóweczke robił. staram sie Ksawcia nie nosic, bo ciezki jest, ma nózki niech chodzi:) buziaki miłego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #263345 przez Koni
chłopek dobrze że już nic się nie dzieje :) Ja wiem że krwawienia i plamienia są przerażające ale patrząc na moim przykładzie gdzie obficie krwawiłam nie zawsze to musi być groźne bo moja dzidzia dalej tam sobie siedzi i zdrowo rośnie :)

A ja dalej chora :( Poważnie się zastanawiałam nad wizytą u lekarza ale co mi zaleci jedynie paracetamol a ja się dusze mam tak nos zawalony :angry: nawet moje krople na alergie nie pomagają :dry: Już tydzień się tak męczę ;(

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #263359 przez chłopek
koni idz do lekarza, wiem po sobie, tez tak zwlekałam tez stwierdziłam że mi przepisze paracetamol, a tu sie okazało że miałam nieżyt oskrzeli i na antybiotyku się skonczyło

dziewczyny a jakie witaminki bierzecie? mi lekarz polecił PregnaPlus ok 40zl kosztuje, jedyne tabletki po których nie jest mi niedobrze:)

13 lata 3 tygodni temu #263396 przez martynka9996
1. 01.06- natalia^^
2. martynka9996 08.06.2012
3. asia886 13.06.2012
4. zuzek144 16.06.2012
5. chłopek 18.06.2012
6. Madeline 22.06.2012
7. rybka19834 23.06.2012
8. Koni 27.06 .2012

Cześć natalia^^ witamy na forum.
Dziś byłam u lekarza kończyło mi się zwolnienie i tak kontrolnie wszystko ok znowu przepisał mi morfologie mocz i do tego P/ciała anty-HCV a co to takiego to niewiem nawet.
Ogólnie samopoczucie mam ok a jak u was??

13 lata 3 tygodni temu #263400 przez chłopek
martynka to na wirusowe zapalenie wątroby.
u mnie samopoczucie lepie wczoraj sie źle czułam, ale jakos mam leni i nic mi sie nie chce a Ksawcio spi i mogła bym coś porobic

13 lata 3 tygodni temu #263607 przez sister.anna
Czesc Dziewczyny!

Witam Was bardzo serdecznie, pierwszy post chociaz zagladam tu od jakiegos czasu, fajne watki i tak wiele mozna sie dowiedziec! Super moc do Was dolaczyc.

Spodziewamy sie pierwszego dzidziusia, jestem w polowie 16tyg i termin ostatnio na 02.06 ( chociaz byl takze 12.06 i 09.06 :laugh: - dzidzia rosnie jak na drozdzach i statystyki wariuja! )

Mam 29 lat i mieszkam w Manchesterze (UK). Za tydzien odwiedze mojego ginekologa w PL i moze sie dowiemy czy to Fasolka czy Fasolek :woohoo:

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i trzymam za nas kciuki by wszystko bylo jak najlepiej.

13 lata 3 tygodni temu #263617 przez Madeline
Witaj sister.anna :)

Chlopek cieszę się, że jest już wszystko oki.

Koni ja też jakiś czas temu byłam ciągle przeziębiona, ale wyleżałam i mi przeszło.

Martynka To super, że jest wszystko oki, a to jest najważniejsze.

Kochane moje, ja już po wizycie w przychodni. Mam w końcu założoną kartę ciąży :) Dostałam zaświadczenie do pracy :) I mam skierowanie na następne badania. Mam podwyższoną glukozę, mało krwinek czerwonych (muszę jeść więcej buraczków, owoców i warzyw) i coś tam w moczu, ale to jest spowodowane tym, że niby mało piję, a moim zdaniem piję więcej niż przed ciążą. Mam pić od 2-3 l dziennie. Zostałam przebadana od stóp do głów :)

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #263624 przez chłopek
sister.anna witaj
madeline no z glukozą trzeba uważać. no i wcinaj owoce :)

kurcze w środe usg juz sie nie mogę doczekać, fajnie by było jak by lekarz juz cos wypatrzył :)

13 lata 3 tygodni temu #263668 przez Natalia^^
Hej Dziewczyny.
Moje samopoczucie od samego początku idealne. czasem tylko zgaga mi dokucza. ;)

Co do witamin. Ja poza duphastonem biorę: mumomega, i aspiryn protect(na rozrzedzenie krwi)i femibion natal 2 lekarz mi polecił bo mojej kuzynce urodziła sie córcia z rozszczepem kręgosłupa, a powodem był nie dobór kw. foliowegow a tym femibionie jest juz metabilizowany kwas foliowy wiec dobrze się wchłania.

Powiedzcie mi kiedy chcecie zacząć szykować wyprawkę?
Ja czekam az poznam płec. Mam nadzieje na poczatku stycznia :)

13 lata 3 tygodni temu #263674 przez Madeline
Ja jem tylko kwas foliowy, dziś nawet mi ginekolog mówiła, że owoce i warzywa wystarczą :)

My tak planowaliśmy 7 lub 8 miesiąc zacząć kupować by nie zapeszyć.

13 lata 3 tygodni temu #263687 przez Natalia^^
W sumie tez o tym myślałam, z tym że wolałabym nie kupować wszystkiego na raz bo ja generalnie nie posiadam nic ;)

a nie przepraszam mam podgrzewacz:P

Myślę ze wózek i łóżeczko kupimy jakoś w 8 miesiącu.

A co do kw.foliowego to pewnie masz racje. Ja tez miałam nadzieje nie łykać tylu tabletek, ale lekarz mnie przestraszył ze u połowy populacji kwas foliowy nie wchłania sie nawet z warzyw bo nie jestesmy w stanie dobrze go zmetabilizować. wiec wolałąm nie ryzykowac.

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #263700 przez chłopek
ja łóżeczko miałam dopiero jak Ksawcio sie urodził bo mój tata robił łóżeczko,a wózek chyba w 6 miesiącu kupilismy, używany. niektóre rzeczy są czasem nie potrzebne, ja kupiłam hustawke taka co sama sie huśta Ksawcio jej nie lubił siedzi schowana moze drugi dzidzius a polubi

mi lekarz powiedzial ze jeszcze jod jest ważny dla rozwoju dzidziusia, i nie wystarczy tylko jeść warzywa i owoce

dziewczyny was też bolą plecy? bo mnie tak jak bym była w 8 miesiacu :(

13 lata 3 tygodni temu #263791 przez Madeline
Chlopek mnie też bardzo często boli kręgosłup, szczególnie na dole między nerkami, ale wtedy gdy jestem zmęczona.

Widzicie kochane ilu lekarzy tyle rad :) A my mamy być mądre i wiedzieć która rada jest najlepsza :p

13 lata 3 tygodni temu #264042 przez Koni
chłopek z tym lekarzem to nie taka prosta sprawa bo ja im tutaj nie ufam bo oni się po prostu nie znają :angry: więc na razie się leczę paracetamolem biorę po 2 tabletki dziennie rano i wieczorem bo nie chcę przesadzać, do tego imbir z miodem i cytryną bo też ponoć dobry i syrop z cebuli na kaszel a na nos moje krople na alergie i jakoś muszę przetrwać ;)

Ja ból kręgosłupa mam niesamowity u dołu właśnie aż tak jakby mi na tyłku bolało i czasami nogami mi ciężko ruszyć, moja siostra też tak miała :(

sister.anna witamy, witamy :)

Zrobiłam nową listę zaczynając od dat bo tak mi się wydaje że wtedy jest bardziej uporządkowana ;)

1. 01.06.2012 - natalia^^ /???
2. 02.06.2012 - sister.anna /???
3. 08.06.2012 - martynka9996 /???
4. 13.06.2012 - asia886 /???
5. 16.06.2012 - zuzek144 /???
6. 18.06.2012 - chłopek /???
7. 22.06.2012 - madeline /???
8. 27.06.2012 - Koni /???
9. 30.06.2012 - rybka19834 /???

Jak już będziecie znać płeć to dajcie znać to się zmieni znaki zapytania ;)
rybka19834 czy dobrze wpisałam twoją datę porodu?

13 lata 3 tygodni temu #264054 przez asia886
witam juz dawno nie odwiedzałam was:-) za dużo pracy w pracy a w domu po 8 godz. pracy przy komputerze w domu mi się juz nie chce:-) dużo spraw na głowie prezenty uczelnia po mału zaczyna sie sesja i stres przed weselem:-) mógłby śnieg popadać na święta:-) ja witaminy od samego początku ciąży biorę te same czyli femibion natal 1 do 13 tygodnia ciąży a teraz femibion natal 2 on jest od67-70zł a teraz przed świętami kupiłam za 55zł i wziełam od razu dwa opakowania:-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka