BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 2 tygodni temu #267988 przez chłopek
natalia zazdroszcze ci ze możesz sie zdrzemnąć ja to nie mam jak bo jak Ksawcio spi to pasuje cos porobic

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 tygodni temu #268041 przez Koni
Ja dzisiaj kupiłam sobie dwie pary spodnich ciążowych i to w super cenie :) Już w moich nie daje rady bo mnie cisną :P A brzuszek też już ciążowy się zrobił :D

Natalia^^ ja też mam skłonności do tycia :( 1,5 roku byłam na diecie i schudłam 18kg a tutaj dzidzia się pojawiła i się rozpycha na szczęście jak na razie przytyłam tylko 0,5 - 1kg :P

13 lata 2 tygodni temu #268250 przez Natalia^^
Chłopek powiem tobie ze czasem wolałabym zeby ktos był w domu i miec jakies zajecie bo sie strasznie nudze a sprzatac nie ma co bo i brudzic nie ma komu. moj Ł. ciagle w pracy.
A na poczatku stycznia znowu zaczynaja sie jego wyjazdy na cały tydzien... tak wiec ja z nudów chyba spię:)

Ciesze sie ze moge tu z wami pogadac bo chyba bym zwariowała...

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #268256 przez chłopek
Natalia a ja co sprzatne zabawki to od nowa rozwalone, i czasem to juz ich nie zbieram tylko tak leża na środku pokoju:)

dobrze że mój pracuje na miejscu, ale coś myśli o zmianie pracy na tiry no to go nie bedze caly tydzien

13 lata 2 tygodni temu #268260 przez Natalia^^
Chyba kazda z nas to czeka:)

wszyscy mi mowia spij do oporu bo pozniej nie pospisz: :laugh:
Ja dzis sobie uswiadomiłam ze jeszcze troche a nie bede miała co na siebie ubrac...
musze jakies leginsy sobie kupic w internecie... bo u mnie brak fajnych sklepów

13 lata 2 tygodni temu #268269 przez chłopek
ja własnie od siostry leginsy odkupiłam bo na nią za duze są, cieplutkie wiec w sam raz na zimę.

13 lata 1 tydzień temu #268482 przez Natalia^^
Mam pytanie do mam które juz rodziły... od zeszłego tygodnia czułam takie motylki w brzuchu, a od wczoraj w dole brzucha ewidentnie ruchy, tylko martwi mnie ze czuje je tylko w dole brzucha i mam wrazenie ze dzidzia skacze mi po pęcherzu a to juz nie jest takie miłe..
czy to jest normalne??

13 lata 1 tydzień temu #268509 przez rybka19834
Hej dziewczyny!!!u mnie po świętach jako tako zlecialo szybko zreszta tu w USA to nie takie święta jak w Polsce teraz tylko Sylwester i nowy rok:)my niestety w tym roku siedzimy w domu w sumie moglibyśmy iść do lokalu ale nie mam ochoty jakoś ...ja jutro idę do lekarza i zobaczymyco tam słychać u mojej kruszynki ja mam straszne uplawy i mnie to martwi a dziś odkryłam ze są zielonkawe sorry za dosadnosc :/ denerwuje mnie ta opieka tutaj bo nawet mnie nie zbadali ani cytologii ani nic ale jutro wsio powiem co myśle ...

13 lata 1 tydzień temu #268512 przez chłopek
rybka moze dostaniesz jakies globulki albo cos w tym rodzaju, ja myślalał ze mam tak duzo śluzu bo bielizne mam mokra, no ale to nie to, wyczytałam ze to moze byc popuszczanie mczu:(
natalia ja w sumie nie pamietam tych motylkowych ruchów:) bardziej juz kopniaczki, a mi sie wydaje ze czuje te musniecia dzisiaj kilka razy i tez tak dołem brzucha

13 lata 1 tydzień temu #268519 przez Natalia^^
hmm... nie wiem ja czuje juz wyraznie lekkie kopniaczki i jakby dzidzia sie wyciagała wczoraj to az podskoczyłam w łózku.. martwi mnie tylko ze czuje to tak nisko i czy macica nie jest za nisko...

13 lata 1 tydzień temu #268528 przez gorla
Hejka :laugh: miałam ne zagadać ale mnie korciło :laugh:

Cieszę sie bardzo, ze u was ok

Natalka może dzidzia jest nisko i dlatego czujesz w pęcherzu. Mnie córcia non stop kopała w pecherz i niestety miłe to nie jest

chłopek nie przwemęczaj sie kochana i uważaj na siebie, nie martw sie kopniaczki będą :lol:

13 lata 1 tydzień temu #268535 przez chłopek
gorla witaj kochana,
no ja sie nie przemęcza za bardzo, bardziej sie obijam w domu mi sie nic nie chce robić :)

13 lata 1 tydzień temu #268540 przez gorla
chłopek i dobrze bycz sie ile wlezie :laugh: 16 tc już idzie, ale to leci. A ty coś o plamieniach pisałaś , juz dobrze jest??

ja do staranek wracam w lutym, teraz mam pierwszą @ , juz sie doczekać nie mogę i sie boje jak cholera

13 lata 1 tydzień temu #268541 przez sister.anna
Czesc Dziewczyny!
Ale juz duzo ponapisywalyscie po swietach, super ze kazdej z Was sie milo udaly. Ja tez narzekac nie moge, rozleniwilam sie niemilosiernie, super bo na dlugie spacerki chodzilismy i wogole wariatkowo w domu.
Bylismy u gina na usg ale bylo kiepskie musze przyznac bo ciemne i maly obraz i ja tam malo co widzialam. Doktorek twierdzi ze na 90% dziewczynka bo "kutasika to on nie widzi" ale ja tam guzik widzialam i do tego pepowina miedzy nogami.. czekamy do 18 stycznia na usg polowkowe i moze wtedy bedzie wiadomo. Poki co wazne ze wszystko w porzadku, watroba, zoladek, nereczki na miejscu :) Nie wiem skad on to wie ale mu wierze ;)

Dzidzi ma juz 11cm i za trzy dni zaczniemy 5 miesiac. Jak to powiedzial doktorek waga 138g: czyli setka wodki i ogorek :silly:

Dzielnie pilnuje sie owych 4kg chociaz pysznosci nie malo zajadalam :lol: Brzusio niewielkie ale spodnie na gumce sa wskazane hihihi.

Dbajcie o siebie Mamusie, zazdroszcze Wam tych ruchow, u mnie chyba ciagle nic, nawet na usg dzidzi bylo jakies leniwe choc lykalo plyny. Moze juz niedlugo!!!

Aaa.. a od Mikolaja dostalam "Pierwszy rok dziecka" Murkoff i musze powiedziec ze rewelacja, pokrywa wszystko to o czym Mamusie mowia z praktyki, bardzo kompleksowa.. choc tytuly rozdzialow straszne!!!! np obsychanie kikuta pepowiny czy inne takie, az mnie ciarki przeszly...

13 lata 1 tydzień temu #268544 przez gorla
sister książka rewelacja faktycznie, też ją mam :laugh: :laugh: dostałam najpierw W oczekiwaniu na dziecko a potem sama zakupiłam I rok i potem II i II rok zycia dziecka, non stop uaktualniają wydania

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka