BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 6 miesiąc temu #380058 przez nataleczka_92
Kochane a mnie dołek łapie:( mały ciągle wisi na cycach a denerwuje się bo nie mam nic pokarmu:( całe brodawki mnie bolą:( na dodatek tęsknię za moja Oliwcia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380059 przez nataleczka_92
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380072 przez Joanna
iwonka_wwa koni to faktycznie nieciekawie, co za konowały za przeproszeniem ;) powiedzcie czy chodzicie do ginekologa prywatnie czy państwowo? bo niestety pomimo że nam się należy opieka od pseudo państwa, to tylko prywatnie zajmą się Tobą tak jak trzeba. chociaż i za pieniądze trzeba też trafić na dobrego,poleconego lekarza :dry: czasami ręce opadają...
na szczęście do porodu coraz bliżej, za chwilę dzieciaczki będą z nami to i ginekologa można rzadziej odwiedzać.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380075 przez Joanna
nataleczka_92 śliczny synek! jak dobrze, że już jest z Tobą:) nie martw się, za niedługo pewnie puszczą Was do domku i zobaczysz się z córcią :) a jak się czujesz po porodzie?

12 lata 6 miesiąc temu #380083 przez nataleczka_92
Joanna po porodzie w sumie dobrze się czuje. Mogę normalnie chodzić. Nic mnie nie boli. Wczoraj trochę brzuch ale to normalne.

12 lata 6 miesiąc temu #380086 przez Kasiulka
Koni no to jest kpina z tym lekarzem! dziwne tam macie obyczaje, bardzo Ci współczuję, że musiałaś się tak zdenerwować kochana :(

nataleczka_92 Twój synek jest cudowny :) ! nie martw się kochana pokarm na pewno przyjdzie! (a na te biedne piersi to może niech Ci mąż kupi nakładki do karmienia co? bo się biedulo zamęczysz :( ) a Oliwce przywieziesz ze szpitala najwspanialszy prezent i będziecie już niedługo rodzinką w komplecie :)

Joanna ja chodzę prywatnie, ale też ma mnie moja pani dr w nosie... jest teraz na urlopie :(

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380120 przez Joanna
kasiulka no właśnie, nawet prywatnie ciężko trafić na dobrego lekarza ;) ja akurat nie narzekam, trafiłam bardzo dobrze i takiej opieki życzę każdej kobiecie w ciąży :)
nataleczka_92 na chore brodawki bardzo dobra jest maść medela Purelan, nie należy do najtańszych ale jest bardzo wydajna i ma świetne opinie, sama zaryzykowałam i zakupiłam sobie taką :) a na pobudzenie pokarmu może użyj laktatora?

12 lata 6 miesiąc temu #380123 przez chłopek
hej ja po wizycie nic sie nie ruszylo rozwarcie na 1cm. szyjka tak jak byla. wizyta za tydzien

12 lata 6 miesiąc temu #380140 przez chłopek
iwonka skonsultuj sie z innym lekarzem mi sie wody saczyly i moja gin to zignorowala i maly mial infekcje jak sie urodzil

12 lata 6 miesiąc temu #380157 przez Koni
Kasiulka no obyczaje są masakryczne :dry: Nie wiem czy się jeszcze zdecyduje tutaj urodzić dziecko :angry: Badań prawie żadnych poza badaniem brzucha i zawsze się słyszy że jest wszystko ok!

Wiecie ja bym może tak nie narzekała gdyby nie to że na początku krwawiłam i wydaje mi się że ta ciąża powinna być troszkę inaczej traktowana no ale co się spodziewać jak mi położna podczas krwawienia powiedziała że nawet jak zacznę mocniej krwawić to mi nie pomogą więc chyba powinnam już się wtedy nastawić na taką a nie inną opiekę, choć myślałam że jak tutaj tyle się dzieci rodzi to opieka jest super ależ się pomyliłam :angry:

nataleczka_92 Filipek słodki :) A ty się nie przejmuj że Cię przygnębienie bierze to ponoć normalne a jak Ci źle to spójrz na swojego skarba jak Cię kocha bezgranicznie :D
A wyjść wcześniej ze szpitala nie możecie skoro to druga ciąża?

chłopek chociaż ty jedna z jakimiś wiadomościami wyszłaś :)

12 lata 6 miesiąc temu #380179 przez chłopek
koni ale nie jestem zadowolona myslalam ze cos sie ruszylo a tu nic

12 lata 6 miesiąc temu #380209 przez nataleczka_92
a to zdjęcie sprzed chwilki, moje kochanie po kąpieli:) Koni nieważne która ciąża. Jeśli jest wszystko w porządku to leży się 3doby. Bo w 3dobie są jeszcze szczepienia i inne badania. Więc podejrzewam że w piątek nas puszcza.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380217 przez nataleczka_92
Coś nie chce dodać:(

12 lata 6 miesiąc temu #380249 przez chłopek
a madeline ja dzisiaj po badanu krew na wkladce mam taka ze sluzem wiec to od badania a nie czop raczej

12 lata 6 miesiąc temu #380297 przez iwonka_wwa
nataleczka śliczny ten Twój bobasek! A czy jest jakiś powód dlaczego nie masz pokarmu? Czy to normalne i pokarm pojawia się trochę później?

Koni widać czy Polska czy WB są lekarze dla kasy i z powołania, niestety trafiłyśmy na tych pierwszych.

W piątek lub sobotę mam iść prywatnie na to KTG to zapytam tamtej lekarz czy mam się czym martwić. Chociaż nie wiem skąd ten spadek wód, na tym USG 2 tygodnie temu miałam AFI (ten wskaźnik wód)14,6, a dziś AFI 7. Spadek o połowę, a obsewuję wkładki bardzo dokładnie i oprócz śluzu nic nie miałam. Nie sądzę, żeby mi się wody sączyły. Masakra.

Już też chciałabym urodzić. A teraz jeszcze dodatkowy stres.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka