BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #379032 przez Natalia^^
nie moge wsawic, to jest album Jaś na moim F. www.facebook.com/media/set/?set=a.199927...0003132971288&type=3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #379041 przez Natalia^^
blue śliczny:) powiedz ile ważył i jak długo byliśce w szpitalu??

12 lata 7 miesiąc temu #379046 przez Kasiulka
Natalia^^ Twój Jaś jest cudowny! :)

12 lata 7 miesiąc temu #379048 przez Natalia^^
dziękuje::) my tez tak uważamy:P oczywisnie jak kazdy rodzic

12 lata 7 miesiąc temu #379053 przez Madeline
Dzieciaczki są przecudne :)

Ja już marzę o tym dniu kiedy przytulę swojego skarba :)

12 lata 7 miesiąc temu #379058 przez blue01
Natalia,corcia wazyla 2900 kg i jest twoja imienniczka a Jas jest przecudowny :) ,mimo,ze urodzila sie o cztery tygodnie za wczwsnie to byla dobrze rozwinieta i ladnie sama oddychala

12 lata 7 miesiąc temu #379059 przez blue01
a wszpitalu bylysmy przez 9 dni ze wzgledu na zoltaczke i duzy spadek wagi bo na poczatku przez 4 dni nie mialam pokarmu

12 lata 7 miesiąc temu #379063 przez blue01
dobra,ja na razie mykam :)

12 lata 7 miesiąc temu #379078 przez nataleczka_92
Witam was kochane. Dobrze że mam internet w tel to mogę napisać:) gdy mój skarbek śpi:) no więc tak wczoraj na wieczór byli u nas znajomi, i koleżanka pół roku temu rodziła i powiedziała że po oleju rycynowym się ruszyło po paru dniach. Więc gdy mąż wrócił z pracy o 21 wysłałam go do apteki. Olej kosztował 2zł:) wypiłam dwie łyżki zmieszane z pół szklanki soku. Poszłam się umyć i położylismy się spać koło 23. Po 1 się obudziłam do wc i cisza ani przeczyszczenia ani boli. Położyłam się dalej. Aż tu o 5 zaczęły sączyć mi się na łóżku wody. Zanim doszłam do łazienki wszystko chlustnelo. Obudziłam męża że musimy na porodówkę jechać. Zaczęłam się golic i myć a tu skurcze co 3minuty... Na porodówkę dojechaliśmy o 6. Zbadali mnie i rozwarcie było na 5cm. Powiedziała położna że do południa powinnam urodzić. Skurcze na ktg nie wychodziły a mnie okropnie bolało. Nie dałam rady leżeć na łóżku pod ktg i położna poleciła mi prysznic. Tak więc od godziny 7.30 do 8.40 byłam pod prysznicem i podczas skurczy polewalam się ciepła woda. O 9 położyłam się na łóżku na badanie, i lekarz mówi żeby szybko wzywać pielęgniarki itd bo już główka na wierzchu i zaraz urodze. No i tu się trochę zaczęło bo nie mogłam małego wyprzeć...dlatego kawałek pękłam ale mam tylko 4szwy. O 9.15 urodził się synuś 3380 i 54cm dostał od razu 10punktów:)

12 lata 7 miesiąc temu #379080 przez Joanna
nataleczka_92 moje gratulacje! w końcu doczekałaś się synka i to tak nagle :) :)
miejmy nadzieję, że teraz już będzie z górki i zaczną się rodzić pozostałe dzieci jedno po drugim :lol:

mykam na obiadek a potem wizyta u ginekologa, mam nadzieję, że coś się ruszyło...

miłego dnia!

12 lata 7 miesiąc temu #379091 przez magda__kielce
Hej dziweczynkia ja niestety po ktg w domu ale mam dobra informacje mam juz niewielkie rozwarcie i jutro mam zostac juz w szpitalu i cos mi podadza zeby przyspieszyc wiec trzymajcie mocno kciuki zebym szybciutko urodzila i wrocila szczesliwie z maluszkiem do domu
Bardzo sie ciesze ze cos sie zacznie dziac ale i bardzo sie boje :P
niedoczytalam dzis wszystkich waszych postow wiec z gory przepraszam jak cos pominelama ale jestem podekscytowana

nataleczka_92 gratuluje

12 lata 7 miesiąc temu #379098 przez Madeline
Jak się ciesze :) Mówię Wam, teraz nasze bobaski zaczną wychodzić :)

Jutro miałam mieć wizytę u ginekologa, ale chwilę temu dzwoniła do mnie, że jutro jej coś ważnego wypadło i czy mogę dziś przyjechać do szpitala po południu, bo ma dyżur całodobowy i mnie może przyjąć. Także się cieszę i mam nadzieję, że coś zauważy i że będę musiała zostać :P hehe albo żebym chociaż miała drobne rozwarcie, albo cokolwiek co mnie pocieszy.

Także ja się zbieram i jak co to dam znać wieczorkiem :)

12 lata 7 miesiąc temu #379099 przez nati.olsztyn
nataleczka a ten olej to jakiś specjalny czy poprostu prosic w aptece "olej rycynowy"? ;)

Jeszcze raz GRATULUJE!!!:)

12 lata 7 miesiąc temu #379102 przez nati.olsztyn
Madeline Trzymam kciuki żeby coś się u Ciebie zaczęło:)

12 lata 7 miesiąc temu #379104 przez iwonka_wwa
nataleczka super, gratulacje!!! W końcu skończyły się te Twoje dolegliwości :D 3majcie się cipelutko i dużo zdrówka dla maluszka!

natalia słodziutki te Twój Jas! I jakie rozkoszne minki robi!

magda_kielce jutro na pewno będę trzymać kciuki :D

blue kochana ta Twoja córcia! pozazdroscić!

Ja wróciłam z KTG...skurcze oczywiście są, ale nieregularne, więc co z tego :/ W piątek lub sobote mam jechać znów.
Ale mam nadzieję, że teraz coś się ruszy, jest jakieś światełko w tunelu..hehe :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka