- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- martela89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jestem szczęśliwą mamą Vanesski :)
Kochane a mnie dołek łapie:( mały ciągle wisi na cycach a denerwuje się bo nie mam nic pokarmu:( całe brodawki mnie bolą na dodatek tęsknię za moja Oliwcia.
Ja po porodzie miałam to samo i dopiero jak wróciłam do domu i się uspokoiłam to pokarm przyszedł
Ja urodziłam w sobotę ,a w poniedziałek już wyszłam .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
chłopek nic się nie zmieniło ale chociaż wiesz na czym stoisz, ja nie wiem nic Nie mam pojęcia jak moje łożysko, jakie są przepływy, jaki jest poziom wód, jaka jest waga małego nie mówiąc już o tym że nawet nie wiem czy są jakieś skurcze (bo może ich nie odróżniam) ani co się dzieje z moją szyjką i rozwarciem a krocze mnie boli coraz mocniej, w nocy ledwo się przekręcałam z bólu a w dzień też już czuję jak chodzę
iwonka_wwa ja jestem w Irlandii ale fakt tutaj na wyspach działa to dość podobnie Najgorsze jest to że tutaj nie masz możliwości pójść do ginekologa prywatnie bo ich po prostu nie ma! Inna sprawa jest w Dublinie gdzie są Polskie kliniki i tam możesz być pod opieką profesjonalisty jednak dla mnie to ponad 2h jazdy samochodem w jedną stronę więc sensu nie ma żeby się tam wybierać tym bardziej na tym etapie ciąży.
Jakoś mnie rozdrażniła ta dzisiejsza wizyta w szpitalu Najgorsze jest to że ja nie czuje żadnych zmian, więcej mnie bolało jak wylądowałam w szpitalu niż teraz Wy tutaj piszecie o jakiś rozwarciach, skurczach a ja poza bólem w kroczu i tym że ledwo się ruszam czuję się lepiej niż miesiąc temu! Eh chciałabym zacząć rodzić w tym tygodniu żeby nie dotrwać kolejnej wizyty bo już mnie to śmieszy Według USG mamy termin na 21 czerwca ale coś tego nie widzę
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja dziś będę dobijała się do mojej gin aż odbierze, mam nadzieję że już wróciła z tych swoich wczasów... bardzo bym chciała żeby mnie dziś przyjęła. Mam za sobą okropną noc, jestem kompletnie wykończona
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
U mnie nocka jako taka, twardnienia wczoraj też miałam, ale ich nie liczyłam, bo były dość słabe i dawało się wytrzymać. Kebab i tulaski z mężem zaspokoiły mnie wczoraj całkowicie Jeszcze chwila i zbieram się na ktg, ciekawa jestem co i jak. Ja następną wizytę mam w dzień przewidywanego dnia porodu czyli za równy tydzień 21 czerwca (mam cichą nadzieję, jak każda z nas, że nie dotrwam )
Chlopek już mam normalny śluz, także to chyba nie był czop.
Koni nie dziwię Ci się wcale, że jesteś zdenerwowana, bo ja jestem taka, że jak czegoś nie wiem to się zaraz denerwuje i wkręcam sobie najgorsze
Nataleczka zazdroszczę Ci, że masz już swojego skarba przy sobie. Jest śliczny
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie dziś noc w miarę, tylko wogóle mi stopy nie odpuchły po nocy. A w zasadzie prawa stopa w kostce, lewa jakoś w miarę ok. Macie też problemy z taką opuchlizną?
Kurcze martwię się o te wody cały czas...stwierdziłam, że dziś się nigdzie nie ruszam i opijam się wodą od rana. Nie wiem czy to coś da, ale wole biegać siusiu niż żeby za mało docierało jej do maluszka.
chłopek jeśli to czop to super, znaczyłoby to że już sama końcówka...może faktycznie do tej wizyty nie dotrwasz
nataleczka domyślam się, że pewnie łatwo nie jest, ale Ty pewnie też wiesz ile dałabym za to żeby usłyszeć już krzyk mojego maleństwa.
Koni nie wiedzieć nic musi być okropne...ale wiedzieć, ze coś jest nie tak i nic z tym nie możesz zrobić...chyba tak samo, jak nie gorsze.
Ja mam dość oczekiwania, teraz jeszcze stres doszedł i wkurzyłam się i rozpakowałam torbę do szpitala Przesądna niby nie jestem, ale może...
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jak to było u rozpakowanych juz mamuś?
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Ja jakaś taka przygnębiona się obudziłam Nic mi się nie chce, za oknem deszcz i jakoś mi tak nijak.
Oczywiście w nocy bóle krocza ale to już norma za to dzisiaj mnie całe plecy bolą
Oj już bym chciała mieć małego przy sobie to by mi głupie myśli do głowy nie przychodziły
iwonka_wwa ja gdzieś czytałam że na koniec ciąży ilość wód się zmniejsza bo dzidzia rośnie i zabiera im miejsce także może nic złego się nie dzieje a jakby się działo to pewnie by wywołali poród bo maluszek już donoszony także spokojnie.
chłopek to trzymam kciuki żeby to był czop i coś się ruszyło
Ja pewnie na koniec urodzę jak wy już się wszystkie rozpakujecie choć do tej pory myślałam że jednak będziemy rodzić przed terminem!
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13