BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 4 dni temu #274554 przez Natalia^^
No tak życze ci dziewczynki bo wiem ze bardzo chcesz. ja jeszcze na 100 procent nie wiem ale najwazniejsze ze wszystko dobrze sie rozwija:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 dni temu #274555 przez Madeline
Chciałabym kochane już iść. Ja mam strasznie ciekawską oddziałową i będzie się wypytywać co i jak :(

Ciesze się, że nie macie żadnych dokuczliwych dolegliwości, ja też tak mam, choć dziś bolał mnie żołądek, ale to chyba z przejedzenia :P

13 lata 4 dni temu #274557 przez chłopek
madeline co ja to obchodzi, czemu idziesz na zwolnienie jestes w ciazy i uciążliwa jest dla ciebie praca, jeśli dobrze pamietam pracujesz z dziecmi

13 lata 4 dni temu #274630 przez Madeline
Tak, zastępuje im mame jak nie ma jej przy nich. Nie jest źle, ale czasami trzeba dźwigać i dużo chodzić, często po pracy boli mnie brzuch. A teraz po świętach mamy planowane zabiegi chirurgiczne i mnóstwo dzieci po urazach. Także jest przy czym latać. Będę 23 w przychodni to się podpytam.

13 lata 4 dni temu - 13 lata 4 dni temu #274745 przez Koni
O chyba nasze posty wróciły ;)

Zazdroszczę Wam że w PL tak łatwo dają zwolnienia lekarskie w ciąży. Tutaj mi nikt nie da i będę musiała pracować praktycznie do końca maja i to tylko dlatego że mam akurat 2 tygodnie urlopu i 2 tygodnie przed porodem biorę macierzyński więc 9 miesiąc przesiedzę w domu ale tutaj 95% kobiet pracuje praktycznie do końca bo zwolnień nie dają :angry: Niestety pracy też nie mam łatwej bo stoję po kilka godzin dziennie na nogach w supermarkecie na kasie i to w dodatku na obsłudze klienta gdzie ruch to niekończąca się opowieść :(

Co do ciuszków to ja kupuję 0-3 miesiące i 3-6 miesięcy zależy co jest ale na razie to takie drobne zakupy bo jeszcze nie wiemy co będziemy mieć ;)

Natalia^^ gratulacje dziewczynki :P

chłopek fajny brzusio :D

Mój wygląda tak :
Załączniki:

13 lata 4 dni temu #274833 przez Madeline
Koni śliczny masz ten brzusio :) Może uda mi się też wstawić dziś :)

13 lata 4 dni temu #274884 przez sister.anna
Madeline napisał:

Kochane też Wam tak się spać chce? Teraz mam urlop, w poniedziałek idę do pracy, ale normalnie nie mogę usiedzieć, bo zaraz mi głowa leci i śpię. Nawet w gościnie! Czuję się wykończona. Mój mąż wyprawia w ten weekend urodziny i wczoraj cały dzień spędziłam w kuchni, to pod koniec dnia ledwo stałam na nogach. Wy też tak macie?

Madeline, a moze powinnas sobie sprawdzic hormon tarczycy? TSH i FT4? Moze masz niedoczynnosc/nadczynnosc? Jak teraz bylam u gina to zrobilam wyniki i TSH wyszlo 2.98 co jest w normie dla "nieciezarnej" ale nieco za wysokie dla ciezarnej. Przepisal mi pol tabletki dziennie Euthyroxu N25 i za 3 tyg mam zrobic znowu wyniki.
Ponoc nie ma co bagatelizowac tarczycy bo moze zle wplynac nie tylko na same samopoczucie ale tez na ciaze i dzidzie.

Koni i Chlopek gratuluje Wam takich pokaznych brzuszkow, kurcze moj to jeszcze taki nie jest a niby jestem 2 tyg bardziej zaawansowana, zaczyna zato ciazyc jak leze na plecach.

Koni witaj w klubie, robie dokladnie tak jak Ty, czyli urlop od polowy maja i to ze swojego urlopu, na maciezynski pojde od 06.06 bo mamy jakies swieta narodowe wiec moze sie akurat uda.
A myslalas moze o skroceniu sobie godzin? Ja bym chciala od kwietnia po 4dni/tydz pracowac ale nie wiem jak to bedzie bo w pracy koniec roku finansowego i takie tam.

13 lata 4 dni temu #274893 przez Madeline
sister.anna będę musiała porozmawiać z moją ginekolog.

13 lata 4 dni temu #274916 przez Koni
Dzięki dziewczyny :* Mój brzusio już jest troszeczkę większy bo to zdjęcie z 25 grudnia ;)
Mi chyba tak szybko rośnie dlatego że po diecie mam pewnie bardziej rozciągliwą skórę a poza tym u mnie w rodzinie wszystkie mają duże brzuszki a dzieci rodzą się drobniutkie :P

sister.anna ja pracuje na pół etatu więc co tydzień mam inne godziny ale to jest tak tygodniowo powyżej 20 do 30 i do tego jeszcze przerwy więc siedzę trochę dłużej nie mniej jednak jest to męczące tym bardziej że wcześniej siedziałam na kasie a teraz mnie w październiku przeniosła na Obsługę Klienta w ramach awansu tylko że akurat nie w tym momencie mi ten awans przypasował bo po siedzeniu 1,5 roku nagle muszę stać po kilka godzin więc bolą mnie nogi i plecy :/

13 lata 3 dni temu - 13 lata 3 dni temu #275008 przez Madeline
A oto mój brzusio:
Załączniki:

13 lata 3 dni temu #275015 przez Koni
Madeline fajniutki :) Coś mi się zdaje patrząc po brzuszku że to będzie chłopczyk :P

A ja dzisiaj rano leżąc na kanapie z okropnym bólem głowy zaczęłam się przyglądać mojemu brzuszkowi i normalnie aż ze śmiechu nie mogłam tak mi podskakiwał i falował i w niektórych miejscach gdzie było więcej podskoków czułam lekkie ukłucia więc dzidzia pewnie kopała :P Już czekam niecierpliwie na te pierwsze mocne kopniaki :D

13 lata 3 dni temu #275017 przez Koni
A tutaj jeszcze uaktualniona lista ;)

01. 01.06.2012 - natalia^^ / dziewczynka
02. 02.06.2012 - sister.anna /???
03. 08.06.2012 - martynka9996 /???
04. 13.06.2012 - asia886 /???
05. 16.06.2012 - zuzek144 /???
06. 18.06.2012 - chłopek /???
07. 18.06.2012 - gumis24 /???
08. 21.06.2012 - blue01 /???
09. 22.06.2012 - madeline /???
10. 27.06.2012 - Koni /???
11. 30.06.2012 - rybka19834 /???

13 lata 3 dni temu #275019 przez Madeline
Koni a czemu myślisz, że chłopak? Dużo ludzi mi ostatnio mówi, że będzie chłopiec choć na początku mówili, że będzie dziewczynka :)

13 lata 3 dni temu #275052 przez Koni
Madeline po brzuszku tak mi się wydaje ;) No ale wszystko się okaże na Waszym kolejnym USG :P A kiedy macie?

13 lata 3 dni temu - 13 lata 3 dni temu #275065 przez sister.anna
Ale widze dzisiaj brzuszki leca To ja tez sie dolacze, dzis 19tydz 1 dzien i tak sie oto prezentujemy.
Kurcze nie moge sie juz doczekac zeby wiedziec czy to synus czy coreczka, jeszcze 10 dni eehhhh.

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka