BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #250571 przez chłopek
no to na mnie spodnie sa dobre jakos nie czeuje tego ze jestem w ciazy no gdyby nie te mdłości. no za wczesnie sie pochwaliłam ze mi nic nie jest, własnie miałam romans z kibelkiem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu #250619 przez Madeline
Wymioty?

13 lata 3 tygodni temu #250647 przez Koni
Madeline w takich sytuacjach trzeba leżeć! Jak masz gorączkę to bierz paracetamol albo apap bo to można brać w ciąży. Mi jeszcze Gin zezwolił rutinoskorbin ale na pewno paracetamol będzie lepszy i bezpieczniejszy!

Nie wolno lekceważyć choroby w ciąży! Ja właśnie w dniu w który dostałam krwawienia czułam się strasznie przeziębiona ale stwierdziłam że pójdę do pracy bo miałam tylko 4h i skończyło jak się skończyło teraz leże i odpoczywam i do pracy mi nie śpieszno także uważaj na siebie.

Co do objawów piersi mnie nigdy mocno nie bolały ale je czuje, mam powiększone sutki i gruczołki na nich i oczywiście niebieskie żyłki, w zeszłym tygodniu miałam niesamowite mdłości teraz mnie lekko mdli z rana a potem przechodzi, no i wcześniej miałam niesamowite zawroty głowy ale powoli mijają w końcu mówią że w 2 trymestrze objawy powinny minąć a to już końcówka 1 więc myślę że to wszystko nam będzie teraz zanikać.

Ja jeszcze 2 dni i USG i dowiem się co z moim maleństwem choć bardzo się boje tego badania bo boje się że mogę usłyszeć coś złego ale staram się być dobrej myśli!

13 lata 3 tygodni temu #250656 przez Madeline
Koni bądź dobrej myśli. Ja już przestałam czarno myśleć.

Leżę w łóżeczku i mam w planach tak zostać do niedzieli, bo w niedzielę teściowa na obiad przyjeżdża. I jutro tylko skoczymy obejrzeć to mieszkanie, a tak leżenie i się kurowanie :(

13 lata 3 tygodni temu #250781 przez rybka19834
Gorla tak mi przykro i lacze sie z toba w bolu...wiem co czujesz bo dokladnie pol roku temu przechodzilam to samo ale tlumaczylam sobie ze natura zawsze wie lepiej co zrobic i to ona wybiera...pamietaj nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo;)Ja jestem zywym przykladem tego,zaszlam po 3 miesiacach w ciaze na dzien dzisiejszy wsio jest ok...mozesz miec bez problemu dzieci takze odczekasz troszke i do dziela;)buziunie dla ciebie kochana:*:*:*:*:*3maj sie;)

Widze kochane ze wy chore jestescie o boze wspolczuje...u mnie jako tako...mdlosci powolutku niby przechodza z rana jak wstane to mnie zemdli ale zagryze czyms i jest w miare ok,a co do piersi to mnie nie bola wogole tylko tyle ze sie powiekszyly i tez mam na nich zylki niebieskie to tyle;)

koni tez dygam sie i czesto nachodza mnie czarne mysli brrrrr....ja mam w poniedzialek usg to zobaczymy co i jak..

13 lata 3 tygodni temu #250797 przez Koni
rybka19834 napisał:

koni tez dygam sie i czesto nachodza mnie czarne mysli brrrrr....ja mam w poniedzialek usg to zobaczymy co i jak..

Niestety chyba do końca nam pozostanie ten strach :(

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #250803 przez Madeline
Niestety chyba każda z nas się boi. Ja od kiedy dowiedziałam się, że Gorle spotkało nieszczęście, ciągle o niej myślę :( Jestem z nią i modlę się, by z moim maleństwem było wszystko dobrze.

Bo te życie nie jest sprawiedliwe, jak ktoś stara się o dzidziusia albo nie może zajść albo go traci zanim się urodzi :( A Ci którzy wpadają i przeważnie nie chcą tego cudu to rodzi się i jeszcze go nie kochają. Nie mówię, że tak jest zawsze, ale czy nie zauważyłyście, że przeważnie tak jest?

Ja byłam w poniedziałek na usg i wiem, że jest wszystko oki, ale 13 grudnia czeka mnie usg przezkarkowe czy jakoś tak i boję się, że tam coś wyjdzie nie tak.

I zapewne wszystkie takie jesteśmy, kochamy te nasze małe robaczki co są w nas i oddałybyśmy wszystko by urodziło się całe i zdrowe... Ehhh...

13 lata 3 tygodni temu #250812 przez chłopek
madeline no tak wymioty mnie dopadły :( ja 14 grudnia mam miec usg przeziernokarkowe,
a gorla za dwa miesiace moze sie o dzidzie starac.

13 lata 3 tygodni temu #250820 przez Madeline
To się cieszę, że Gorla może jeszcze mieć dzieci :)

A może zjadłaś coś?

Wiesz na czym polega to usg i co ma wykazać?

13 lata 3 tygodni temu #250846 przez chłopek
na zjadłam sniadanie kanapki z serem zółtym
a na tym usg to lekarz mierzy dzidzie długosc kosci nosowej, kręgosłup, i po tym wie czy dziecko nie ma wad

13 lata 3 tygodni temu #250859 przez Madeline
Oby wszystko było oki :(

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #250863 przez chłopek
bedzie nie martw sie
ale Ksawery dzisiaj kombinuje, ma takie pomysły że szkoda gadać, teraz próbuje włożyc wtyczkę do gniazdka

13 lata 3 tygodni temu #250928 przez Koni
Madeline wiem że wszystkie się boimy ale dopóki nie zaczęłam krwawić to był to zupełnie inny poziom strachu :/ Mam nadzieje że w końcu mi to przejdzie :( Dzisiaj byłam na mieście bo musiałam zanieść zwolnienie do Urzędu żeby mi wypłacili pieniążki i cały czas myślałam czy mi tam nic nie cieknie :( To jest chore wiem ale nie da się tego opanować :/

A co do dzieci to moja siostra jest takim przykładem nie chciała dziecka i wpadła, ciąża do 8 miesiąca przebiegała bez komplikacji dopiero na koniec miała problemy ale wiadomo że w 8 miesiącu dzidzia jest na tyle rozwinięta że można spokojnie zrobić cesarkę. Dzidzia się urodziła cała i zdrowa. Kuzynka też wpadła i cała ciąża bez problemowa a dzidzia zdrowa a ja tak bardzo chciałam tego dzidziusia był planowany już od zeszłego roku ale najpierw musiałam się troszkę podleczyć bo jestem alergikiem (niestety muszę również stosować krople do nosa ale to pod pełnym nadzorem lekarza) do tego byłam prowadzona 1,5 roku przez dietetyka bo musiałam schudnąć więc jadłam zdrowo i organizm był przygotowany rewelacyjnie. W ciąże udało mi się zajść za pierwszym razem a teraz się stresuje bo od początku są komplikacje :(
Nie przewidzimy jak to będzie nawet gdybyśmy tego bardzo chcieli.

Ja w ogóle nie wiem co to to USG karkowe czy jakieś tam bo tutaj pierwsze USG jest na przełomie 12-13 tc i wtedy dopiero pierwszy raz zobaczysz ginekologa! Ja mam takie USG wyznaczone na 16 grudnia ale ze względu na powikłania mam też to w piątek.

13 lata 3 tygodni temu #251290 przez asia886
hej wczoraj byłam u ginekologa na kolejnej wizycie mój 13 tydzień wczoraj się rozpoczął:-) ginekolog tak jak i ja nie jesteśmy zadowoleni z moich wyników moczu bo wystepują bakterie od 5-10 i ja liczne przepisał mi tabletki znowu ale poprosiłam o inne bo po wcześniejszych miała silne swędzenie. miałam badania już nie dopochwowe lecz na brzuchu i mówił że wszystko ok tylko w pewnym momencie powiedział że mam przyjść do niego teraz w piątek do szpitala bo zrobi badania na wady dziecka czy wszystko jest ok i czy nie ma jakiś wad np. Down. jakieś badania na p. gdy spytałam czy coś nie tak on powiedział że nie i ze musi wykonać te badania

13 lata 3 tygodni temu #251375 przez chłopek
czesc
asia nic sie nie martw to własnie badania na przeziernosc karkowa bedzie robił. ja tez bede miała takie mysle ze na wizycie mi nie zrobi tylko bede musiała przyjs do szpitala.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka