BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 4 tygodni temu #246287 przez chłopek
martynka witamy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 tygodni temu #246294 przez martynka9996
Widze że zaczełyście rozmowe o biuście i wadze
Jeśli chodzi o mnie to szybko na początku przytyłam 4 kg :dry: ale później jakoś spadło mi 2 wiec w sumie od początku przytyłam 2 kg. Biust też mi się powiekszył i to znacznie mój mąż mi własnie dokucza że zdeżaki mam nie ziemskie ;) wieć zmiana staników już wskazana.

13 lata 4 tygodni temu #246298 przez chłopek
no ja pryztyłam 2 kg.
jutro musze sie lekarza zapytać czy mogę coś na migrene brac bo mnie wykonczy.
martynka a skąd jesteś?

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #246569 przez gorla
martynka witaj i pisz jak najwięcej :) ładnie wycelowaliście dwa bobasy ta sama data :P

zuzek a tam zaraz wieloryb :laugh: a w 9 wyglądałam jak mała kula, krótkie nóżki i wielki baniak z przodu :P :P

chłopek nic nie mów o migrenie :angry: :angry: mnie boli łeb od kilku dni, ale zadarzało się gorzej, wiec wytrzymuję jakoś

Madeline nie martw sie cycorami ja też tak mam, urosły mi worki jak nic, ale mąż zadowolony :) raz bolą raz nie, jak mówi rybka chyba normalne to wszystkie tak mamy

Ja tam nie wierze w te smaki zachcianki itp. u mnie się nie sprawdziło, jadłam wszystko właściwie, śledziki i ogórasy, obżerałam sie wręcz owocami - kilogramy truskawek i czereśni opędzlowałam , po 8 jogurtów z czekolada dziennie, jadłam co popadnie :lol: teraz tez jem wszystko, już się nie moge doczekać usg w grudniu, gin ma super sprzęcior może coś wypatrzy :S :S :S

a i przytyłam 1,5 kg a wcale nie widać i brzucha ni mam nic a nic

13 lata 4 tygodni temu #246580 przez rybka19834
Witam Martynka ja rowniez mam 28 lat i to tez moja druga ciaza:)
Mnie na szczescie glowa nie boli juz i dzis wogole czuje sie jakbym nie byla w ciazy,piersi nie bola jakby opadly troche heh i zero mdlosci i wez zrozum o co tu chodzi ajajajajaj...ja to juz sie nie moge doczekac do nastepnego usg jednak czlowiek jak zobaczy bejbika to jest spokojniejszy,,,ja pewnie bede miala usg za jakies 3 tyg...
Wogole czasem przychodza mi czarne mysli do glowy i nie moge ich odgonic,tak sie boje zeby nie bylo tak jak ostatnim razem,ze okazalo sie ze martwa ciaza:(:(:(Nie zapomne tego uczucia jak poszlam na pewniaka na usg a tu taki strzal:( Ale trzeba myslec pozywtynie,aby przezyc do tego 12 tyg to pozniej juz z gorki;)
A wy jak sie czujcie kochane?

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #246590 przez gorla
rybcia nie dołuj się będzie dobrze :laugh: ja od momentu jak jeden gin powiedział, ze płód moze mieć wady wrodzone non stop mam zarne myśli. Staram się myśleć pozytywnie, najlepiej wychodzi mi to po usg :laugh: jak gin powie, ze oki, ale im dalej od tego dnia tm gorzej

dziewczyny słyszałyście o wzroście vatu na ubranka dziecięce??? zastanawiam sie czy nei kupic już kilku , jak narazie mam skarpetki i kaftanik :) i nawet wózek wybrałam :P :P

Dziś coś mnie brzuszek boli, nalatałam się z małżem za kafelkami po miescie :dry: :dry: :dry:

bidloku my też rośniemy w siłę :lol: :lol:

dziewczyny fajnuie by było jeszcze miec odrębną zakładkę na forum z naszymi nickami i terminami porodu. Co wy na to??? :) :) :) :) :)

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #246621 przez gorla
Zrobiłam nasza listę :laugh:

Czerwcówki 2012

Nick Termin porodu Płeć :laugh:

1. martynka9996 08.06.2012

2. asia886 13.06.2012

3. zuzek144 16.06.2012

4. chłopek 18.06.2012

5. gorla 20.06.2012

6. Madeline 22.06.2012

7. rybka19834 23.06.2012

8. Hea nie odzywa sie :(

jak się pomyliłam to mnie poprawcie :kiss:

13 lata 4 tygodni temu #246625 przez Madeline
Gorla fajnie by było :) A jeśli chodzi o ból brzucha, to mnie też boli :( Ale ja przez pracę, bo pracuję jako opiekun medyczny pacjenta i zajmuje się dziećmi i ogólnie moja praca jest chodzona. Dlatego też mnie boli brzusio.

Choróbsko mnie nie opuszcza :( Niestety :(

Jeszcze byle jutro przeżyć i mam weekend wolny, potem w poniedziałek na upragnione usg :) Jupii... Już się doczekać nie mogę, ale z drugiej strony boję się, że coś będzie nie tak i czy ten krwiak się wchłonął :( Ehh...

13 lata 4 tygodni temu #246678 przez gorla
Madeline trzymam kciukasy za usg :kiss: będzie dobrze

Ja pracy nie mam takze sie obijam pół dnia, bo w drugiej połowie w domu praca non stop :ohmy: :ohmy: mąż i Oliwka nudzić sie nie dadzą :lol:

chłopek jak migrena, chyba lepiej jak na necie jesteś :lol: :kiss: :kiss:

13 lata 3 tygodni temu #246879 przez asia886
cześć dziewczyny:-) ja właśnie w pracy troche poczty posprawdzam i wziąć się za pracę:-) jutro jedziemy z narzeczonym obrączki wybrać i zamówić:-) święta już za miesiąc a do wesela też raz dwa zleci kochane:-) ale wszystko prawie jest:-) czuję się tak sobie brzuch mnie boli a jak mam siadać na kanapę to mocno za kłuje:-( atak poza tym jest wszystko dobrze:-) a jak wy się czujecie?

13 lata 3 tygodni temu #246883 przez zuzek144
nawet, nawet...tylko zaczynają mnie schizy męczyć...czytam głupoty, a potem zastanawiam się, czy oby wszystko w porządku :unsure:

13 lata 3 tygodni temu #246915 przez asia886
to chyba tak każda kobieta w ciazy ma:-) jeszcze jak jest internet i te rózne fora to juz całkowicie rózne mysli nadchodzą

13 lata 3 tygodni temu #246931 przez chłopek
czesc dziewczyny, migrena juz mnie nie męczy wczoraj sie zastanawiałam co zjadłam ale nic takiego mi nie przyszło do głowy no i nie wiem z czego ten ból, dzisiaj do lekarza z wynikami jadę,
zuzek ja też mam jakieś schizy głupie sny i wogóle, musze przestac sie wsłuchiwać w swój organizm bo oszaleje, wczoraj sie męża pytałąm czy mi brzuch urósł bo mi sie wydaje ze wogóle,ale mąż stwierdził że troche urósł

13 lata 3 tygodni temu #247033 przez gorla
A mi nie urósł :( żadnych objawów nie mam, noo migrena lekka noo i schizy mam B) 1 grudnia mam gina, jakos musze wytrzymać.

Ja już przesrałm czytac głupoty na necie, nieraz zajrzę na kalendarz ciąży, mam fajn a książkę"W oczekiwaniu na dziecko" :laugh:

Dziewczyny co myślicie o szkole rodzenia?? Ja w pierwszej ciąży chodziłam i byłam mega zadowolona, bardzo mi to pomogło, nie czułam sie obco na porodówce , bo w trakcie zajeć położna nas tam zabierała i pokazywała wszystko, znałam położne i wiedziałam, gdzie co jest :silly: :silly: teraz tez mnie korci żeby iść ale nie wiem, mąż nie bedzie chodził, bo akurat zajecie ma w tych godzinach :( ale sie nie cykam i sama też moge chodzić :lol:

13 lata 3 tygodni temu #247038 przez gorla
Inso :lol: :lol: :lol: przylukałam cię idę do was na starczki, znów pewnie czytania a czytania :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka