- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Podam swoje wymiary po ndz bo ide prywatnie do swojego ginekologa, tyle ze to starszaczek bo dzis 16 tydz wlasnie minal.
Tu w UK przez cala ciaze nie uswiadcze prawdziwego lekarza wiec za szczesliwa i pewna siebie to nie jestem. Dziwna tu w ogole jest ta opieka...
A Wy laseczki prowadzicie sobie jakies dzienniczki czy cos?
Ja na samym poczatku napisalam fasolce jak to powiedzialam tatusiowi o tym ze jest Tyle ze od tego czasu nic wiecej nie napisalam. Ale mysle ze jeszcze wroce do tego niedlugo
Zato prowadze dzienniczek pomiarow wlasnych, wagowych i cm by sie nieco pilnowac z tygodnia na tydzien. Mam nieco hopla na tym punkcie bo w tym roku cwiczylam silowo i interwaly i prowadzilam bardzo zdrowa diete co zmienilo cialko nie do poznania ( na krotko), na drazku sie kurcze moglam podciagnac.. ale teraz to lipa i nogi musze cwiczyc bo sie masakra robi.. zawsze wstretne byly a tu jeszcze pare miesiecy hormonow i tycia
Moge zapytac ile Wy przytylyscie poki co? Bo mi juz 4 kilo skoczylo kurcze....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Co do wagi to ważyłam się około 5 dni temu i jak na razie nie przybyło mi więcej niż 0,5kg ale brzuszek już mam i w swoje ciuchy typu spodnie się nie mieszczę bo jeszcze góra jest ok Jedyne z czego się cieszę to to że wlazłam w swoją sukienkę w rozmiarze 38 i będzie jak znalazł na święta bo ma miejsce na brzuszek choć będzie go widać
Pierogi i uszka zrobione a jutro bigos i ciasta, reszta w Wigilie
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
tu w usa tez jest dziwna opieka,mam porownanie bo moj dawidek urodzil sie w polsce...tak jak pisala wczesniej koni ciaze uznaje sie tu dopiero w 3miechu:/ porabane to...
sister anna ja tez mam bzika na punkcie swojej figury,tym bardziej ze w pierwszej ciazy spaslam sie jak slon,przytylam ponad 30 kg...wiec pozniej musialam pracowac nad tym przez 1,5 roku zeby dojsc do siebie i jako tako wygladac...wiec pozniej co niektorzy niedowierzali ze mam juz dziecko szczuplo wygladalam...teraz staram sie kontrolowac co jem i ile...musze zaopatrzec sie w wage bo zepsula mi sie i tez zaczac prowadzic jakis dzienniczek,ale ostatnio jak bylam na wizycie to przytlam jakis kg...chcialambym dobrze wygladac po porodzie bo akurat bedzie lato wiec nie bedzie jak przykryc zbytnio sadelka:)
a ja dzisiaj poszlam z siostra na zakupy i kupilysmy sobie po torebce na pocieszenie...a przede mna tez kupa roboty,posprzatane juz mam co prawda ale jeszcze jutro jedzonko zrobic a w sobote do pracy na pare godzinek i swieta;)
pozdrawiam was dziewczyny goraco...papa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja to się tak zastanawiam czy mi kiedyś minom te mdłości Codziennie rano jest mi tak niedobrze że ledwo coś zjem a jak zjem to mam wrażenie że zaraz zwymiotuje, zresztą już kilka razy mi się zdarzyło Mam nadzieje że w końcu z tym drugim trymestrem ten jeden objaw mi minie :/
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
koni ja mam tak samo rano mdłości, i jem dopiero ok 10 godz,zeby nie było od razu przed wstaniem,
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Koni i Chlopek, kurcze wspolczuje Wam dziewczyny, tak od 3 mcy zeby ciagle miec mdlosci.. no masakra.
Na szczescie mnie ominelo calkowicie i stad pewnie te 4kg Jak sie tak policzy zwiekszone zapotrzebowanie za wapn i witaminy to te dodatkowe 300kcal dziennie bierze sie z samego mleka i jogurcikow.
Rybka: bardzo dobrze z tymi torebkami!! Tak trzymaj haha, to juz pewnie ostatnie chwile kiedy mozemy bez wyrzutow pomyslec o sobie. Na prezent od meza w pierwszej chwili zazyczylam sobie poduszke ciazowa.. bo to uzyteczne i sie przyda.. ale potem sie stuknelam w glowe i stwierdzilam ze jak dostane od niego komplet z kolczykami to naprawde sie uciesze i to taki "ladny" prezencik A poduszke kupie sobie sama i juz.
Koni, a masz tam szanse zobaczyc sie z polskim lekarzem moze? Tu w Manchesterze sa dwie prywatne kliniki wiec dwoch ginekologow, ceny chorendalne £50 za wizyte + £50 za usg ale chociaz czlowiek spokojniejszy. Jak po 20tyg beda nam juz tylko polozne w oczka patrzyc to ja to chrzanie i napewno odwiedze tu tego lekarza, jak sie czlowiek naczyta o skracajacych szyjkach i poznych poronieniach to pieniazki sie musza znalezc i tyle.
Trzymajcie sie dziewczyny i dbajcie o siebie.
Chcialam Wam tez zyczyc pieknych Swiat Bozego Narodzenia, dokonalysmy w tym roku czegos najpiekniejszego, nosimy swoje dzieciatka pod serduszkami, juz w Nowym Roku je zobaczymy!!! Oby byly zdrowe i obyscie super zniosly ciaze! Do uslyszenia niebawem bo dzis lece.
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
U mnie wszystko dobrze, czuję się świetnie i też często czuję jak przelewa mi się w brzuchu, ale nie jestem pewna czy to już maleństwo Kolejną wizytę mam 23 stycznia, także do tego momentu będę się bać żeby było wszystko oki. Czy Was czasami boli pod pempkiem? Bo mnie ostatnio dość często i jak sobie pomasuje to przechodzi po jakimś czasie. Myślę, że dzidzia robi sobie już miejsce
Jakiś czas może mnie nie być, bo laptop nam się popspuł Jak będę miała możliwość to będę wchodzić
Także życzę Wesołych świąt
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Minął kolejny rok i zbliża się Boże Narodzenie.
Pięknie ustrojona choinka, wesołe dźwięki kolęd
oraz radość przystrajająca ludzkie serca niech oznajmiają,
że nadszedł czas odpoczynku i świętowania.
Życzę Wam byście jak najdłużej doświadczały magii Świąt,
a Nowy Rok 2012 niech przyniesie Wam wszystko czego zapragniecie!
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do Polskiego Gina to ja mam niestety w Dublinie a to 2,5h jazdy autem w jedną stronę, ceny też wygórowane bo ok 100€ za wizytę z USG ale pewnie gdyby było na miejscu to bym poszła a tak to mi za daleko :/ W 20 tygodniu będę w PL i będę widziała mojego Gina więc mam w nosie czy mnie tu ginekolog obejrzy bo ważne że mój własny mnie zbada Zresztą jak krwawiłam to też do niego dzwoniłam i wypisał mi leki tak więc jak coś wiem że mogę do niego dzwonić
Madeline ja bulgotanie czuje od 2 dni I wiem że to dzidzia bo jak wczoraj zjadłam słodkie to tak mi jeździło z boku brzucha że masakra a ponoć po słodkim aktywność dzidziusia się zwiększa
Ja też Wam kochane życzę Wesołych Świąt i oby minęły w spokoju i radości a za rok już będziemy miały dodatkowe towarzystwo
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- asia886
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Lenka 12.06.2012r kochamy cię:-*
opowiadajcie co u was po świętach?
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
Ja bardzo... choc było miło. Kuzynka przekazała mi troche ubranek i dzis dla relaksu poprzebierałam na rożowe i neutralne:) piore neutralne kolory zeby sie nie nastawiac. choc nie ukrywam ze róż cieszy moje oko bardzo, mam kilka sukienek po sobie (w bardzo dobrym stanie) i licze ze założę je kiedys mojej córce.
Uwielbiam ogladac dzieciece ubanka. wszystkie sa urocze.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa