- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
Ja dosłownie odliczam już godziny do tego piątku. Jutro mam nadzieję, że dzień zleci mi raz dwa. Musze wstać, wysprzątać mieszkanie (bo jak mam męża zostawić samego na weekend to musi być czyściutko, a na pewno zaprosi gości żeby opić narodziny synusia ), potem przyjdzie położna, koło 12 skoczę na ktg i jak wrócę to będzie już pewnie coś koło 15 to zadzwonię do mojej ginekolog porozmawiać na temat piątku, potem przygotuję jeszcze raz rzeczy do szpitala (tzn. przejrzę torbę i dopakuję rzeczy dla męża) i zrobię moje ukochane ryby w cieście naleśnikowym na kolację. Tak sobie zaplanowałam jutro by mi szybko dzień zleciał, mam nadzieję, że tak się stanie
Do juterka kochane
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Otrzymane podziękowania: 0
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
nataleczka może to tylko chwilowy zanik. na razie nie martw się, bo stres pewnie tez pozytywnie nie zadziała. trzymam kciuki żeby się poprawiło.
Mnie mąż zabrał do kina na Jak urodzić i nie zwariować trochę się uśmiałam, trochę popłakałam, nawet fajny film. Humor mi się poprawił, chociaż nadal zastanawiam się czy wybrać lepszy szpital i dalej czekać, czy zdecydować się na szybsze wywołanie gdzie indziej. No ale nic, pewnie zdecyduje w osatniej chwili, nie będę teraz rozmyślać żebym spać mogła.
Jak jutro się nie odezwę, tzn że jestem w szpitalu.
Madeline Tobie na wszelki też życzę powodzenia w piątek. Dasz radę!
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Joanna a tobie serdecznie gratuluje
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja już nie śpię od 7, bo u nas na ulicy remont jest i panowie szybko się wzięli do dzieła Może nie śpię przez wrażenia, bo zaczynam się denerwować piątkiem, ale z drugiej strony nie mogę się go doczekać
A więc zabieram się za mój plan dnia
Koni to super, że już dziś będziesz w domku ze swoim maluszkiem
Kochane przed chwilą napisała do mnie chłopek, że od 2 w nocy jest w szpitalu, bo miała skurcze, teraz ma dostać kroplówkę, bo skurcze zniknęły, ale rozwarcie ma na 7 cm i pewnie jeszcze dziś będzie tulić swojego synka
- mamusia-85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nie wyobrażamy sobie życia bez Martusi :):*
Natalia super ten Twój mały, rozkoszny, wiadomo kazda mama lubi sie chwalic swoim dzieciatkiem
Ja wlasnie moja karmie tylko butelka Avent 1 i do tego jest antykolkowa, jak na razie jestem z niej zadowolona
Ide zaraz z Martusia na spacer, trzymajcie sie
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Widze ze juz sama reszteczka zostala do rozpakowania, gratulacje dla Was wszystkich!
Koni no masakra z tym wywolywaniem, ja zaliczylam zel propes na 24godz a potem taki mocniejszy na 6 godz, a i tak sie skonczylo kroplowka i skurcze co 1-2min, myslalam ze umre. Dobrze zrobilas z tym epiduralem i widze ze bez komplikacji takze juz calkiem super.
A jak tak Twoim mleczkiem?Kacperek bedzie na poczatku mylil dzen z noca, taka juz rola dzieciaczkow
Nataleczka u mnie tez z mlekiem bez szalu i musze Milupa dokarmiac, jak sie skupie to 60-70ml wyciagne a karmie juz 5 tyg. Odciagaj i dostawiaj to powinno sie poprawic bo cialo dostanie sygnal. gniec tez cycki w litere C zeby z knalikow lepiej lecialo. A jakiej pompki uzywasz czy recznie?
A najgorzej mnie waga wkurze, 5.5kg do zrzucenia i w ogole on mca nie rusza !!! chodze 2-3godz na spacery, karmie i naprawde sie nie obzeram bo przeciez karmie i dieta musi byc.... no masakra
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Madeline napewno sie stresujesz ale pomysl sobie ze juz jutro może być po wszystkim:) a takie czekanie jest najgorsze:/
Mamusia jesteś zadowolona z tych butelek???ja mam cały zestaw avent ale czytałam opinie ze przeciekaja czy to prawda???
Moj maly tak mi dzis w nocy napieral na szyjke ze miałam wrażenie ze sie posikam i wogole boli mnie juz ale odliczam dni jeszcze tylko 4 zostało
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Madeline a jak tam nastawienie? Stresujesz sie kochana czy czujesz ulge ze to juz?
Rybka ja przytylam 16kg, po pierwszym ( a bylo ich trzy) wyjsciu ze szpitala dzien po porodzie wazylam 4kg mniej gdzie Ala wazyla 3kg+wody+lozysko... musialam wode zatrzymac widac ale juz wtedy sie nie wazylam.
Te 5kg nadwagi to definitywnie skora na brzuchu + bioderka + boczki , czuje sie mega nieaktrakcyjnie, wiem ze to 5tyg po porodzie dopiero ale sie czlowiek naczytal ze jak sie karmi to tyle kalorii sie spala...w moim wypadku cos to nie dziala ! Sniadanie o 12, potem obiad w biegu a kolacji czesto tez wcale no i dupa, 1kg od miesiaca spadlo.
A swiadomosc jesli chodzi o kalorie i to co sie je mam duza bo sie tym bardzo interesowalam przed ciaza. Dobrze ze juz niedlugo koniec pologu to bede mogla zaczac normalnie cwiczyc...
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
długo trwało u Ciebie to obkurczanie? u mnie krwawienie już się kończy, teraz tylko trochę plamię myślisz że te bóle mogą też być po łyżeczkowaniu?
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kochane chłopek urodziła dziś o 13:20, waga 3600 i długi na 57 cm.
Ja już po ktg, powychodziły skurcze dość często ale za to słabe. Mnie coś brzuch zaczyna pobolewać i czuję małego bardzo nisko. Może nie dotrwam jutra? Moja ginekolog nie odbiera telefonu i zaczynam się denerwować
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa