BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 2 tygodni temu #266095 przez sister.anna
Gratuluje dziewczyny ! Hodujecie fasolki na schwal :)
Podam swoje wymiary po ndz bo ide prywatnie do swojego ginekologa, tyle ze to starszaczek bo dzis 16 tydz wlasnie minal.

Tu w UK przez cala ciaze nie uswiadcze prawdziwego lekarza wiec za szczesliwa i pewna siebie to nie jestem. Dziwna tu w ogole jest ta opieka...

A Wy laseczki prowadzicie sobie jakies dzienniczki czy cos?
Ja na samym poczatku napisalam fasolce jak to powiedzialam tatusiowi o tym ze jest :) Tyle ze od tego czasu nic wiecej nie napisalam. Ale mysle ze jeszcze wroce do tego niedlugo :lol:

Zato prowadze dzienniczek pomiarow wlasnych, wagowych i cm by sie nieco pilnowac z tygodnia na tydzien. Mam nieco hopla na tym punkcie bo w tym roku cwiczylam silowo i interwaly i prowadzilam bardzo zdrowa diete co zmienilo cialko nie do poznania ( na krotko), na drazku sie kurcze moglam podciagnac.. ale teraz to lipa i nogi musze cwiczyc bo sie masakra robi.. zawsze wstretne byly a tu jeszcze pare miesiecy hormonow i tycia :huh:

Moge zapytac ile Wy przytylyscie poki co? Bo mi juz 4 kilo skoczylo kurcze.... :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 tygodni temu #266101 przez Koni
sister.anna ja jestem w Irlandii i nawet jak krwawiłam to nie uraczyłam lekarza :angry: więc doskonale Cię rozumiem z tym brakiem pewności siebie.

Co do wagi to ważyłam się około 5 dni temu i jak na razie nie przybyło mi więcej niż 0,5kg ale brzuszek już mam i w swoje ciuchy typu spodnie się nie mieszczę bo jeszcze góra jest ok :D Jedyne z czego się cieszę to to że wlazłam w swoją sukienkę w rozmiarze 38 i będzie jak znalazł na święta bo ma miejsce na brzuszek choć będzie go widać :P

Pierogi i uszka zrobione a jutro bigos i ciasta, reszta w Wigilie ;)

13 lata 2 tygodni temu #266102 przez rybka19834
hej dziewczyny.
tu w usa tez jest dziwna opieka,mam porownanie bo moj dawidek urodzil sie w polsce...tak jak pisala wczesniej koni ciaze uznaje sie tu dopiero w 3miechu:/ porabane to...

sister anna ja tez mam bzika na punkcie swojej figury,tym bardziej ze w pierwszej ciazy spaslam sie jak slon,przytylam ponad 30 kg...wiec pozniej musialam pracowac nad tym przez 1,5 roku zeby dojsc do siebie i jako tako wygladac...wiec pozniej co niektorzy niedowierzali ze mam juz dziecko szczuplo wygladalam...teraz staram sie kontrolowac co jem i ile...musze zaopatrzec sie w wage bo zepsula mi sie i tez zaczac prowadzic jakis dzienniczek,ale ostatnio jak bylam na wizycie to przytlam jakis kg...chcialambym dobrze wygladac po porodzie bo akurat bedzie lato wiec nie bedzie jak przykryc zbytnio sadelka:)

a ja dzisiaj poszlam z siostra na zakupy i kupilysmy sobie po torebce na pocieszenie...a przede mna tez kupa roboty,posprzatane juz mam co prawda ale jeszcze jutro jedzonko zrobic a w sobote do pracy na pare godzinek i swieta;)

pozdrawiam was dziewczyny goraco...papa

13 lata 2 tygodni temu #266116 przez Koni
Hej mamuśki ;)

A ja to się tak zastanawiam czy mi kiedyś minom te mdłości :angry: Codziennie rano jest mi tak niedobrze że ledwo coś zjem a jak zjem to mam wrażenie że zaraz zwymiotuje, zresztą już kilka razy mi się zdarzyło :( Mam nadzieje że w końcu z tym drugim trymestrem ten jeden objaw mi minie :/

13 lata 2 tygodni temu #266127 przez chłopek
czesc dziewczynki ja 29 listopada miałam 62kg, a tydzien temy byłam u lekarza i jest 60kg wiec spadłam z wagi, a jem wszytko.z ksaciem przytyłam 10kg, a teraz mi sie wydaje że bedzie wiecej:(
koni ja mam tak samo rano mdłości, i jem dopiero ok 10 godz,zeby nie było od razu przed wstaniem,

13 lata 2 tygodni temu #266188 przez sister.anna
Ale sie fajnie z Wami gada, jestesmy na podobnym etapie i fajnie tak przezywac wspolnie te "nowosci" ciazowe :blink:

Koni i Chlopek, kurcze wspolczuje Wam dziewczyny, tak od 3 mcy zeby ciagle miec mdlosci.. no masakra.
Na szczescie mnie ominelo calkowicie i stad pewnie te 4kg :angry: Jak sie tak policzy zwiekszone zapotrzebowanie za wapn i witaminy to te dodatkowe 300kcal dziennie bierze sie z samego mleka i jogurcikow.

Rybka: bardzo dobrze z tymi torebkami!! Tak trzymaj haha, to juz pewnie ostatnie chwile kiedy mozemy bez wyrzutow pomyslec o sobie. Na prezent od meza w pierwszej chwili zazyczylam sobie poduszke ciazowa.. bo to uzyteczne i sie przyda.. ale potem sie stuknelam w glowe i stwierdzilam ze jak dostane od niego komplet z kolczykami to naprawde sie uciesze i to taki "ladny" prezencik :lol: A poduszke kupie sobie sama i juz.

Koni, a masz tam szanse zobaczyc sie z polskim lekarzem moze? Tu w Manchesterze sa dwie prywatne kliniki wiec dwoch ginekologow, ceny chorendalne £50 za wizyte + £50 za usg ale chociaz czlowiek spokojniejszy. Jak po 20tyg beda nam juz tylko polozne w oczka patrzyc to ja to chrzanie i napewno odwiedze tu tego lekarza, jak sie czlowiek naczyta o skracajacych szyjkach i poznych poronieniach to pieniazki sie musza znalezc i tyle.

Trzymajcie sie dziewczyny i dbajcie o siebie.
Chcialam Wam tez zyczyc pieknych Swiat Bozego Narodzenia, dokonalysmy w tym roku czegos najpiekniejszego, nosimy swoje dzieciatka pod serduszkami, juz w Nowym Roku je zobaczymy!!! Oby byly zdrowe i obyscie super zniosly ciaze! Do uslyszenia niebawem bo dzis lece.

13 lata 2 tygodni temu #266223 przez Madeline
Hej kochane :) Witam "nowe" mamuśki :)

U mnie wszystko dobrze, czuję się świetnie i też często czuję jak przelewa mi się w brzuchu, ale nie jestem pewna czy to już maleństwo :) Kolejną wizytę mam 23 stycznia, także do tego momentu będę się bać żeby było wszystko oki. Czy Was czasami boli pod pempkiem? Bo mnie ostatnio dość często i jak sobie pomasuje to przechodzi po jakimś czasie. Myślę, że dzidzia robi sobie już miejsce :)

Jakiś czas może mnie nie być, bo laptop nam się popspuł :( Jak będę miała możliwość to będę wchodzić :)

Także życzę Wesołych świąt :)

13 lata 2 tygodni temu #266266 przez chłopek
ja już dzisiaj składam wam życzenia, bo nie bede miec internetu, no chyba że mi się uda u mamy wejść.

Minął kolejny rok i zbliża się Boże Narodzenie.
Pięknie ustrojona choinka, wesołe dźwięki kolęd
oraz radość przystrajająca ludzkie serca niech oznajmiają,
że nadszedł czas odpoczynku i świętowania.

Życzę Wam byście jak najdłużej doświadczały magii Świąt,
a Nowy Rok 2012 niech przyniesie Wam wszystko czego zapragniecie!

WESOŁYCH ŚWIĄT!!! :)

13 lata 2 tygodni temu #266286 przez blue01
hejka :) zycze radosnych,pelnych ciepla i milosci swiat Bozego Narodzenia,nie bedzie mnie przez te dni bo jade do tesciow na wies na swieta,nie objadajcie sie zbytnio :blink:

13 lata 2 tygodni temu #266470 przez Koni
sister.anna niestety mdłości są cały czas :/ Zdarzyło mi się może z 2 tygodnie od początku ciąży kiedy ich nie miałam :( No ale dla dzidzi trzeba wytrzymać wszystko ;)

Co do Polskiego Gina to ja mam niestety w Dublinie a to 2,5h jazdy autem w jedną stronę, ceny też wygórowane bo ok 100€ za wizytę z USG ale pewnie gdyby było na miejscu to bym poszła a tak to mi za daleko :/ W 20 tygodniu będę w PL i będę widziała mojego Gina więc mam w nosie czy mnie tu ginekolog obejrzy bo ważne że mój własny mnie zbada :D Zresztą jak krwawiłam to też do niego dzwoniłam i wypisał mi leki tak więc jak coś wiem że mogę do niego dzwonić ;)

Madeline ja bulgotanie czuje od 2 dni :D I wiem że to dzidzia bo jak wczoraj zjadłam słodkie to tak mi jeździło z boku brzucha że masakra a ponoć po słodkim aktywność dzidziusia się zwiększa :D

Ja też Wam kochane życzę Wesołych Świąt i oby minęły w spokoju i radości a za rok już będziemy miały dodatkowe towarzystwo :D

13 lata 2 tygodni temu #266599 przez rybka19834
Hej dziewczyny!!!zycze wam zdrowych i wesołych świat :):):)

13 lata 2 tygodni temu #266904 przez asia886
hej dziewczyny:-) jak po świętach? ja dopiero dzisiaj zaglądam do was bo tak nie miałam kiedy;-( ja bardzo udanie spędziłam swieta pierwszy raz z moim facetem i narzeczonym jeszcze przez 2,5 tygodnia:-) trochę biorą mnie wątpliwości czy wszystko się uda do ślubu itp:-)ja czuję się bardzo dobrze tylko coś ostatnio wogóle apetytu nie mam:-( nie mam zadnych zachcianek nie jem więcej niż zawsze:-)
opowiadajcie co u was po świętach?

13 lata 2 tygodni temu #267070 przez chłopek
cześc dziewczyny, u mnie świeta minęły dobrze byliśmy u moich rodziców i dopiero wczoraj wróciliśmy.ostatnio czułam takie muśniecia w brzuchu i myslalam że dzidzia ale ostatnio nic nie czuję :( moze jeszze za wczesie, brzuszek mi wywaliło i jest duzy :)

13 lata 2 tygodni temu #267121 przez Natalia^^
Czesc Dziewczyny... Zmeczone po swietach??

Ja bardzo... choc było miło. Kuzynka przekazała mi troche ubranek i dzis dla relaksu poprzebierałam na rożowe i neutralne:) piore neutralne kolory zeby sie nie nastawiac. choc nie ukrywam ze róż cieszy moje oko bardzo, mam kilka sukienek po sobie (w bardzo dobrym stanie) i licze ze założę je kiedys mojej córce.

Uwielbiam ogladac dzieciece ubanka. wszystkie sa urocze.

13 lata 2 tygodni temu #267130 przez chłopek
czesc Natalia ja też lubie oglądać ubranka, mam troche takich neutralnych po Ksawciu narazie sie za nie nie zabieram dopiero jak bede wiedziec płeć to chyba wtedy. a jak brzuszek urósł?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka