BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #254042 przez chłopek
czesc dziewczyny
mój mąż wczoraj powiedział że bedą bliźniaki :) o maskara ale wymyślił
ale u nas strasznie wieje, nie ma jak na spacer isc

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #254432 przez asia886
hej dziewczyny:-) ja po badaniach:-) w piątek ginekolog ładnie zmierzył maleństwo tętno słuchał serduszko i ogólnie czy nie ma jakiś wad:-) na dzień dzisiejszy wszystko jest dobrze:-) w piątek maleństwo miało 5,26cm:-) i termin mam na 13 czerwca:-) 13 tydzień mi leci i brzuszek już ładnie widać:-) cieszę się bardzo że wszystko jest dobrze z maleństwem:-) i dostałam zdjęcie maleństwa:-) hura:-)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #254444 przez chłopek
asia ale fajna masz datę,my 13 czerwca ślub braliśmy. ja bym chciała żeby moje maleństwo sie wtedy urodziło, może akurat się bedzie śpieszyło :)
a mnie dzisiaj brzuch boli pewnie przez to że firanki wieszałam :( no ale kto miał mi to zrobic

asia pochwal sie maluszkiem wstaw fotke

13 lata 4 miesiąc temu #254481 przez Koni
asia886 super że wszystko ok :) Ja pierwsze oficjalne USG w Irlandii mam za tydzień w piątek i sama jestem ciekawa jak ono będzie wyglądać :)

Pochwal się koniecznie fotką maluszka i brzuszek też możesz pokazać :D

chłopek a co mąż wymyślił z tymi bliźniakami?

Ja wczoraj jak się położyłam to mnie podbrzusze rozbolała, zaczęłam masować to miejsce i dokładnie ten sam ból przemieścił się troszkę wyżej na wysokość pępka a po chwili masowania ustał więc jestem pewna że to dzidziuś się przemieszczał :)

Poza tym może to głupio zabrzmi ale tak mi wczoraj pulsowało w okolicach pochwy że masakra więc zaczęłam czytać na necie bo wyrobić nie mogłam i jak się doszukałam to się okazało że ponoć tak się dzieje jak dzidziuś ma czkawkę :P Miałyście tak już?

13 lata 4 miesiąc temu #254491 przez chłopek
Koni ja tak jeszcze nie mialam ale jak Ksawcio był juz wiekszy to zawsze wiedzialam ze ma czkawke calym brzuchem mi ruszało :)
u mnie w rodzinie były bliźniaki moja babcia miała brata bliźniaka, wiec istnieje prawdopodobienstwo ze u nas tez moze byc, ale mysle ze by bylo widac na usg że sa 2 zarodki

13 lata 4 miesiąc temu #254531 przez Koni
chłopek u nas też było prawdopodobieństwo bliźniaków i to właśnie było pierwsze pytanie czy dzidziuś jest jeden :D Myślę że Gin od razu by powiedział :) A nie macie jakiegoś zdjęcia? Tam na pewno jak coś widać było by dwa zarodki :P

13 lata 4 miesiąc temu #254532 przez chłopek
koni właśnie lekarz nie dał nam zdjecia bo powiedział ze trzeba 20zl zapłącic dośc że na NFZ to jeszcze zapłącic ale wymyslil

13 lata 4 miesiąc temu #254594 przez Koni
chłopek napisał:

koni właśnie lekarz nie dał nam zdjecia bo powiedział ze trzeba 20zl zapłącic dośc że na NFZ to jeszcze zapłącic ale wymyslil

O kurcze! :ohmy: To jak w Irlandii medycyna jest płatna o ile nie masz specjalnej kart (dla ludzi uboższych) to my dostaliśmy zdjęcie od Pani od razu jak byliśmy w szpitalu jak krwawiłam! Nawet jej nie musiałam pytać czy mi da :D

My już mamy dwa bo jedno z Polski a drugie z Irlandii a w przyszły piątek mam nadzieje mieć kolejne :D

Zrobiłam gołąbki i niecierpliwie czekam aż się ugotują :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #254599 przez chłopek
Koni z Ksawciem chodzilam prywatnie i to byla maskara tyle kasy poszło
wizyta 50 zl a jak usg bylo to 100zl, no i jeszcze badania płatne,
mi sie wydaje że juz czuje maluszka

13 lata 4 miesiąc temu #254602 przez Koni
chłopek napisał:

mi sie wydaje że juz czuje maluszka

Ale super! Też chcę choć czasami też mam takie wrażenie ale u mnie to za wcześnie choć na pewno wiem gdzie jest jak mnie gdzieś uciśnie :P

Ja płacę w PL od 70zł do 100zł za wizytę teraz byliśmy to z USG bez badania 70zł ale lekarz od razu nam dał zdjęcie i jeszcze fajnie miał bo ja miałam swój monitorek mąż swój więc nie musiałam patrzeć z ukosa :)

13 lata 4 miesiąc temu #254608 przez chłopek
no to prywatnie tez zawsze zdjecie dostałam i mam też płytke jak mały szaleje w brzuchu :)
dzisiaj mnie strasznie żołądek bolał nie wiem czemu

13 lata 4 miesiąc temu #254617 przez Koni
Może dzidzia Ci gdzieś uciskała albo coś zjadłaś? Mnie jajnik od czasu do czasu zakuje i jestem pewna że tam dzidziuś sobie gdzieś pływa :P Poza tym jak długo stoję to mnie brzuszek zaczyna boleć więc jutro muszę pogadać na ten temat z szefową żebym znowu wróciła na stare stanowisko bo nie daję rady :angry:

13 lata 4 miesiąc temu #254656 przez rybka19834
Hej dziewczynki!!!Dawno nic nie pisalam bo jakos zaganiana jestem ostatnio...brak mi czasu na wszystko...ja wlasnie bylam dzis na usg i wychodzi na to ze dzidzia ma 9 tyg a z okresu 11 tyg, a termin mam na 30 czerwca i 9 lipca nie wiem jak oni to licza bo ja patrzylam na kalkulatorze na necie to wychodzilo ze termin 23 czerwca heheh pokrecone to wszystko...
Z moja kruszynka wszystko ok, znow slyszalam serduszko zdjatko oczywiscie tez dostalam:)
Ale takiego stresa mialam przed ze szok.Przypomnialo mi sie wszystko z ostatniego razu kiedy okazlo sie ze martwa ciaza,bo bylo to samo pomieszczenie i ta sama lekarka, ale na szczescie wszystko w porzadku,teraz usg bede miala w 20 tyg,i tak sie zastanawiam czemu nie beda mi robic w 12 tyg,stresuje sie tym,przeciez wtedy wykrywa sie wady rozne downa i te inne...a na stepna wizyte mam az 30 grudnia, wiec to bedzie 13 tydz...chyba pojde gdzies prywatnie bo nie wyrobie...
a jak u was dziewczyny samopoczucie i wogole????mi brzuch wywalilo juz, wczoraj kolezanka z pracy sie skapnela nawet heheh...ogolnie czuje sie ok.piersi mnie juz wogole nie bola zero,tylko wieksze troche,a co pare dni mnie zemdli i to wszystko...

13 lata 4 miesiąc temu #254676 przez Koni
rybka19834 super że dzidzia ok :)
Załóż suwaczek to będziemy wiedzieć który to tydzień :P
Ja będę miała pierwsze oficjalne USG w 12 tyg i 2 dniu a następne dopiero w około 20 a potem jak będzie dobrze to nie wiadomo czy mi jeszcze zrobią także się nie martw :)
Dodaj fotkę maluszka i swojego brzusia to będziemy mogły sobie porównywać kto ma większy :P

Ja też już praktycznie nie mam bóli piersi choć wcześniej był ogromy szczególnie po spaniu na nich :P A mdłości też jakoś mi przeszły w tym tygodniu ale to myślę że przez zwiększoną dawkę magnezu bo to też działa przeciwko mdłością ;)

Co do strachu przed USG ja też się panicznie boję że zaraz okaże się coś nie tak a po tym krwawieniu jak poszłam na USG to już nie wspomnę jakie miałam myśli :dry: Na razie to zero plamień ale wciąż mam paniczny strach że zaraz zacznę krwawić szczególnie jak jestem w pracy :angry:

13 lata 4 miesiąc temu #254763 przez asia886
hej :-) i kolejny dzień w pracy:-(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka