BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #376975 przez Koni
Witam mamusie :)

U mnie dopiero 9 :P no ale dzisiaj wizyta u Pani doktor więc zaraz się zbieram.

Oj jak mi jest nie dobrze odkąd wstałam, czuje jakbym miała się zaraz zwymiotować normalnie jak na początku ciąży :(

Chyba w takim stanie nie dałabym rady rodzić :dry:

Moje drogie mamusie bez stresów do porodów nam bliżej jak dalej więc spokojnie :P Każda z nas jest blisko terminu i u każdej może pojawić się poród znienacka bez względu czy ma 5 dni czy 15 do terminu także no pilnujcie się i wypoczywajcie póki możemy :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #377013 przez nataleczka_92
Koni to daj znać po wizycie:) a ja dziś znów okropnie się czuje. Tak jak pisałam wymiotówałam i cały czas mnie mdli. Głową znów mnie boli, brzuch się napina. Już naprawdę mam dość:(

12 lata 7 miesiąc temu #377015 przez blue01
no no no,witam was wszystkie:)czyzby rozkrecacie imprezke? :silly: ,ciekawie sie porobilo :) Kasiulka daj znac jak tam u ciebie,czy jest jakis postep,ja rzadko teraz zagladam ale nie przez niunke tylko moje starsze dzieci okupuja komputer bo maja wolne,Natalka wciaz grzeczna i zaczyna juz powoli cos tam kontaktowac sie,a usmiech jej jest boski,moglabym wtedy sie w nia wpatrywac bez przerwy

12 lata 7 miesiąc temu #377023 przez nataleczka_92
Blue oby malutka była jak najdłużej taka grzeczniutka:) nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę i innym mamusiom że macie już swoje dzieciaczki przy sobie. Mnie ta końcówka ciąży już dobija i mam naprawdę dość tych wszystkich dolegliwości

12 lata 7 miesiąc temu #377052 przez mamusia-85
Witajcie!:)
Ja dzis spalam znacznie krocej niz zazwyczaj,niby wczoraj bylam zmeczona i szybko zasnelam, ale ogolnie w nocy co chwile sie budzilam i przewracalam z jednego boku na drugi. Pogoda paskudna, muli jak nie wiem co, troche pada, caly czas pochmurno i chodze jak jakies zombie :laugh: Od rana jakos mnie pobolewa i kluje na dole brzucha, ale to moze dlatego, ze jeszcze z grubsza sprawa nie bylam w wc :P
Mala tez ospala, ale wierci sie co jakis czas i wypina :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #377057 przez Kasiulka
blue jakie to piękne że Twoja Malutka jest takim Aniołkiem :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

U mnie wszystko się uspokoiło. Biegunka minęła, apetyt wrócił, krwawienie ustało. A może to i dobrze :)

12 lata 7 miesiąc temu #377073 przez nataleczka_92
mamusie kochane macie juz przyszykowane ubranka na wyjscie ze szpitala? bo ja sie zastanwiam czy kupowac rozek. kupilam taki kocyk polarkowy i drugi taki grubszy mieciutki.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #377099 przez Joanna
nataleczka_92 ja mam rożek, od razu był w zestawie z pościelą, nawet udało mi się go wyprać :blink: fotelik samochodowy z kocykiem i ciuszki na wyjście przywiezie mąż na wyjście ze szpitala, w sumie mam dwa kocyki jeden do łóżeczka a drugi do wyjścia :) ciuszki przygotowałam, czekają na przewijaku, w razie czego dwa komplety, bo nie wiadomo jaka pogoda będzie...

powiedz jeszcze jak objawiają się te skurcze przedporodowe, twardnieje brzuch od góry do dołu i boli, czy są to skurcze w dole brzucha jak na miesiączkę? ;)

12 lata 7 miesiąc temu #377100 przez magda__kielce
Hej mamusie ja juz po ktg i okazalo sie ze cos zaczyna sie dziac bo widac juz jakies skurcze ale niesa jeszcze tak silne zeby zostac w szpitalu, pielegniarka ktora mnie podlaczala do ktg powiedziala ze na jej oko jest niedaleko ;)
Taka mam nadzieje choc czuje sia tak samo jedyne co to bardziej spuchlam i brzuszek troszeczke opadl

Co do ubranke to mniej wiecej powiedzialam mezowi co ma zabrac na nasze wyjcie do domku w zaleznosci od pogody, a rozka nie kupowalam jak bedzi mi taki niezbedny to wtedy maz poleci kupic

12 lata 7 miesiąc temu #377103 przez nataleczka_92
Joanna zastrzeliłas mnie swoim pytaniem:) bo w sumie nie pamiętam jakie te skurcze były;) ale tak w 80% wydaje mi się że to było takie twardnienie brzucha trzymające parę sekund. Do tego bóle krzyżowe też właśnie takie ciągniecie krzyża. Napewno nie są to bóle miesiączkowe. Łapie Cię skurcz i trzyma parę sekund w tym czasie właśnie twardnieje brzuch i po skurczu puszcza. Ale tak jak mówię to jest przypomnienie w 80% bo naprawdę nie pamiętam jak je czułam:)

12 lata 7 miesiąc temu #377104 przez Koni
My już po wizycie :)

Wszystko ok, serduszko bije miarowo, ciśnienie i mocz w normie a malutki dalej bardzo nisko i lekarka powiedziała że jest coraz bliżej :P

Byłam dzisiaj w pracy na zakupach i tak mi się miło zrobiło bo nawet klienci mnie zagadywali jak tam :) A w ogóle to dziewczyny powiedziały że mi się brzuszek opuścił i wiecie co cały czas miałam dość nisko ale zrobiłam sobie zdjęcie jak przyszliśmy do domku i porównałam z tym z przed tygodnia i faktycznie jest niżej :blush: może w końcu mały zdecyduje się przywitać z rodzicami :blink:

Co do ubranek ja mam wszystko spakowane w torbach zarówno dla mnie jak i dla małego więc mąż nie będzie się musiał tym kłopotać :) Ciuchy Kacperka są maleńkie więc dużo miejsca nie zajęły a sobie wzięłam tunikę i legginsy żeby też nie zajęło nie wiadomo ile :P

Rożek też mam z pościelą i biorę do szpitala :P

magda__kielce super że się zaczyna jak coś to pisz!

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #377117 przez Madeline
Hej kochane.

Dopiero teraz piszę, bo tak jakoś od rana nie miałam chwili by wejść. Byłam na ktg i to samo co ostatnio. Następne ktg w poniedziałek lub we wtorek, bo w środę do lekarza. Jak wracałam z tego ktg to miałam wrażenie, że małego mam bardzo nisko, musiałam bardzo powoli iść, bo chyba bym go zgubiła :silly:

To dziewczynki trzymajcie się i dajcie znać co i jak, trzymam za Was kciuki, ja pewnie doczekam terminu albo i dalej, ale to nic. Najważniejsze by mały był zdrowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #377120 przez Koni
Madeline super że się z mężem udało pogadać :) Mój po ostatniej rozmowie też się bardziej troskliwy zrobił więc się cieszę :) Czasami warto rozmawiać. Niestety mężczyźni nigdy nie zrozumieją jak nam jest ciężko nosić ten brzuszek :dry:

Ja właśnie rozmawiałam z koleżanką z pracy ma termin na dzisiaj i biedna czeka i ma już dość, wcale się jej nie dziwie bo jest między nami 19 dni różnicy i ja ledwo się poruszam a co dopiero ona także trzymam kciuki za nią i za nas wszystkie żebyśmy w końcu się rozpakowywały w końcu dawno żaden bąbel się nie urodził.

blue cudownie że twoja malutka taka grzeczna :) Dodaj jakieś zdjątka niuni :D

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #377128 przez Joanna
nataleczka_92 hihi ja czasem potrafię powalić pytaniem :) dzięki za odpowiedź, bo tak nie do końca wiedziałam jak jest z tymi skurczami, na pewno je poczuje :lol:
koni to super,że wszystko w porządku, tylko czekać na poród :blink:
Madeline bardzo się cieszę, że u Ciebie lepiej :) i na pewno będzie coraz lepiej :)

ja pospałam sobie,pojadłam i dalej odpoczywam :)

12 lata 7 miesiąc temu #377132 przez nati.olsztyn
Jak dziś nie urodzę to zeświruję do reszty... Moje hormony szaleją...tylko bym ryczała!!!aaaa!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka