BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 3 tygodni temu #249057 przez Koni
Dzięki dziewczyny ja też mam nadzieje że wszystko będzie dobrze. Jak na razie nic innego mi nie pozostaje jak czekać do 2 grudnia.

gorla wiem co czujesz i lepiej dmuchać na zimne u mnie niestety nie był to śluz z krwią a czysto żywa krew w dużych ilościach a u Ciebie może akurat wtedy powinnaś dostać okres i organizm tak reaguje. Daj znać jak tam wizyta u Gina.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu #249091 przez martynka9996
Hej dziewczyny widze że tu sie u was d u ż o dzieje nie wchodziłam przez weekend a tu mi trzy strony przybyły do czytania hi hi :lol: padło pytanie do mnie skąd jestem a więc mieszkam w Bełchatowie i dzis właśnie wybieram się do lekarza na 13.40 trzymajcie za mnie kciuki.

A jeśli chodzi o boleści to u mnie w miarę najgorzej jest jak gwałtownie wstanę i wtedy całe pod brzuchem i w pachwinach mnie rwie a tak to jest ok nawet juz porzadki na świeta zaczełam robić okna sobie pomyłam kurze pod meblami pościerałam a mężusia wygoniłam do trzepania dywanów :)

Obecnie jestem na zwolnieniu bo mam prace przy komputerze 8 godzin a od długiego siedzenia przy monitorze robi mi się niedobrze i mam zawroty a pracuje z klientami i tak głupio było co moment do okna dopadać śiwżego powietrza złapać. A juz nie mówię jak przyszedł jakiś taki taki nie wykąpany albo za dużo wypachniony woda kolońską to juz toaleta murowana więc teraz siedze w domu.

13 lata 3 tygodni temu #249100 przez chłopek
gorla bedzie ok, zobaczysz może to nic takiego i tak jak pisze koni może akurat powinnas miec @ i tak organizm reaguje

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #249132 przez gorla
martynka to se wypoczniesz na zwolnieniu :laugh: noo a ludzie nieraz potrafią sie wypryskac, dla mnie najgorsza jest cebula i czosnek bleeeeeeeee :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

też mam nadzieję, że to nic, po prostu przemęczenie i stres dziś całą noc nie spałam przez wichurę a jak przymuliło mnie na sekundę to zaraz budziłam się z lękiem. Ale wolę iść

Mój małż chce wózek kupic już w tym roku :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: bo potem na wiosne nie bedzie za co :ohmy: :ohmy: :ohmy: sezon na wsi się zaczyna... kurna oszalał..lepiej niech mi da kasę i schowam...taaaa :side: :side: :side: :side: ciekawe ile by zostało do czerwca

Wiecie co mam przeczucie , ze wcześniej urodzę, juz to pisałam. Moja babcia drugie dziecko urodziło wcześniej, mamy siostra tez - w 6 miesiącu, mama też mojego brata w 6. Może coś jest w tym, geny czy coś :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

13 lata 3 tygodni temu #249160 przez chłopek
gorla może maż ma rację, w czerwcu wózki będa droższe, ja kupiłam w grudniu, teraz sie zastanawiam nad takim rok po roku, albo dostawka allegro.pl/buggypod-io-dostawka-do-wozka...del-i1937524827.html tylko że jest droga, ale może akurat się uda taniej kupić.

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #249165 przez gorla
chłopek taka dostawka fajna sprawa, ale ja bym wolała taką dostawianą z tyłu wózka wygodniej w sklepach i po mieście. Kiedys patrzyłam na te platformy, ale na dzień dzisiejszy Oliwka juz jest na tyle duża , ze nie potrzebna
Kiedyś oglądałam na allegro, ale nie ma już jej, właśnie sprawdziłam

13 lata 3 tygodni temu #249168 przez chłopek

13 lata 3 tygodni temu #249260 przez martynka9996
Witm ponownie i jestem po wizycie u lekarza, niestety wyszły mi złe wyniki moczu Krwinki białe (leukocyty) - może być ich 1-5 w polu widzenia a mi wyszło 20-30.
Dostałam skierowanie i jutro kładę się do szpitala na oddział niestety :(

13 lata 3 tygodni temu #249269 przez chłopek
martynka ja tez tak miałam i powtarzałam wyniki wyszło ze jednak nic nie ma. i na szczescie siedze w domku

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #249289 przez Madeline
Martynka i Gorla zobaczycie, że będzie wszystko dobrze. Mówię Wam.

Byłam dziś na zakupach, u nas w mieście jest tragedia. Obeszliśmy z mężem całe miasto i ani jednego sklepu z odzieżą dla kobiet ciężarnych, tylko gdzieś jakieś dodatki. I tak oto kupiłam sobie 2 pary spodni z pasem na brzuch za 100 zł za pare !!! O zgrozo... Ale niestety musiałam kupić, bo nigdzie indziej nie dostałabym takich... :/ A muszę przyznać, że moje miasto nie jest małe... Ale za to kręgosłup mnie boli... Dużo dziś mieliśmy chodzenia... Dlatego zaraz kładę się do łóżeczka poleżeć. Z mężem śmiejemy się, że teraz możemy poleniuchować póki maleństwa jeszcze z nami nie ma :)

Gorla daj znać po wizycie u lekarza.

13 lata 3 tygodni temu #249333 przez chłopek
madeline zobacz sobie na allegro moja sis kupiła spodnie 2pary dała 80zł i sa naprawde super bo teraz je sobie od niej pozyczyłam
gorla daj znac jak po wizycie

13 lata 3 tygodni temu #249473 przez martynka9996
chłopek a jakie ty miałaś wyniki ile ponad normę i tez położyli cię do szpitala?? Na długo to trzeba sie położyć na takie coś??

Madeline poszukaj faktycznie na allegro bo duży wybór jest.

To trzymajcie za mnie kciuki juz jestem spakowana mam nadzieje że długo tam nie zabawię jak wróce to się odezwę narazie papapa

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #249478 przez chłopek
martynka ja ci dokładnie nie powiem jakie wyniki były bo lekarz mi w karte ciazy wpisal i tak nabazgrał ze nie wiem o co biega, ale mialam za dduzo białka i leukocytów, kazał ponownie zrobic badania, no i wyszły w normie
mam nadzieje ze szybko wyjdziesz i ze bedzie ok

wiem ze moja kolezanka miala problemy jakies z moczem i lezala tydzien ale była w 30 tygodniu

13 lata 3 tygodni temu #249535 przez Koni
martynka9996 na pewno będzie wszystko dobrze :* W sumie to dobrze że będziesz pod stałą opieką lekarzy.

Ja dzisiaj jestem po konsultacji telefonicznej z moim Ginekologiem w Polsce i kazał brać lek Duphaston (nie wiem czy o nim wcześniej słyszałyście jest to hormon progesteronu często przepisywany kobietą w ciąży na podtrzymanie), wypisał receptę i moja mam już mi wysłała czekamy na piątek na USG i lekarstwa.
Do tego trochę mnie pocieszył bo mama mu powiedziała że nie miałam żadnych bóli podczas krwawienia i do dzisiaj nie mam a na USG nie było żadnej krwi wokół dzidziusia a maluch rozwija się prawidłowo i Gin stwierdził że to bardzo dobrze rokuje szczególnie brak bóli i w takim razie jego zdaniem nie było objawów poronnych a przyczyną krwawienia mógł być po prostu jakiś krwiak lub pęknięta żyłka ale wiadomo diagnozy nie może postawić bo mnie nie badał.

13 lata 3 tygodni temu #249544 przez chłopek
koni ja takze brałam Duphaston w pierwszej ciazy ale tylko tydzien. napewno wszystko bedzie ok
Ksawcio spi, mąż chrapie :)a ja sie umyłam i sprzatłam kuchnie i cos bym sie napiła ale nie wiem co, chyba zjem lody :) jutro musze jechac z Ksawciem na szczepienie, oj jak on tego nie lubi moze zapomnial jak to jest ostatnio miał chyba w 8 miesiacu

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka