BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #377982 przez chłopek
masakra jak mnie szyjka kuje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #377991 przez blue01
ja tez w sumie szybko wyszlam z corcia na spacer bez werandowania,a jesli chodzi o Natalke to tez mam ochote ja tak mocno poprzytulac,pogadac czy sie pobawic ale ona woli spac :laugh: ,musze uzbroic sie w cierpliwosc,moze za miesiac mi na to pozwoli :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #377993 przez Koni
Niestety ja nie mam żadnych ból więc sobie jeszcze poczekam ;)

asia886 ja mam taki sam śluz i to już kilka tygodni więc nie wiem czy to czop czy po prostu zwiększony śluz :blink:

Fajnie wiedzieć że będę mogła małego zabrać na spacerek dość szybko a nie czekać jakięs tam 10-14 dni :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #378012 przez nati.olsztyn
Koni Jakby coś to na pewno dam Wam znać...póki co spokój...

12 lata 7 miesiąc temu #378028 przez nataleczka_92
Przyłączam się do kobietek które łapią skurcze. U mnie zaczęły się wczoraj w nocy. Nie regularne ale dość bolesne. Właśnie te spinanie w dole brzucha i bóle jak na okres. U mnie ilość śluzu też zwiększona jak się podcieram to cały papier prawie. Co do wychodzenia,to jak urodziłam oliwkę na koniec sierpnia to też wyszłysmy po 5dniach i nie były to spacerki po 10minut. Wogóle to dziś byliśmy na bazarku u nas troszkę się obkupic. Przeszłam całych 6wielkich alejek i nie mogłam kupić żadnych butów bo nogi jak balony. Więc kupiłam piankowe japonki do latania.

12 lata 7 miesiąc temu #378035 przez Koni
nataleczka_92 może buty się nie przydają i życzę aby skurcze się rozkręciły ;)

nati.olsztyn jak coś nie zapomnij o nas :D

A ja właśnie dostałam smsa od koleżanki :) Urodziła dzisiaj zdrowego chłopczyka Bartusia 3900g :) Była 2 dni po terminie :P

12 lata 7 miesiąc temu #378037 przez nati.olsztyn
Koni Nie zapomnę na pewno:) Mam numery do niektórych dziewczyn, to jak nie napiszę tu, to dam znać którejś smskiem.

12 lata 7 miesiąc temu #378041 przez chłopek
mój maluszek sie rusza i przy tym mnie szyjka kłuje masakra

12 lata 7 miesiąc temu #378072 przez iwonka_wwa
Dzięki dziewczyny, kochane jesteście, ale i tak wiem swoje :P

Koni u mnie też nic się nie dzieje, więc jakby co razem sobie poczekamy. U mnie tylko częściej odczuwam te bóle miesiączkowe, ale to kilkominutowe i przechodzi.

Tak czy siak chciałabym, żeby któraś urodziła, żeby wiedzieć że zmierzają te nasze cierpienia w dobrym kierunku :)

nataleczka 92 japonki to bardzo dobry wybór, ja też w takich tylko mogę swobodnie chodzić. Adidasy są ok po włożeniu, ale kilka kroków i robi się masakra.

nati.olsztyn 3mamy kciuki, żeby ginekolog nie rozminęła się za bardzo z prawdą.

Miłego wieczorku mamusie!

12 lata 7 miesiąc temu #378088 przez Koni
iwonka_wwa dobrze wiedzieć że nie zostanę tutaj sama :P A te bóle okresowe też mam czasami tak dosłownie kilka minutek i przechodzi :P

12 lata 7 miesiąc temu #378089 przez iwonka_wwa
Koni to jedziemy na jednym wózku :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #378100 przez magda__kielce
Dzien dobry mamusie ja od rana na nogach i wcale nie czuje sie wyspana :(
Od wczoraj boli mnie brzuch prawie nieustannie jak na okres i niewiem czu to znaczy ze juz??? cos sie zacznie dziac czy to znowu jakas sciema, do tego mi niedobrze
Bede dzwonic kolo 10 do doktora to moze sie czegos dowiem a jak nie to jutro ide w dniu terminu do szpitala i niech robia co chca ja juz chce synka

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378126 przez Madeline
Hej kochane :)

Byłam już zawieźć ten mocz z rana i się trochę wkurzyłam. Ludzie są tak nieuprzejmi, że do tej pory jestem w szoku :ohmy: Zawsze jest pełno ludzi a szczególnie w poniedziałek, no i jak przyszłam do przychodni pytam się grzecznie kto teraz wchodzi, bo chciałabym wejść z tą osobą, zostawić tylko skierowanie i mocz, że nie będę miała pobieranej krwi, tylko zostawię i wyjdę. To wszystkie stare babki się na mnie rzuciły z wrzaskiem, że co ja sobie wyobrażam itp itd. Normalnie byłam w szoku. Hormony podziałały tak, że łzy miałam w oczach i dosłownie chciało mi się płakać. Grzecznie ustałam ostatnia w kolejce i czekałam na swoją kolej a było chyba ze 20 osób przede mną :dry: . Na moje szczęście wyszła po chwili pielęgniarka i mnie zawołała. Chyba musiała słyszeć tą rozmowę. Cała wizyta kosztowała mnie tyle nerwów a w gabinecie byłam może nawet nie pół minuty :ohmy: :ohmy: Ludzie są okropni, a najgorsze są te stare babki :ohmy: :angry:

Teraz czekam na wieści od szwagierki, bo jak przyjedzie dziś do mnie to nie jadę na ktg a jak nie ma zamiaru przyjechać to czeka mnie dziś jeszcze ktg.

Wczoraj myślałam, że zaczyna się coś dziać. Miałam wrażenie, że coś ze mnie wypływa (a okazało się, że to był chyba śluz, ale taki biały i grudkowaty) potem łapały mnie skurcze i miałam dość spore twardnienia brzucha i bolał mnie kręgosłup i plecy jak na okres. Ale poszłam spać i wszystko wróciło do normy. Mój brzuszek po prostu sobie ćwiczy ;)

12 lata 7 miesiąc temu #378128 przez magda__kielce
Madeline wierze ze sie wkurzylas ja tez miala takie sytuacje az ostatniego razu nie pytalam tylko weszlam stare raszple maja wolne cale dnie i niepopusi zeby kogos wpuscic
przepraszam za slownictwo ale nic mnie tak nie wkurza jak babcie ktore od siedza i czekaja na lekarzy do15 bo im sie w domu nudzi ale jaka satysfakcja bo beda pierwsz :angry:

Ja dzwonilam do mojego gina i mam przyjsc jutro rano na ktg, potem badanko i usg,i moze zostane i wroce juz z synuniem trzymajcie za to mocno kciuki
Dzisiaj od rana sprzatam caly czas cos robie zamierzam isc na spacer bezwzglendu na pogode zeby chcial tylko wyjsc :( :unsure:

12 lata 7 miesiąc temu #378131 przez Joanna
Ja mam dzisiaj za sobą nieprzespaną noc...zasnęłam o 6.00 nad ranem a o 8.30 dzwonił budzik, też jadę na badania już ostatnie chyba...od wczoraj pobolewa mnie z przerwami podbrzusze, raczej czuje taki ucisk :( w nocy odwiedziłam wc z milion razy, jeszcze żołądek mnie rozbolał i było mi gorąco, normalnie full wypas ;)
jest mi już bardzo ciężko i chciałabym już urodzić, w sumie jak każda z nas :blink:

madeline wiem jacy są ludzie, dlatego ja zawsze czekam w kolejce, nawet mi się prosić nie chce, wystarczy że spojrzę na krzywe gęby i wszystkiego się odechciewa :lol: :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka