BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 2 dni temu #275625 przez Natalia^^
Konija miałam dokładnie tak jak ty. jak sie położyłam z bólem głowy to z nim wstawałam. ale moze Cie pociesze od kilku tygodni zero bólu:) wiec moze Tobie tez przejdzie...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 dni temu #275724 przez sister.anna
Natalia, no prawdziwa Matka Polka ! :) Fajniutko!

Mi dzis brzuch gdzies sie wciagnal hehe, jeszcze mniejszy niz na wczorajszym zdjeciu. Szkoda tylko ze waga nie chce sie "wciagnac", u mnie tez juz 5kg na plusie w porywach do 6kg o zgrozo, ale widze ze sadelka przybylo niestety.

Koni , te bole glowy to chyba teraz taka sama norma jak sikanie co 15min :dry:
W zeszlym tyg myslalam ze mi zatoki przewialo, mozg sie rozbijal na czasce za kazdym razem jak sie spojrzalam w dol, do tego bolace szczeki i zatoki pod oczami. Ale w "Oczekiwaniu na dziecko" Murkoff pisza ze to norma niestety i faktycznie po 3 dniach samo przeszlo.
Trzymaj sie kobitko choc wiadomo ze ciezko czasem.

13 lata 2 dni temu #275735 przez rybka19834
hej kobitki!!!
z tym bolem glowy to norma mnie tak bolalaprzez jakeis dwa trzy dni ze szok.kladalam sie z bolem glowy i budzialam sie z nim masakra ale przeszlo i narazie spokoj,tylko meczy mniejeszcze nocne wstawanie siusiu:/
Chyba rzeczywiscie chlopek ma najwiekszy brzuszek;)Mi z dawidkiem jak bylam w ciazy to szlo w boki i nie mialam brzucha tylko sadlo normalnie heh...a teraz nie poszlo mi wogole w boczki tylko w brzuszek,a przytylam 1,5 funta czyli jakies niecale 1,5 kg wiec nie jest zle,ale pilnuje sie co jem,zero slodyczy bo nie chce wygladac jak slon tak jak to bylo z moim dawidkiem...najgorzej to pozniej zrzucic ale ja przytylam wtedy 30 kg:/
czy u was dziewczyny wszysccy juz wiedza o ciazy???u mnie rodzinka cala oczywiscie ale tak to sie wogole nie chwale bo nie wiem czemu ale mam jeszcze jakis taki strach w srodku,a do lekarza to najchetniej chodzilabym co tydzien ajajajjaja zobaczymy...
ja juzza miesiac poznam plec bejbusia,nie moge sie doczekac nie ukrywam ze pragne dziewczynki...i wszyscy mi tak mowia ze bedzie dziewczynka ale nie napalam sie za bardzo...ide jakies sniadanko zjem milego dnia zycze papa

13 lata 2 dni temu #275737 przez rybka19834
KONI ja tak patrze ze my mamy terminy prawie tak samo chyba 2 dni roznicy jak sie nie myle,to masz spory brzuszek oj rosnie rosnie te twoje dzieciatko,ja mam chyba mnijeszy brzuch od ciebie...pozdrowionka;)

13 lata 2 dni temu #276032 przez Madeline
Wasze brzuszki są śliczne kochane.

Ja dziś wróciłam po urlopie do pracy. Praktycznie te 12 godz nie wiem kiedy mi zleciało, bo taki zajob mamy na oddziale. Nie było czasu kiedy usiąść :( Brzuch mnie tyle nie boli co kręgosłup. Tragedia! Mam kozaki na koturnie i od jutra przerzucam się na płaskie, ledwo doszłam do samochodu.

Przysięgam, że dziś poczułam ruchy. Siedziałam przy jednym dziecku, bo akurat jego mama musiała wyjść i czuję w dole brzucha ruch, za chwilkę drugi, aż się uśmiechnęłam. Przyłożyłam rękę do brzucha i poczułam fale. Hehe. Nie wiem czy to jest możliwe, że mogłam poczuć ruchy dziecka, ale dam sobie rękę obciąć, że to było to :)

13 lata 2 dni temu #276038 przez chłopek
madeline to fajnie że czułaś ruchy, ja czułam raz no i do tej pory nic

13 lata 2 dni temu #276069 przez Natalia^^
Madeline ja pierwsze ruchy, nie motylki poczułam tez w dole brzucha.
Teraz moge juz zaobserwowac kiedy sa jego godziny na tance:)

Siedze dziewczyny i szukam wózka, macie juz cos na oku??
A MOZE JAKIES RADY??

13 lata 2 dni temu #276185 przez chłopek
natalia ja mam mikado, ma dużą gondlę tylko że ja mam z trzema kołami a kupiła bym sobie z czterema i te z przodu zeby były skrętne

13 lata 2 dni temu #276198 przez Natalia^^
mi własnie tez zalezy na duzej gondoli, ja myslałam nas Mutsy ale one w sumie nie sa wcale takie duze...
a bardzo mi sie bodobaja, w zasadzie najbardziej.

13 lata 2 dni temu #276205 przez chłopek
mi sie podobały coneco ale one nie mają duze gondoli bo bratowa ma ten wózek i jak mój sie spokojnie w gondoli miescił to jej córeczka ledwo,

13 lata 2 dni temu #276210 przez Natalia^^
Chłopek rzeczywiscie ten wózeczek jest fajny, tyle że na 4 kołach.

I wymiary gondoli sa spore... cena w sam raz. tylko czy gondola i raczka sa wysoko?? bo moj łukasz prawie 2 metry ma...

13 lata 2 dni temu #276227 przez chłopek
mój mąz ma 182 i jemu sie dobrze prowadzi wózek, rączka jest regulowana, no własnie fajniejszy na czterech kołach. tylko jeszcze taki minus ze nie mozna wyprać pokrowca z wózka spacerowego nie ściaga się :( no chyba ze w tych nowszych wersjach jest inaczej bo ja mam kupiony używany no i chyba troszeczke starszy jest ale zawsze mozesz napisac do producenta i sie zapytac

13 lata 2 dni temu #276464 przez Koni
sister.anna ja zatok w ogóle nie mam więc mnie tam nie boli a bóle są migrenowe więc do póki nie wezmę paracetamolu niestety mi nie przechodzi :(

rybka chyba 3 dni między nami jest ;) Zdjęcie jest z 25 grudnia więc teraz też jest troszeczkę większy choć to też zależy od dnia :P

Madeline jesteś już prawie w 17 tygodniu więc jak najbardziej możesz czuć ruchy ;) Ja jeszcze wciąż czekam choć codziennie mi się w brzuszku przelewa i jak patrzę na brzuszek na leżąco to widzę jak mi podskakuje :D

Co do wózków to ja jeszcze nie mama pojęcia jaki kupie ale muszę się zacząć rozglądać bo planujemy kupić już w lutym bo wtedy będziemy w PL.

13 lata 2 dni temu #276667 przez sister.anna
Koni napisał:

Co do wózków to ja jeszcze nie mama pojęcia jaki kupie ale muszę się zacząć rozglądać bo planujemy kupić już w lutym bo wtedy będziemy w PL.

Faktycznie dziewczyny juz sa niezle zaawansowane co? Slepie sie na stronki ale bez zobaczenia i dotkniecia to chyba faktycznie nie da sie kupic.
Rozumiem Koni ze w Irlandii tez wybor nie najlepszy i pewnie ceny zaporowe co? W UK sie srednio od £500 zaczynaja takie wielofunkcyjne. My tez sie zdecydujemy na kupno w Polsce. Tez jade na pare dni w lutym do domku to bedziemy z mama szalaly :lol:

13 lata 2 dni temu #276749 przez chłopek
hej ja wózek w ślepo kupiłam bo na allegro ale jestem zadowolona w gondoli długo dziecko bede wozic Kswcia chyba do 7 miesiaca w gondoli woziłam, w niej jest podnoszone oparcie wiec dziecko moze siedziec a na spacerówke był za mały topił mi se w niej teraz jest dobra :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka