BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 3 tygodni temu #265549 przez Koni
Witaj blue01 :D

A ja dzisiaj poczułam przelewanie się w brzuszku od środka :D Dziewczyny w pracy mówią że to dzidziuś :P I tak sobie myślę że skoro niektórzy czują ruchy typu kopniaki już w 16 tygodniu to takie przelewanie jest pierwszym objawem i na pewno pojawia się wcześniej ;)

Uaktualniona lista :)

01. 01.06.2012 - natalia^^ /???
02. 02.06.2012 - sister.anna /???
03. 08.06.2012 - martynka9996 /???
04. 13.06.2012 - asia886 /???
05. 16.06.2012 - zuzek144 /???
06. 18.06.2012 - chłopek /???
07. 21.06.2012 - blue01 /???
08. 22.06.2012 - madeline /???
09. 27.06.2012 - Koni /???
10. 30.06.2012 - rybka19834 /???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu #265566 przez chłopek
witajcie ja tak z rana sobie weszłam bo młody spi, ja czekam na męża bo musze wyskoczyc z domu i dac mu portfel bo zapomniał,( kierowca i bez dokumentów)
koni mi też sie wydawało że to dzidziuś ale juz jakiś tydzien nic nie czuję wiec może to za wczesnie, ( nie pamietam kiedy Ksawcia zaczełam czuc ale wydaje mi sie że to było jakoś w 18 tygodniu) wiem że przy drugim dziecku można czuc wczesniej, to moze akurat jest to :)

13 lata 3 tygodni temu #265616 przez blue01
pochodze z lublina,termin mam na 21.06 wg miesiaczki ale wg usg to wczesniej bo nawet na 15.06,cykle mialam 25-dniowe wiec wszystko mozliwe,ze wczesniej urodze

13 lata 3 tygodni temu #265628 przez sister.anna
Koni super !! Gratuluje pierwszych ruchow!
Mi sie czasem wydaje ze moze cos, czasem siadam i staram sie nie oddychac przez moment ale poki co to nic pewnego co tam wlasciwie w brzuszku sie dzieje.

Na usg miesiac temu malenstwo szalalo tak niesamowicie ze polozna nie wyrabiala ze smiechu, pozy wszelkiej masci, nozki i raczki gdzie tylko sie dalo :woohoo:

A powiedzcie dziewczyny, jakiej wielkosci powinnysmy miec teraz juz macice? polozna tydz temu powiedziala ze czuje koncowke tuz ponizej pepka, czy to mozliwe ze juz tak uroslo wszystko??

13 lata 3 tygodni temu #265630 przez martynka9996
Cześć dziewczyny ale miło się robi bo coraz nas więcej :) Witam wszystkie "nowe" mamusie.

Ja też mam takie jakies dziwne przelewania ale to chyba nie dzidziuś, pamiętam przy Patrycji to czułam w 18 tygoniu i to takie fajne szturchnięcia od śodka że aż mi sie brzuch delikatnie falował że mój maż mógł poczuć a teraz to tylko przelewanie wody mniej miejsca się w brzuchu robi i to chyba dlatego takie uczucie.

Jeśli chodzi o imiona to tak bardzo sie nie zastanawialiśmy czekam na płeć :cheer: i wtedy wybiorę.

Już się nie mogę doczekać świąt, bardzo lubię Święta Bożego Narodzenia to chyba moje ulubione taka jakaś atmosfera jest fajna.

Jutro zrobię 2 ciasta a w sobotę jakąś sałatkę sklece. Co prawda święta spędzamy u rodziców zawsze idziemy na uroczysty obiad i później posiedzieć, ale żeby było cos na śniadanie świateczne musze coś uszykować. Zawsze pierwszy dzień do moich teściów w drugi dzien świąt do moich rodziców. No i oczywiście wigilia też 2 :laugh:

13 lata 3 tygodni temu #265635 przez sister.anna
Koni napisał:

A to nasz dzidziuś :D

Koni to Twoje Malenstwo ma juz 15cm ??? Robilam usg 4 tyg temu i bylo 6cm i postarzeli mi niunie o 1tydz bo wyszlo im 12tyg4dni a wg moich wyliczen bylo 11t3d bo gdyby ich wyliczanki sie sprawdzily to zaszlabym jeszcze w czasie okresu co raczej jest malo prawdopodobne.

13 lata 3 tygodni temu #265636 przez Natalia^^
Czesc dziewczyny...

ja w sumie to dopiero sniadanko jem. mam dzis duzo do zrobienia ale mam takiego lenia ze szok..
Faktycznie jest nas sporo... ciekawi mnie czy jest ktoś z wielkopolski???

13 lata 3 tygodni temu #265638 przez sister.anna
Czesc Martynka!

O to widze ze Ty tez czekasz z imieniem, ja jakos tak samo mam :) Poki co nawet pary skarpeteczek nie kupilam ( wyrodna matka :blink: ).

Masz racje, swieta to przepiekny czas, szczegolnie jak sie nie widuje rodzinki przez pare miesiacy, juz prawie tuz tuz !!!

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #265642 przez chłopek
sister fajnie że twój maluszek szalał, mój to sie nie chciał ruszać leniuch,

mój synek tak śmiesznie tanczy chciałam wam nagrać i wrzucić na forum ale jak widzi że go nagrywam to przestaje tańczyć, cwaniak :laugh:

13 lata 3 tygodni temu #265681 przez sister.anna
chłopek napisał:

mój synek tak śmiesznie tanczy chciałam wam nagrać i wrzucić na forum ale jak widzi że go nagrywam to przestaje tańczyć, cwaniak :laugh:

Chlopek, u mnie bylo to samo na 8tyg usg, malenstwo 2.7cma ruszalo tyleczkiem z lewej na prawo hahaha i tak raczkami do rytmu, komicznie to wyglada co? :laugh:

A kiedy Ty sie dowiedzialas ze bedzie synek?

13 lata 3 tygodni temu #265705 przez chłopek
sister mój synek ma 13 miesiecy:)
w brzuszku był strasznie ruchliwy, mam płytke ale nie wiem gdzie ja posiałam, no i tak jak w brzuszku szalał to szaleje teraz. Dowiedziałam sie w 19 tygodni że bedzie chłopak, ale to tylko było upewnienie bo od samego poczatku byłam pewna że to syn

13 lata 3 tygodni temu #265713 przez sister.anna
chłopek napisał:

sister mój synek ma 13 miesiecy:)

Hahaha no to faktycznie juz mozesz znac plec ! :lol:

Cos jest z tymi przeczuciami Chlopek, ja bardzo chcialam dziewczynke ale tez sie juz poddalam i mysle ze synek bedzie. Cera sie bardzo poprawila, wlosy rosna jak szalone i tyje wszerz..i tak jak moja mama opychalam sie sledziami w occie na poczatku.

Wiem ze to sie zawsze nie sprawdza ale jakos tak wewnetrznie cos mi mowi...ale tez fajnie jak bedzie starszy braciszek bo kolejne to juz musi byc coreczka :silly: Moj brat jest 7 lat starszy i zawsze sie bardzo z tego cieszylam ze jest a nie chcialam siostry.

A Ty masz jakies rodzenstwo?

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #265718 przez chłopek
mam siostrę dwa lata młodsza i brata 7 lat młodszego. Zawsze chciałam mieć straszego brata, i marzył mi sie synek, spełniło się:) teraz inaczej sie czuje jak w pierwszej ciąży, mama mówi że bedzie córeczka ale sie okaże jak narazie pokazuje na usg tylko plecki :)

a mój synek w pokoju tak śmiesznie tańczył, wczoraj to płakałam ze śmiechu

13 lata 3 tygodni temu #265727 przez Koni
chłopek napisał:

koni mi też sie wydawało że to dzidziuś ale juz jakiś tydzien nic nie czuję wiec może to za wczesnie, ( nie pamietam kiedy Ksawcia zaczełam czuc ale wydaje mi sie że to było jakoś w 18 tygodniu) wiem że przy drugim dziecku można czuc wczesniej, to moze akurat jest to :)

To było tak dziwne uczucie że jeszcze takiego nie miałam aż mi brzuszek drgał :P
Z tego co ja czytałam to takie przelewanie wcale się codziennie nie czuje bo to są pierwsze delikatne ruchy i często kobiety nawet nie odbierają ich jako ruchy maleństwa ;)

sister.anna napisał:

Koni to Twoje Malenstwo ma juz 15cm ???

Nie ma 6,63cm według ostatniego USG i jest o 5 dni większe ;)

Ja Wam powiem że mi się też według USG termin cofnął na 22.06 ale położna mi powiedziała że te terminy nie mają znaczenia i ważny jest ten z okresu bo przecież każdy dzidziuś ma swój wzrost i rośnie indywidualnie ;)

13 lata 3 tygodni temu #265736 przez chłopek
a moje maleństwo według wczorajszego usg ma 71mm i ma 13,5 tygodnia

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka