BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 5 dni temu #273889 przez chłopek
madelinie ja jak mam okazje czyli jak ide uspac Ksawcia to spie z nim, a czasem ja spie a Ksawcio sie bawi :) on usypia mamę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 dni temu #273896 przez Madeline
Tylko boję się, że jak wrócę po wolnym do pracy to nie będzie wesoło. Nie wyobrażam sobie iść do pracy na 12h.

13 lata 5 dni temu #274142 przez Natalia^^
Madeline rozumiem ze praca nie pozwala Tobie na zwolnienie lekarskie. ja uwazam ze jesli kobieta ma umowe o prace i stała pensję to powinna isc na zwolnienie minimum od tego 4 miesiaca. uwazam ze to sie nam po prostu należy.

13 lata 5 dni temu #274167 przez Koni
gumis24 witamy :) A gdzie przebywasz poza granicami Polski?

Uaktualniona lista :) (Jak kogoś pominęłam to pisać bo niestety trochę postów nam wyparowało w kosmos :angry: )

01. 01.06.2012 - natalia^^ /???
02. 02.06.2012 - sister.anna /???
03. 08.06.2012 - martynka9996 /???
04. 13.06.2012 - asia886 /???
05. 16.06.2012 - zuzek144 /???
06. 18.06.2012 - chłopek /???
07. 18.06.2012 - gumis24 /???
08. 21.06.2012 - blue01 /???
09. 22.06.2012 - madeline /???
10. 27.06.2012 - Koni /???
11. 30.06.2012 - rybka19834 /???

A co do porodu rodzinnego to mój mąż mi oznajmił wczoraj że on grzecznie poczeka za drzwiami. Ja mam troszkę mieszane uczuci bo z jednej strony wolę być tam sama i zawsze w ten sposób myślałam z drugiej będę w obcym kraju i nie daj coś się stanie to nikt bliski przy mnie nie będzie i tak się zastanawiam bo może spróbuje moją mamę namówić żeby do mnie przyjechała na 2 tygodnie i może akurat trafi na poród ;)

Co do objawów to u mnie mdłości wciąż bez zmian do tego czasami bóle głowy i pojawiać zaczęła się zgaga :dry: a co do zmęczenia to i owszem szybciej się męczę choć i tak mam więcej energii teraz niż w zeszłym miesiącu.

A tak z innej beczki :) Kupujecie już coś dla maluszków? Ja zakupiłam ostatnio parę ubranek bo były wyprzedaże, mam pampersy i mokre serwetki bo też była przecena i butelki choć planuje karmić piersią ale nie wiadomo jak to wyjdzie bo różnie to bywa z pokarmem, do tego w PL w lutym chcemy kupić wózek i łóżeczko :)

13 lata 5 dni temu #274356 przez chłopek
czesc
Koni ja ci wróżę dziewczynke jak masz zgagę :)
ja mam ciuszki po Ksawciu chociaż kusi mnie żeby kupić coś nowego:) tak to resztę juz mam

13 lata 5 dni temu #274399 przez Madeline
Chlopek chciałabym iść na zwolnienie, ale jaki lekarz mi da zwolnienie do końca ciąży jak jest wszystko oki? A ja o niczym innym teraz nie marze, jak mieć święty spokój i móc odpoczywać.

Koni ja jeszcze nic nie kupuje, ale już się rozglądamy za przecenami. Często zaglądam na allegro.

A wiecie jaki rozmiar kupować? 62 cm czy 60 czy 58? Domyślam się, że zawsze ciupek większe żeby na dłużej starczyło, ale czy jak kupie 62 cm to nie będzie za małe lub np dużo za duże?

13 lata 4 dni temu - 13 lata 4 dni temu #274421 przez chłopek
madeline ja normalnie dostałam zwolnienie, lekarz juz na drugiej wizycie sie mnie zapytam czy chce zwolnienie.
ja kupowałam 56 60 mój urodził sie na 57 wiec były w sam raz

a to mój brzuszek
Załączniki:

13 lata 4 dni temu #274431 przez Madeline
Ja spróbuję się podpytać jak teraz będę na wizycie. Chlopek super masz ten brzuszek, mój jest bardzo podobny, nie mam ani baterii do aparatu ani kabla do telefonu bo też bym wstawiła.

13 lata 4 dni temu #274441 przez Natalia^^
Hej Wam.
Madeline ja tak jak chłopek dostałam zwolnienie na drugiej wizycie.
Chłopek fajny brzusio:)

Dzis byłam na usg. okazuje sie ze te nasze suwaczki tez nie sa poprawne. Ja dokładnie licząc przez lekarza mam 20 tydz 4 dzien.
Moja kruszynka choc moze to złe okreslenie wazy az 434g:) i chyba mamy dziewczynkę:)
jestem bardzo szczesliwa choc upewnie sie dopiero na 3d.

13 lata 4 dni temu #274451 przez Madeline
Natalia a to nie podpadnie jak ja w pracy dobrze się czułam a tu nagle zwolnienie? Piszą z jakiej przyczyny? Bo nie chce stracić pracy ale z drugiej strony nie mam sił :(
Gratuluje dziewczynki :) Hehe

Dziś chyba mocniej mi bulgotało w brzusiu. Cudowne uczucie :)

13 lata 4 dni temu #274458 przez chłopek
jesli masz umowę o prace to co im do tego ze ty idziesz na zwolnienie, lekarz nie pisze z jakiego powodu poprostu wystawia L4. po prostu jak by ci nie chcial wystawic to mu powiedz ze ci ciezko i wogóle, ale mysle ze nie bedzie problemu. Moją szwagierkę pracodowca sam wysłal na L4

13 lata 4 dni temu #274466 przez Natalia^^
Madeline wydaje mi sie ze i tak długo wytrzymałas.
A jesli Gin nie bedzie Tobie chciał wystawic takiego zwolnienia spokojnie mozesz isc do lekarza rodzinnego. a na zwolnieniu pisza tylko symbol ciaza. w pracy powiedz ze cisnienie masz za wysokie i tyle przede wszystkim nie musisz sie nikomu tłumaczyć z tego ze masz ochote isc na zwolnienie,

a na takim zwolnieniu dostaje sie 100% wynagrodzenia tak wiec nic nie stracisz a zyskasz.

13 lata 4 dni temu #274489 przez chłopek
madeline zreszta pracodawca nie ma prawa cie zwolnic
natalia a ty jak sie czujesz?

13 lata 4 dni temu #274496 przez Natalia^^
dzięki Chłopek ja czuje sie dobrze... nic poza zgaga ale z tym sobie radze, a i jeszcze parcie na pęcherz. a tak poza tym to wręcz wspaniale:) oststnie dni to szczerze humor bardzo dopisuje.
a po tym dzisiejszym usg to juz wolgóle. maluszek był strasznie ruchliwy... miłe to bardzo choć załuje bo nie widziałam noska i profilu, ale poczekam do 3d. 16 pokaże wam zdjecie:)

A ty chłopek?? brzuszek ładny a dolegliwości jakies masz?

13 lata 4 dni temu #274498 przez chłopek
zero dolegliwosci,zero zachcianek, no tylko tak jak u ciebie parcie na pęcherz. chiała bym juz płec wiedziec

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka