BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #377331 przez Madeline
Hej kochane.

Za mną ciężka noc, bo poszliśmy spać koło 1 zanim zasnęłam to trochę potrwało, później w nocy co chwila się budziłam, bo coś mi przeszkadzało albo do wc, następnie koło 5 złapał mnie okropny skurcz w lewej nodze, że chciało mi się płakać, przysnęłam a tu przed 7 złapał mnie kolejny skurcz w prawej nodze i tym razem aż się popłakałam i zaczęłam wyzywać, że już mam dość tej ciąży i że mogłabym już urodzić a nie się męczę. Wstyd mi za te słowa, ale wiecie jak to czasami bywa :blush: Po tym skurczu wstałam i wyprawiłam męża do pracy i poszłam po chleb, nogi mi tak napuchły i mnie tak bolą, że nie mam siły chodzić. A do tego jeszcze co chwila mnie goni do wc, bo dostałam rozwolnienie, jeździ mi w brzuchu :blush: Chyba z tych nerwów z rana. Ale za to teraz się położę i może uda mi się przysnąć i odespać noc.

Nataleczka współczuję Ci kochana, jeszcze takie nerwy w środku nocy :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #377334 przez Kasiulka
hej dziewczyny!
Miałyście rację-to krwawienie itd. miało związek z czopem. Zaczął mi właśnie odchodzić.I uwierzcie mi nie pomylicie tego z niczym innym jak już to zobaczycie :ohmy:

iwonka_wwa mój mąż też jest strasznym domatorem, a wręcz powiedziałabym że odludkiem :D

nataleczka_92 łączę się z Tob a w bólu, już nie pamiętam kiedy normalnie spałam ;/

Madeline ja też tak ostatnio powiedziałam, jak mnie tak strasznie bolał kręgosłup i nie mogłam wstać do toalety ;/ każda z nas ma chyba takie chwile :)

12 lata 7 miesiąc temu #377344 przez nataleczka_92
Madeline ja od rana też mam rozwolnienie. Chyba z nerwów. Kasiulka no to w takim razie trzeba czekać na poród:) chociaż u Ciebie coś zaczyna się dziać. A co do czopa to tak jak mówiłam u mnie poprzednio pojawił się dwa dni przed porodem i było tego ogromnie dużo i miało nie przyjemny zapach

12 lata 7 miesiąc temu #377345 przez Kasiulka
nataleczka obyś miała rację! :)

12 lata 7 miesiąc temu #377347 przez magda__kielce
Witam kochane ja tez dzis kiepsko spalam, i niestety rowniez boli mnie strasznie kregoslup no ale coz musimy to jakos przetrwac, a rzeczywiscie przyszedl czerwiec i zeden dzidzia na swiecie sie nie pojawia za to w maju sie spieszyly :laugh:

Ja tez juz czekam z niecierpliwieniem zeby cos sie zaczelo dziac niby czuje skurcze i rozne bole ale to chyba jeszcze nie to :(

12 lata 7 miesiąc temu #377349 przez nataleczka_92
Kasiulka uwierz mi że napewno mam rację:) życzę Ci oby odszedł ten czop tak szybko jak mi poprzednio i żeby zaczął się poród. Teraz powinny wystąpić skurcze te przepowiadajace,bynajmniej u mnie tak było. Na dodatek jak mi zaczął odchodzić to było tego tyle że musiałam chodzić w podpasce. A ja idę niedługo do apteki kupić kapsułki z oleju wiesiolka. Czytałam że to pomaga przy rozwieraniu szyjki, i pomaga uniknąć nacięcia krocza

12 lata 7 miesiąc temu #377350 przez magda__kielce
nataleczka_92 a jak dzialaja te kapsulki i ile wczesniej trzeba je brac????

12 lata 7 miesiąc temu #377352 przez Madeline
Kasiulka no to gratuluje wtedy :)

12 lata 7 miesiąc temu #377354 przez nataleczka_92
Magda kielce najlepiej brać od 38tyg właśnie. Podobno mogą wpłynąć na przyspieszenie porodu, wywołać skurcze i właśnie szybsze rozwieranie szyjki. Pomaga też w akcji porodowej,właśnie poprzez uniknięcie nacięcia krocza. Ma podobne działanie jak herbata z liści malin,ale to jest ochydne w smaku i nie mogę dostać nigdzie

12 lata 7 miesiąc temu #377370 przez iwonka_wwa
nataleczka pewnie po meczu jakieś jełopy Wam szybę wybili...ja nie wiem czemu niektórzy nie mają wyuczonego poszanowania cudzej własności :angry:
Co do zgagi to mnie też męczyła w nocy...przewróciłam się na prawy bok - spokój, ale ręka mi drętwiała. Przekręciłam si na lewy - zgaga. Masakra. Krocze boli, czy te dolegliwości nigdy nie zginą?

Madeline nie denerwuj się, ja też już czasami mam dość i też bliska jestem takich komentarzy :(

Kasiulka super, że zaczyna coś się dziać!

12 lata 7 miesiąc temu #377401 przez Kasiulka
Dzięki dziewczyny :) Wszystkie prędzej czy później urodzimy. Życzę sobie i Wam żeby to było niedlugo i poszło szybko. :)

12 lata 7 miesiąc temu #377404 przez Madeline
Ale ja się dziś beznadziejnie czuję :( Nie boli mnie brzuch w sensie porodu, tylko jest mi niedobrze, wymiotować mi się chce, mam rozwolnienie :( Ogólnie słabo się czuję, a do tego ledwo mogę chodzić, bo tak mnie nogi bolą :( No i mały coś dziś mało ruchliwy jest. Humoru nie mam :(

Dzień narzekań dziś mam :( A jak u Was kochane?

12 lata 7 miesiąc temu #377411 przez Kasiulka
Madeline ja miałam ostatnio kilka takich dni :( tylko marudziłam i chodziłam nerwowa i smutna. Zjedz sobie coś dobrego. obejrzyj fajny film, posłuchaj miłej muzyczki i będzie Ci lepiej :)

12 lata 7 miesiąc temu #377414 przez Koni
Cześć dziewczynki :)

Mamy jak na razie tylko jednego czerwcowego bejbika a reszcie za dobrze w naszych brzuszkach :)

Ja w miarę dobrze spałam i tylko raz na siusiu wstałam nie mniej jednak krocze boli strasznie i jak się próbuje w nocy podnieść z łóżka to brzusio już mnie boli :(
Mały rusza się dziś strasznie mocno, dosłownie czuję całe jego ciałko od główki po nóżki!

Kasiulka a nie mówiłam że to czop?! No kochana to teraz się szykuj bo od odejścia czopa może minąć kilka godzin lub dni do porodu ale ja Ci życzę tylko kilka godzin :) Może jak się jakiś maluch wykluje to i inne zechcą?

Madeline a może organizm się oczyszcza przed porodem i dlatego cię czyści? To też jest zwiastun zbliżającego się porodu ;)

U mnie kompletnie nic się nie dzieje więc pewnie zostanę sama do końca jak już Wasze maluszki się porodzą :S

12 lata 7 miesiąc temu #377415 przez Madeline
Koni powiem szczerze, że w to nie wierze, nie nastawiam się.

Jeśli chodzi o porody to czekamy na Kasiulkę ciekawa jestem czy teraz ona :) W każdym bądź razie jest bliżej niż my :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka