BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 6 miesiąc temu #389365 przez nataleczka_92
Joanna Twoja córeczka jest śliczniutka:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #389367 przez Kasiulka
Joanna jak byłam z Zuzią w szpitalu po porodzie to leżała z nami Pani która też urodziła dziewczynkę - Alusię :) i od razu o Was sobie pomyślałam :) Twoja córeczka jest cudowna!

Madeline doczekałaś się kochana! gratuluję Ci serdecznie!

Trzymam kciuki za pozostałe mamusie :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #389370 przez Koni
Joanna słodziutka :)

A to Kacperek
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #389434 przez Joanna
koni Kacperek śliczny, taka mała kruszynka :)

dzisiaj przychodzą do nas w odwiedziny dziadkowie Alci i jej prababcia, już nie mogę się doczekać :)
pogoda brzydka, pochmurno i deszczowo :P mimo wszystko taka pogoda jest lepsza niż upały :blink:
mam jeszcze pytanie odnośnie pierwszych spacerów z dzieckiem, kiedy po raz pierwszy wyszłyście z Maleństwem na dwór? ja dostałam wytyczne ze szpitala, aby po tygodniu od narodzin werandować dziecko przez kilka dni a potem zacząć spacery od 15 minut dziennie i wydłużać do 2 godzin.

miłego dnia życzę wszystkim mamusiom :)

12 lata 6 miesiąc temu #389480 przez Koni
Joanna bo to jest kruszynka :) w piątek ważył 2770g i mierzył 46,5cm :P

A co do spacerów to ja z małym byłam już na drugi dzień po powrocie do domu czyli w jego 5 dobie życia i byliśmy tak ok 30 min. Ja też pytałam w szpitalu i powiedzieli że od razu możemy wychodzić :) zresztą rozumie werandować dziecko w zimie ale w lecie chyba to bez sensu bo czasem na dworze jest cieplej niż w domu.

A powiedzcie mi mamusie karmiące cycusiem co wy jecie?

12 lata 6 miesiąc temu #389494 przez rybka19834
Dziewczyny gratuluje slicznych pociech:) fajnie wam jesteście juz po:)
Ja idę jutro pod nóż i juz sie nie mogę doczekać,pewnie zakoncze nasza listę :) Iwonka i hea nie odzywają sie to pewnie juz urodziły...ja odezwę sie ze szpitala jak juz będę po ,mam internet w tel także niebedxie problemu...3 majcie za mnie kciuki.papa

12 lata 6 miesiąc temu #389495 przez rybka19834
sorki hea chodziło mi o gumisia :)

12 lata 6 miesiąc temu #389500 przez Kasiulka
Koni ja jem wszystko praktycznie oprócz cytrusów, truskawek, czereśni i wiśni. Nie jem też mocno smażonych rzeczy i tych wzdymających (kapusta, groch itd). Położna na wizycie powiedziała żeby jeść wszystko tylko po trochu po prostu i tak robię. Na razie nie mamy kłopotów z Zuzią :)

rybka19834 trzymam za Ciebie i Twoje maleństwo kciuki:) odzywaj się jak tylko dasz radę :)

Nie uwierzycie, ale Zuzia tak pięknie śpi w nocy że to jest aż niemożliwe - całą noc przesypia, dziś tylko raz w nocy ją karmiłam i to wszystko :) za to w ciągu dnia wcina jak szalona :) rośnie jak na drożdżach :) staramy się spędzać czas na dworku jak tylko jest ładnie :)

12 lata 6 miesiąc temu #389507 przez Kasiulka
A tu nasza Kuleczka :)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #389510 przez Koni
kasiulka mi też położna kazała jeść wszystko, na cytrusy i czereśnie mogę sobie pozwalać ale w niedużych ilościach.

Dziewczyny czy wam też się robi tak słabo czasami? Mi czasem nogi się robią jak z waty i mam tak od wyjścia ze szpitala i troszkę mnie to martwi :(

Nierozpakowane mamusie życzę powodzenia ;)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #389513 przez Kasiulka
Koni uważaj na te słabości - ja kilka godzin po urodzeniu chciałam pójść do łazienki i zemdlałam. rozbiłam sobie głowę o podłogę, pełno krwi ze mnie chlusnęło :( uważaj na siebie i wszystko powoli rób! i nie dźwigaj! poza słabościami jak się czujesz? nie boli Cię nic?
Twój synek taka malutka dziecinka :) jejku! jest przesłodki :)

12 lata 6 miesiąc temu #389521 przez nataleczka_92
Koni Twój Kacperek to naprawdę kruszynka. A chyba z ostatniego usg wychodziło że ma 3500?jeśli dobrze pamiętam... Ja też jem wszystko po trochu z uwaga na brzuszek małego ale jak na razie problemów niema. Kasiulka Twoja Zuzia to taki malutki pączulek:) ja nadal problemy mam z pokarmem, nie mam go tyle żeby mały się najadł. Jak dam mu mleko modyfikowane na noc to przespi od 21.30 do 1.30 a później jak mu daje cycka to nawet co pół godz potrafi się budzić.

12 lata 6 miesiąc temu #389537 przez Koni
kasiulka no właśnie staram się uważać bo czasami mam wrażenie że na nogach nie ustoje ale siostra mi mówiła że miała to samo jak karmiła piersią tylko martwi mnie to uczycie dziwne w nogach :( może powinnam dalej brać magnez? Mogło by to być z jego braku? Poza tym czuję się ok, siadam normalnie, nic mnie nie ciągnie, jedynie hemoroidy troszkę męczą ale dajemy radę :)
Zuzia to słodki pączuszek ;)

nataleczka na USG w równym 39 tygodniu waga wychodziła 3100g a urodził się maleńki ale ważne że zdrowy ;)
Co do mleka to Kacperek uwielbia mamusi cycusie ale szybko zasypia jak ssie więc musimy się karmić dość często na szczęście w nocy jemy tak co 3h.

Nam kazali wybudzać małego co 3h na karmienie bo jest maleńki więc na razie nocy przespanej nie będziemy mieć.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #389598 przez Joanna
nataleczka_92 u mnie jest podobnie, jeśli chodzi o karmienie piersią. Alcia przysypia na cycku i jak widzę, że nie je odkładam ją ale ona nadal nie śpi tylko chce jeść...mam bardzo dużo pokarmu, więc odciągam i karmimy ją z mężem po trochu z butelki i z piersi. Wtedy Malutka przesypia ciągiem 3-4 godziny. Zdarza mi się dać małej raz na dobę butelkę mleka modyfikowanego, ale teraz ściągam na bieżąco swoje mleko - wiadomo, najlepsze bo zawiera przeciwciała :) a u Ciebie jak z pokarmem?

koni wiem, wiem że Twój synuś to okruszek, ja sama urodziłam się z wagą 2800 :blink: ale spokojnie, szybko nadrobi i będzie rósł w oczach :) faktycznie usg trochę się u Ciebie pomyliło, moja Ala w skończonym 38 tygodniu ważyła 3265g, urodziła się dwa tygodnie później z wagą 3370g, więc nie sądzę aby w dwa tygodnie przybrała jedynie 100g :blink:

kasiulka tak jak pisze nataleczka, Zuzia to taki słodki pączulek :)

W środę mamy pierwszą wizytę u pediatry, Alcia będzie miała wtedy tydzień więc będzie to dobry moment na pierwszy spacerek :)

12 lata 6 miesiąc temu #389599 przez Madeline
Kochane ja już jestem w domku, więcej szczegółów napiszę jutro jak znajdę chwilkę :)

Jestem przeszczęśliwa !!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka