BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #253424 przez Koni
Przeżyłam dzisiejszy dzień w pracy :) Chociaż brzuszek zaczyna mnie ciągnąć jak za długo chodzę, więc we wtorek muszę porozmawiać z szefową że nie daje rady tak stać :angry: ale najważniejsze że nie było tak źle.

W ogóle to mi już dzisiaj brzuszek wywaliło :ohmy: nie mocno ale już widzę różnice :blink: A jak tam u Was macie już brzuszki czy jeszcze nic?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #253687 przez chłopek
Koni, ty sie martwisz że ci brzuszek pobolewa a ja sie martwie ze mi nic nie jest :)
u mnie nic nie widac bo mam jeszcze sadełko po pierwsze ciazy wiec długo sobie poczekam zanim bedzie widac brzuszek ciazowy

13 lata 4 miesiąc temu #253744 przez Koni
chłopek mnie za zwyczaj brzuszek nie boli ;) Pierwsze dwa miesiące czułam rozciąganie i lekkie bóle w podbrzuszu a teraz to pewnie maleństwo mi poprzestawiało organy więc to bardziej sprawy jelitowe aniżeli dzidziusiowe ale wczoraj po tygodniu nie chodzenia jak stałam non stop w pracy przez 4h to czułam że mnie ciągnie i plecy mnie z tyłu bolały :( A ty się nie martw tym że Cię nic nie boli w końcu Twój organizm jest już że tak powiem rozciągnięty i te więzadła na brzuszku nie potrzebują takiego wysiłku ;) Ty też pierwsza pewnie poczujesz ruchy dzidziusia :D

Ja też mam sadełko bo szczuplutka nie jestem ale mi się już zaokrągla i wygląda jakby mi go wydęło nie mówiąc już o ciuchach :/ Nosiłam rozmiar 12 przed ciążą a teraz do pracy zaczęłam nosić spodnie w rozmiarze 16(w sumie to takie małe 16 bardziej jak 14) bo mam jeszcze z przed tego jak schudłam i jak tydzień temu mi z tyłka zjeżdżały tak wczoraj były akurat może nie obcisłe ale nie musiałam już ich podciągać co chwile :ohmy:
Moja siostra też szybko miała brzuszek więc może to rodzinne :)

A powiedz mi kiedy poczułaś pierwsze ruchy Ksawcia jak byłaś w ciąży? I w ogóle jak to wygląda?

Ja jeszcze zauważyłam że jak mnie gdzieś coś uciska na brzuchu to jak sobie to rozsmaruje
to po chwili przechodzi i tak sobie myślę że pewnie dzidziuś tam buszuje i jak masuje to miejsce to się łaskawie przesuwa ale pewna nie jestem :side:

13 lata 4 miesiąc temu #253749 przez chłopek
Koni ja nie pamietam kiedy poczułam ruchy Ksawcia :( ale wiem ze to tak było jakby skrzydełka motylka cie łaskotały:) takie łaskotki delikatne,bulgotanie na poczatku myslalam ze to cos mi w brzuchy bulgota.

13 lata 4 miesiąc temu #253795 przez Koni
chłopek ja to myślę że u Ciebie to tak jeszcze z miesiąc i ruchy będziesz już czuła :)Moja koleżanka teraz jest w 27 tygodniu a od 16 już czuła dzidziulka :D Ciekawe jak to będzie u mnie :silly:

Na kiedy ty masz termin?

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #253798 przez chłopek
Koni ja mam termin na 18 czerwca, mi sie czasem wydaje że mnie coś tam muska w brzuchu, ale napewno jeszcze nie dzidzia,
ja sie nie mogę doczekac wizyty 14 grudnia

13 lata 4 miesiąc temu #253806 przez Koni
chłopek ja też mam czasami takie wrażenie ale to faktycznie chyba za wcześnie chociaż ty na pewno szybciej poczujesz niż ja bo już wiesz jak to odróżnić :)
To u nas różnica 9 dni w terminie :D

A tak w ogóle to ciekawe gdzie się reszta dziewczyn podziała :unsure:

Ja sobie teraz grzecznie czekam bo 16 grudnia mam kolejne USG tym razem to właściwe które gdyby nie krwawienie byłoby moim pierwszym w Irlandii a tak mam już za sobą 2 w Irlandii i jedno w Polsce :D A w ogóle jak często chodzisz/dzicie do lekarza na USG?

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #253811 przez chłopek
ja mam co 3 tygodnie wizyty i na kazdej miałam usg a były 3, teraz też bedzie usg mam nadzieje chyba ze bede musiała isc na nie do szpitala
ja sie dzisiaj zastanawałam jak damy na imie jak bedzie chłopak no i nie mam pojecia

13 lata 4 miesiąc temu #253817 przez Koni
chłopek a to będzie to USG specjalne (nie wiem jak to się konkretnie nazywa)?
Ja niestety będę miała teraz 16 grudnia a potem coś około 20 tygodnia i jak wszystko będzie ok to może być tak że więcej USG mi nie zrobią :angry: Niestety taka jest polityka w Irlandii ale na szczęście w Lutym lecimy do PL więc chciałabym tam sobie zrobić USG 3D ale na razie to jeszcze dużo czasu :P

Co do imion to ja w ogóle nie mam pojęcia i jak na razie to się nad tym nie zastanawiamy ;) Dla synka chciałabym Kacper ale mąż marudzi że mu się nie podoba a dla córci to w ogóle brak pomysłu :D

13 lata 4 miesiąc temu #253823 przez chłopek
no tak to w 13 tygodniu to przeziernkarowe jakos tak :)własnie mi sie mleko dla młodego gotuje wstanie to bedzie głodny

13 lata 4 miesiąc temu #253846 przez Madeline
hej dziewuszki.
Mnie też brzuszek wywaliło, wczoraj nawet w lustrze się przyglądałam :) Hehe, ja zaciasne spodnie mam już od jakiś dwóch tygodni, ale to dlatego, że dwa kg przytyłam :) Albo teraz już więcej :P

Ja te specjalne usg mam 13 grudnia, ciekawa jestem jak wygląda to usg :)

My imiona mamy wybrane już zanim zaszłam w ciąże :)

Mnie też tak dziwnie kilgocze w brzuszku i czasami mam wrażenie, że to dzidziuś :) Jak mnie brzuch pobolewa to kładę sobie rękę na brzusio i głaszcze i po jakimś czasie przechodzi :)

13 lata 4 miesiąc temu #253863 przez Koni
Madeline napisał:

Jak mnie brzuch pobolewa to kładę sobie rękę na brzusio i głaszcze i po jakimś czasie przechodzi :)

Mam dokładnie tak samo więc myślę że tam właśnie dzidzia siedzi i po głaskaniu się przesuwa w inne miejsce :D

Ja przytyłam jak na razie tylko 1kg ale brzuszek już mi się robi :P Nie jest ogromny ale wyglądam jakby mnie nieźle wzdęło :)

13 lata 4 miesiąc temu #253887 przez Madeline
Ja już marze, by poczuć maluszka :(

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #253909 przez Koni
Ja też przynajmniej wtedy bym wiedziała że nic mu nie jest a serduszko bije ale dla pocieszenia myślę że 1-2 miesiące i wszystkie już zaczniemy czuć :D

13 lata 4 miesiąc temu #253922 przez chłopek
a z Ksawciem miałam usg w 7,12,20 i 30 tygodniu a tak to zawsze ginka słuchała serduszka

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka