BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 6 miesiąc temu #387257 przez chłopek
hej u mnie tez cisza po 15 ide na wizyte i zobaczymy ale pewnie juz szpital

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #387266 przez Kasiulka
Joanna Koni gratuluję dziewczyny serdecznie!

Pozostałe nierozpakowane mamusie - nie martwcie się, doczekacie się :) Lada chwila maluszki będą z Wami :)

12 lata 6 miesiąc temu #387279 przez chłopek
kasiulka no napewno bedziemy z naszymi maluszkami,tylko czemu nie chcha sie zdecydowac wyjsc same tylko trzeba im pomóc

12 lata 6 miesiąc temu #387297 przez Kasiulka
u mnie było tak -19 lekarz zapisał mnie na 26na wywołanie, bo nic się nie działo, wróciłam do domu i w nocy mała się urodziła :) może trzeba tak bobaski postraszyć? :)

12 lata 6 miesiąc temu #387325 przez Madeline
Mój bobasek bardzo dobrze wie, że jak nie urodzi się do piątku to będą wywoływać, a się nie słucha :(

Zbieram się powoli na to ktg, odezwę się po.

12 lata 6 miesiąc temu #387326 przez asia886
cześć dziewczyny dawno mnie nie było bo cały czas przy małej i jeszcze zaliczenia na egzamin oraz bolały mnie szwy po nacięciu:-( powiedzcie mi jak mam wstawic zdjęcie małej na forum? a i jeszcze jedno moja malutka ma chyba pleśniawki na języczku może wiecie jak je leczyć?

12 lata 6 miesiąc temu #387332 przez nataleczka_92
Asia886 kup w aptece Aftin. I później pomocz w tych kropelkach patyczek higieniczny i małej posmaruj język. Ja tak robiłam jak córka miała

12 lata 6 miesiąc temu #387422 przez Kasiulka
nie wiem czy to na zmianę pogody czy co ,ale tak mnie boli nacięcie w kroczu że nie mam siły na nic :( brzuch mi pęka, coś okropnego :( dziewczyny jak radzić sobie w połogu? ja jestem wykończona :(

12 lata 6 miesiąc temu #387423 przez mamusia-85
Czesc mamusie:)!
Tak jak mowi nataleczka mozna wyleczyc Aftinem, ale ja znam jeszcze jeden moze nieprzyjemny, ale podobno skuteczny sposob tez patyczkiem z wata masowac jezyk ,ale nasaczony moczem twojego bobaska.Nie stosowalam tej metody, ale jakby moja mala miala plesniawki to kto wie dla zdrowia dziecka :)

12 lata 6 miesiąc temu #387425 przez chłopek
asia jak mała ma pleśniawkę to tak jak pisze nataleczka Aftinem ale swoje brodawki też nim przetrzyj a później przemyj ciepłą wodą, zeby sie dalej nie utrzymywała pleśniawka.

12 lata 6 miesiąc temu #387426 przez mamusia-85
Z moja mala lepiej wczoraj zrobila dwa razy na wieczor mala kupke, a dzis rano troche wieksza, ale widac, ze miala zatwardzenie, bo kupka byla scisla troche sie bidulka nameczyla :dry: Masowalam jej brzuszek i kladalam na brzuszek, ogrzewalam i smarowalam olejkiem kamforowym, no i piolam woda ciepla przegotowana i jakos przeszlo, mam nadzieje, ze nastepna kupka bedzie luzniejsza, bo serce mi sie kraja jak moj skarbek sie meczy :(

12 lata 6 miesiąc temu #387431 przez chłopek
mamusia to dobrze ze Martusi przeszło. ty ją karmisz piersia ?

12 lata 6 miesiąc temu #387440 przez rybka19834
Hej dziewczyny!!!!!u mnie bez zmian tez,nic sie nie dzieje :/ dajcie znać jak tam po wizytach u was;) 3 mam kciuki zeby cos zaczęło sie dziać :)

12 lata 6 miesiąc temu #387445 przez Madeline
Dziś rekordu nie pobiliśmy, choć na początku wyskoczyły dwa skurcze to później nie było ani jednego. Także z położną się śmiałyśmy, że limit na dziś został wyczerpany i więcej skurczy nie będzie :silly: Heh... Co mi pozostaje innego jak tylko śmiać się? Załamywać się nie ma co.

Chlopek daj znać jak będziesz po wizycie. Trzymam kciuki.

12 lata 6 miesiąc temu #387479 przez iwonka_wwa
Halo mamusie!

Joanna no proszę tak znienacka i nas wyprzedziłaś :) Gratuluje i życzę Wam dużo zdrówka!

Hea śliczne maleństwo!

Nierozpakowane mamusie - ja nadal z Wami. Wczoraj z izby pryjęć wróciliśmy po 21:00 i nadal brak miejsc na patologii :/ I musiałam dziś rano znów jechać i znów brak miejsc. Jutro rano znów mam jechać i jeżeli nadal nie będzie mam dostać skierowanie do innego szpitala. Trochę mi szkoda bo jak pojadę na tą izbę przyjęc to najpierw robią KTG, a potem czeka się na konsultacje lekarza - niestety godzinami, ale jak już doszekam się na swoją kolej to lekarz dokładnie o wszystko wypytuje, bada, robi usg, sprawdza przepływy itd. 3 razy tam byłam i za każdym inny lekarz, ale tak samo mili i kompetentni. I sama się zastanawim, czy czekać aż się zwolni miejsce co może potrwać do 10 dni po terminie, czyli do 4 lipca. Czy zdecydować się na inny szpital. Z jednej strony im szybciej tym lepiej, bo mam jeszcze szansę na poród naturalny. Z drugiej strony opieka tu jest super, więc warto zaczekać. A wiadomo, różni lekarze mają różne podejście - tu mam szansę na poród naturalny, a jak trafię na jakiegoś buca może chcieć mnie od razu ciąć. Eh...dylematy... :dry:

A samo też niestety nic się nie dzieje :/

Kochane mamusie rozpakowane, też już nie mogę się doczekać, kiedy będę mogłą podyskutować z Wami o tym jaki jest mój Michaś :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka