BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 6 miesiąc temu #384133 przez Koni
Joanna no właśnie ja się tak zastanawiam czy to będzie ten czop czy nie bo przy podcieraniu było tego straszliwie dużo i jeszcze tyle nie miałam.

Ja też mam wizytę w dniu terminu i też mam nadzieje nie doczekać ale nie wiadomo co się wydarzy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #384136 przez Joanna
koni ja już w ogóle nie reaguje na jakieś objawy, liczę że nagle wody mi odejdą lub zaczną się skurcze ( o dziwo ja miałam tylko twardnienia brzucha i nawet nie wiem jak wygląda taki prawdziwy skurcz :lol: )
Mamy nadzieję z mężem na prezent w Dniu Ojca :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #384147 przez iwonka_wwa
A u mnie paskudna pogoda...leje jak nie wiem, grzmi, a jak pozamykałam okna to nie ma czym oddychać. Już naprawdę wolę te upały.

Jak wstałam miałam bardzo twardy brzuch i długo nie odpuszczał...ale przeszło. Teraz to zależy mi tylko żeby urodzić jeszcze w czerwacu, a nie w lipcu.

12 lata 6 miesiąc temu #384160 przez Madeline
U mnie też leje cały dzień :(

Wysprzątałam mieszkanie na "glancuś picuś", podłogi nawet na kolanach myłam (specjalnie na kolanach), rano pobolewał mnie brzuch a teraz nic. Popołudniu jadę na ktg i na wizytę u ginekologa. Także jak co to dam znać wieczorem.

Oby się nasze maluszki ruszyły w końcu, bo dziś jest już 21 a jeszcze trochę mamusiek zostało do rozpakowania :(

12 lata 6 miesiąc temu #384162 przez Joanna
madeline miejmy nadzieję, że coś się ruszy, oby! :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #384172 przez chłopek
iwonka no ja tez bym chciala w czerwcu urodzic a nie w lipcu po wywołaniu, u mnei nic sie nie dzieje no poprostu masakra

12 lata 6 miesiąc temu #384188 przez Koni
Joanna ja właśnie też nie mam pojęcia jak wyglądają te skurcze :dry:

Ja to się nawet nie odzywam bo też bym chciała mieć synusia w czerwcu ale jak nic się nie ruszy to wywołanie będzie w lipcu tak więc... :S Eh te nasze dzieci najpierw się spieszyły a teraz każą nam czekać :dry:

Ja codziennie rano jak wstaję to sobie myślę że fajnie by było jakby coś się już zaczęło ale jak na razie to cisza B)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #384242 przez Joanna
koni ja myślę, że jak już nas coś złapie to nagle bez żadnych wcześniejszych symptomów :blink:
właśnie kończę robić domową pizzę, potem będę robić blok czekoladowy, w poniedziałek porządnie posprzątałam mieszkanie, nieoczekiwany przypływ energii,może coś z tego będzie :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #384276 przez iwonka_wwa
Jakaś masakra dziś..niecierpliwie się bardziej niż kiedykolwiek, czas się dłuży i nie wiem co z sobą począć :/

12 lata 6 miesiąc temu #384291 przez rybka19834
Iwonka mam ten sam problem hehe nie mam co ze sobą zrobić,ale byłam juz w sklepie a zaraz biorę sie za obiad i jakoś tam zleci...

U mnie dziewczyny tez zero symptomów:/ tez mysle ze jak cos to nas złapie w jednym momencie i tyle.chociaz ja wole poczekać do terminu mojej Cesarki to nastawie sie jakoś:) jedyne co u mnie sie dzieje to mnie zaczęły piersi boleć tak jak czasem przed okresem...no i oczywiście wiecej sluzu mam.czy wasze maluchy tez sie tak przekrecaja ze aż brzuch krzywy sie robi???bo u mnie to masakra normalnie :) wczoraj miałam ostre spiecie z mężem ze aż mi sie w środku zgotowalo to maly tak sie zaczął ruszać ze szok,chyba tez odczuł to biedny :/

12 lata 6 miesiąc temu #384309 przez Joanna
rybka19834 oj tak, moja Malutka czasem tak się wypina, że z brzucha robią się góry i doliny, przyznam że czasem to boli a widok jest bezcenny :) :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #384335 przez Madeline
Kochane ja już w domu po wizycie i kawce u moich rodziców. A więc tak: rozwarcie nadal na 0,5cm czyli praktycznie zero. Jak nie urodzę do przyszłego piątku to mam się stawić w 29 czerwca (piątek) na oddział z rana ze spakowaną torbą i będą mi wywoływać. Rozmawiałam z moją gin na temat domowych sposobów na wywołanie porodu to mówiła, że wykorzystywać męża ile wlezie, dużo chodzić, jak najmniej odpoczywać i być w ciągłym ruchu, chodzić po schodach, na spacery, pić herbatę z liści malin i ja zapytałam się o ten olejek rycynowy. Powiedziała, że można spróbować, bo dziecku nie zaszkodzi a on ma działanie przeczyszczające co może pobudzić skurcze i przyspieszyć poród. Powiedziała, że nic nie zaszkodzi jak spróbuję. Tak więc kupiłam i u rodziców koło 17:15 wzięłam dwie łyżeczki, na razie się nic nie dzieje, ale pisało w ulotce, że zaczyna działać od 2-6 godz, także jakbym się nie pojawiła jutro rano to będę na porodówce :P Jak coś to będę pisała sms-y :) (Chciałabym, żeby ten olejek coś zadziałał)

12 lata 6 miesiąc temu #384353 przez iwonka_wwa
Madeline jak zadziała ten olejek to od razu pisz, to wtedy i ja spróbuję ;) Bo jak widać wykorzystywanie mężów słabo się sprawdza..hehe

12 lata 6 miesiąc temu #384361 przez Koni
Hehehe to jak zadziała to prześlijcie i troszkę do Irlandii bo tutaj nie ma więc ja chyba muszę poczekać na naturalny rozwój rzeczy ale jak na razie nic się nie rusza :P

12 lata 6 miesiąc temu #384417 przez gumis24
szkoda ze tego olejku tutaj nie ma....wszystkie metody sa warte proby...ale jestem opuchnieta :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka