BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 4 miesiąc temu #256986 przez chłopek
czesc dziewczynki a ja dzisiaj cały dzien senna byłam, i nic mi sie nie chciało, zmieniałam firanki i brzuch mnie poźniej bolał.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #257012 przez rybka19834
MADELINE ja tez przechodze ciaze praktycznie bezobjawowo mdlosci mialam moze niecale dwa tyg ale bez wymiotow,a teraz juz wogole odpuscily...Tez mi sie wogole nie zdaje ze w ciazy jestem gdyby nie rosnacy brzuszek i usg hehe...
CHLOPEK i ty sie nie boisz tak latac po oknach i firanek zmieniac????Ja to uwazam na siebie..Lepiej dmuchac na zimne...Oszczedzaj sie troche kochana;)
Tak sobie mysle ze fajnie bo nasze dzieciaczki urodza sie na same lato;P
Bedzie mozna na spacerki sobie chodzic i w parku posiedziec;)Gorzej tylko bedzie,zeby sadelko przykryc brrrr...moze nie bedzie tak zle;)

13 lata 4 miesiąc temu #257121 przez chłopek
rybka no a kto mi zmieni firanki ? mąż jak powiesi to i tak nie tak jak ja chce. dzisiaj jade do mamy, i mam jeszcze załatwienia w banku, musze sie wpakować do autobusu z młodym

13 lata 4 miesiąc temu #257161 przez Koni
Jak ja Wam zazdroszczę że macie taką bezobjawową ciąże :angry: U mnie mdłości odpuściły w zeszłym tygodniu a w tym znowu wróciły :( Nie mówiąc już o tym że jak jestem w pracy i stoję to mam ciągłe uczucie jakby mi się siku chciało normalnie jakbym miała zapalenie pęcherza :dry: nie mówiąc już o notorycznym zmęczeniu :S

Ja jak zwykle szykuję się do pracy a w nocy moja siostra z moim kochany chrześniakiem przylatuje :D

Miłego dnia mamuśki :*

13 lata 4 miesiąc temu #257583 przez gorla
Hejka :laugh:

Podczytuje was i się ciesze, ze u was oki. Im wam strasznie zazdroszczę tych brzuszków, ojjj strasznie.... kiedy ja znów bede sie cieszyć

chłopek dziewczyny rację mają szalejesz jak dziki reks, powinnaś więcej wypoczywać, nooo ale z drugiej strony wiem jak to jest jak sama wszystko musisz

13 lata 4 miesiąc temu #257746 przez Madeline
Gorla jeszcze troszku i też będziesz się cieszyć :) Pisaj do nas co u Ciebie i jak Ci się uda też mieć już brzuchatka :)

Kochane jestem szczęśliwa, znaleźliśmy mieszkanie i to na własność, praktycznie wyremontowane, bezczynszowe, ładne i za malutkie pieniążki. Także jutro lecimy załatwiać papiery i powoli, do marca mamy zamiar się przeprowadzić tam :) Cieszę się :)

W tym tygodniu byłam 4 razy po 12 godzin w pracy i muszę Wam szczerze powiedzieć, że pobolewa mnie brzuch, może ze zmęczenia? A może znów zaparcia? Nie mam pojęcia. W każdym razie to nie jest mocny ból i to nie jest ból taki jak na @. Aż tak się nie martwię. W poniedziałek będę się widziała z moją ginekolog i z nią porozmawiam :)

13 lata 4 miesiąc temu #257953 przez Koni
Madeline super z tym mieszkaniem :)

A co do bólów w podbrzuszu to a 100% jest to od długiego stania bo ja mam dokładnie to samo jak długo stoję w pracy i czuję takie ciągnięcie w podbrzuszu. Może pogadaj z szefostwem że nie dasz rady po tyle godzin stać na nogach bo 12h dla kobiety ciężarnej to strasznie dużo. A ty masz jakąś przerwę i możliwość usiąść?

gorla odwiedzaj nas czasem :) Ty też się w końcu doczekasz :P

A ja jestem taka wymęczona bo wczoraj po pracy musiałam sprzątnąć pokój i łazienkę dla siostry i dobrze że mi mężuś pomógł bo bym nie dała rady a potem 4h w aucie w tą i z powrotem po siostrę na lotnisko i jak wróciliśmy to poszłam spać po 2 a na rano znów do pracy ale damy radę dzisiaj tylko 4h :)

13 lata 4 miesiąc temu #258080 przez Madeline
Koni my mamy dyżurkę, taką jak mają zawsze pielęgniarki i tam możemy chodzić i coś zjeść, usiąść, odpocząć kiedy chcemy. Ale to zależy jaki jest dyżur, jeden jest taki, że nie zdarzysz nawet śniadania zjeść i siusiu zrobić a jeden jest taki, że cisza i spokój. A ostatnio miałam same takie koszmarne dyżury. Dam radę :)

Dzisiaj podpisaliśmy umowę przedstępną i czekamy aż tamci się wyprowadzą, a dali nam czas do końca stycznia. Nam to odpowiada, bo tą umowę mamy do końca marca i nie będziemy musieli na darmo płacić czynszu. A tak od lutego do marca na bank powoli się przeprowadzimy :)

Jak się czujecie kochane?

13 lata 4 miesiąc temu #258083 przez vestusia
Gorla Kochana przykro mi z powodu tego, co się stało. Ale jestem pewna, że będziesz się cieszyć szybciej niż myślisz. Będzie dobrze, bo innej opcji nie ma. Domyślam się, że jest Ci teraz bardzo źle, ale trzeba myśleć pozytywnie. Jestem myślami z Tobą i trzymam mocno kciuki :*

Chłopek nie szalej tak kobieto :) Odpocznij troszkę. Wykorzystaj męża do pomocy :)

13 lata 4 miesiąc temu #258099 przez chłopek
czesc dziewczyny ja dzisiaj na zakupach z mama byłam, Ksawcio z tata w domu został. Jak wróćilam to młodego poszłam uspać i zasnęłam razem z nim:) ale byłam zmęczna 2 godz spałam

13 lata 4 miesiąc temu #258582 przez Madeline
Dziewczynki ja jutro mam te usg przezkarkowe czy jakoś tak. Trzymajcie kciuki, by było wszystko oki :)

13 lata 4 miesiąc temu #258885 przez rybka19834
MADELINE ja juz 3mam mocno kciuki i napeewno bedzie dobrze jestes mloda zdrowa wiec napewno wsio ok;)
dziewczyny jak wasze samopoczucie,bo ja czuje sie tak jakbym nie byla w ciazy:/tylko piersi mam wieksze to wszystko, a wizyta dopiero za 3 tyg chyba zwariuje...

13 lata 4 miesiąc temu #259210 przez Madeline
Rybka ja tak samo, gdyby nie to, że latam do wc co chwila siusiu i że na usg widać dzidzie to w życiu bym nie myślała, że jestem w ciąży.

Nie miałam dziś tych badań ani pobranej krwi, bo pani doktor była chora. Jutro rano mam pobranie krwi i potem popołudniu mam podjechać na oddział i zrobi mi to usg.

13 lata 4 miesiąc temu #259342 przez Koni
Jak ja Wam zazdroszczę że się tak dobrze czujecie! Ja wciąż mam mdłości i znowu mnie piersi bolą nie mówiąc o sikaniu bo chodzę co godzinę :dry: Jedynie co to już tak strasznie zmęczona się nie czuję więc dziewczyny nie narzekajcie :)

Ja mam w piątek pierwsze oficjalne USG i sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądać w Irlandii :)

13 lata 4 miesiąc temu #259361 przez asia886
hej dziewczyny:-) u mnie wszystko ok oprócz tego że jeszcze troche jest do załatwiania związanego ze świetami i z naszym ślubem:-) w niedziele wieczorem napisałam mojemu narzeczonemu że chyba będziemy mieć dziewczynkę bo zaczeły mi pojawiać się więcej trądziku ( a mówią że jak dziewczynka to zabiera urodę mamusi) a w nocy miałam dziwny sen moje maleństwo tak na mnie krzyczało że jest chłopcem a nie dziewczynkom ciekawe czy to coś znaczy i czy się sprawdzi :-) moje maleństwo ma już 3 miesiące:-) przytyłam 2-3kg a wy dziewczyny jak tam?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka