BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #377418 przez Koni
Madeline tak czy inaczej jesteśmy bliżej jak dalej więc nie ma co się smucić. Urodzić musimy :P
Ja jak na razie strasznie się zaczęłam bać porodu :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #377421 przez nataleczka_92
No kochane ja właśnie wróciłam z apteki. Byłyśmy z córcią. Ona jak zwykle na rowerku więc się trochę namachałam. Kupiłam te kapsułki z oleju wiesiolka,i znalazłam w sklepie herbatę zielona liściasta o smaku maliny więc też wzięłam:) pewnie i tak nic nieda ale podobno zielona uspokaja więc może hormony troszkę się uspokoją:)

12 lata 7 miesiąc temu #377423 przez Kasiulka
Dziewczyny ja też się boję. Tak jak przez długi czas tylko dopatrywałam się we wszystkim porodu tak teraz mam milion obaw. :( Skurczy żadnych nie mam, na razie tylko ten czop i biegunka od paru dni. Zobaczymy co będzie ale mam niezłego stracha.

12 lata 7 miesiąc temu #377428 przez Koni
nataleczka_92 dlatego ja właśnie nie kombinuje i się nie zabijam sprzątając czy myjąc okna bo to wcale nic nie daje. Moja koleżanka piła herbatki, tuliła się z mężem, sprzątała jak najęta a dzidziuś urodził się prawie tydzień po terminie bo jej zdecydowali się już wywołać więc wole sobie na razie odpocząć bo jak malutki się urodzi nie będzie na to czasu :)

Kasiulka ja też mam mnóstwo obaw i wielkiego stracha :dry: W sumie już bym chciała żeby mały wyszedł bo ledwo się ruszam a ja zawsze aktywna byłam a z drugiej boję się strasznie tych skurczy a najbardziej wyparcia dzieciątka :huh: jakoś się nie mogę wyobrazić rodzącą dziecko no ale wyjść musi więc chyba lepiej żeby było już po :S

Rozmawiałam z koleżanką która miała termin wczoraj i to będzie jej drugie dzieciątko i tylko usłyszałam : "ja też się boję i to jeszcze bardziej niż przy pierwszym bo wiem co mnie czeka" także teraz to mam stracha :(

12 lata 7 miesiąc temu #377429 przez Joanna
Cześć dziewczynki :blink:

ja nawet dobrze spałam, ale w nocy obudziłam się tak spocona, że szok ;) w ogóle wczoraj jak zamykałam okno poczułam lekkie ukłucie w brzuch, patrzę a tu osa na firance...na szczęście nie mam żadnego śladu, więc chyba nie zdążyła mnie franca dziabnąć :lol: przyznam, że trochę się wystraszyłam...
powoli dobudzam się, pogoda taka sobie, raczej jest parno...córcia też powoli budzi się :kiss:
ciekawe, jak w maju dzieciaczki rodziły się niemalże jedno po drugim, tak czerwiec chyba nie do końca podoba się :laugh: u mnie objawów brak póki co, czekam do wtorku na to co powie lekarz :) pociesza mnie jedynie fakt, że mama i babcia rodziły przed terminem ( babcia 16 dni wcześniej ) a ginek powiedział, że w rodzinie porody przebiegają podobnie,mam nadzieję że jest w tym trochę prawdy :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #377435 przez Koni
Joanna oby te porody nie były podobne bo moja mama obie ciąże przenosiła po 2 tygodnie :dry: ale podobno też druga strona się liczy a teściowa urodziła dwa razy na kilka dni przed terminem więc mam nadzieje że u mnie mały się wykluje do terminu :P

12 lata 7 miesiąc temu #377436 przez Joanna
koni u mnie teściowa też rodziła przed terminem, a urodziła w sumie trójkę dzieci :)

12 lata 7 miesiąc temu #377439 przez Joanna
lecę obiadek zrobić a potem trzeba pojechać na zakupy z mężem :)
miłego popołudnia mamusie :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #377440 przez Madeline
U mnie do tego wszystkiego jest burza i leje. Także jeszcze mi tego dziś brakowało :( Ehh...

A jeśli chodzi o poród to też się strasznie boję, ale wczoraj byłam rozmawiać z ordynatorem oddziału tam gdzie będę rodzić (jego nie było, ale była oddziałowa) i dostałam zgodę na poród rodzinny, Także jednak zdecydowałam się rodzić z mężem i mam nadzieję, że będzie mnie wspierał i nie będzie tak źle ;)

12 lata 7 miesiąc temu #377441 przez Kasiulka
Madeline to wspaniale że dostałaś zgodę! Na pewno będzie Ci lżej kiedy mąż będzie z Tobą :) miłego dnia dziewczyny. Idę się zdrzemnąć.

12 lata 7 miesiąc temu #377444 przez Koni
Madeline to super że będziesz miała wsparcie :)

Mój będzie ze mną ale na finał powiedział że nie idzie więc na kocówce będę sama i wiem że zdania już nie zmieni :( Szkoda że nie ma tutaj mojej mamy bo ona by ze mną poszła a tak będę zdana na siebie.

12 lata 7 miesiąc temu #377451 przez Madeline
Koni ja wątpię, że mój mąż dotrwa do końca, bo on jak widzi krew to mdleje i mówiłam mu, że jak będzie się źle czuł lub jak nie będzie miał siły to ma prawo wyjść. Ja w sumie nie chciałam, żeby był ze mną, ale ostatnio po tych kłótniach jak rozmawialiśmy sam zaproponował, że chce być i mnie wspierać. Ja to w sumie przyjęłam z ogromnym zaskoczeniem, ale i też z ulgą i nadzieją, że może zrozumiał swoje zachowanie i chce wszystko naprawić. Oby tak było :)

12 lata 7 miesiąc temu #377466 przez Kasiulka
moja koleżanka urodziła w niedzielę, dopiero teraz się odezwała. jak zapytałam o poród to powiedziała - pogadamy jak będziesz po, to wszystko przed Tobą nie chcę Cię dobijać " matko :(

12 lata 7 miesiąc temu #377468 przez nataleczka_92
Kochane a ja nie wierzę w to,że poród może zależeć od tego w którym tyg rodziła nasza mama czy teściowa. Bo np moja mama obydwie ciążę przenosiła a ja urodziłam przed terminem. Pozatym mój mąż ma 4braci i podobno nie było by szans na dziewczynkę a tu za pierwszym razem córka:)

12 lata 7 miesiąc temu #377477 przez iwonka_wwa
Ja z jednej strony się boję, a z drugiej od początku przecież wiedziałam że nie będą to łaskotki. W zasadzie to nawet śmieszne, bo teraz to nie mogę się doczekać, aż coś zacznie mnie bardziej boleć, żebym wiedziała że to już. Masochizm :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka