BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 6 miesiąc temu #390381 przez blue01
Madeline,swietnie,ze juz jestescie w domku,maluch ma niesamowite dlugie wlosy :) ,wiecie juz cos na temat Rybki?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #390560 przez rybka19834
Hej kochane!!!!!!
Gratulacje dla was wszystkich...ja nadal w dwupaku.powinnam być na lipcowkach ale jestem z wami od początku i mam do was sentyment :) słuchanie dzis miałam takie przeboje ze masakra poprostu...więc od miesiąca moj lekarz prowadzący mówił mi ze mam Cesarke na 2 lipca.... od kilku nocy nie śpię denerwuje sie czas sie dluzy jak cholera...dzisiejszej nocy to wogole może 2 godz spalam...pojechaliśmy do szpitala na7.30 a oni mi mowia ze maja mnie w komputerze ale na jutro :(:(:(:(:(:( w końcu tak wybuchlam rozplakslam sie bo dla mnie dzień dłużej to cała wieczność,same wiecie jak to jest...moj lekarz zle mnie umówił,a gdyby nawet dobrze mnie wpisał to i tak by mi nie zrobili dzis bo moj doktorek nie zrobił mi jakiegoś ważnego badania krwi bez którego nie podjęli by sie zabiegu...także dziewczyny mam wielka nadzieje ze jutro juz będę po,nawet mam skierowanie także zobaczymy bo jak nie to wyjdę z siebie chyba...3 majcie kciuki jako za ostatnia na liście mimo tego ze juz w lipcu:) pozdrawiam i cieszcie sie swoimi maluszkami wszystkie są takie słodkie i kochane ;) ja odezwę sie po.....papa

12 lata 6 miesiąc temu #390780 przez Joanna
Cześć dziewczynki :)

póki Alcia śpi zaglądam na forum i widzę dwóch prześlicznych chłopców :)
chłopek, madeline synkowie wspaniali, a jakie włoski mają :laugh:
została więc rybka i gumiś, czekamy na wieści :blink:

U nas pogoda na chwilę odpuściła, dzisiaj nie ma upału i całe szczęście. Wczoraj ładnie świeciło słoneczko, więc poszliśmy na pierwszy spacerek :) dzisiaj jedziemy z kolei pozałatwiać ZUS i becikowe.
Czy Wam też tak dni szybko uciekają? moja córcia dziś ma już tydzień! :side: cieszę się niezmiernie, bo jest bardzo grzeczna,mało płacze, nawet w trakcie kąpieli jest cichutko :kiss: Nadal nie mogę nadziwić się, że takie Maleństwo miałam w brzuszku przez tyle miesięcy :) czasami odruchowo łapię się jeszcze za brzuch i czekam na ruchy :lol:

Miłego dnia mamusie

12 lata 6 miesiąc temu #390787 przez nataleczka_92
Joanna mi też dni lecą jak szalone. Nie mogłam się doczekać porodu a tu moje malenstwo dziś już 3tygodnie ma:) a powiedz mi co załatwiasz w Zusie?

12 lata 6 miesiąc temu #390789 przez Joanna
nataleczka_92 muszę złożyć wniosek o macierzyński :)

12 lata 6 miesiąc temu #390791 przez nataleczka_92
Joanna bo tak się zastanawiałam co trzeba załatwić w Zusie:) bo ja wniosek u siebie w pracy składałam

12 lata 6 miesiąc temu #390822 przez asia886
cześć dziewczyny moja Lenka ma dziś 3 tygodnie:-) leci ten czas:-)
najgorsze jest to że od samych narodzin używam pampersy dada z biedronki raz siostra męża kupiła pampersy happy i zużyłam 3-5 szt. i wróciłam do dady bo malutka dostała wysypki na pupci i na narządach ale utzymują się juz od tygodnia tak smaruję maścią sudocrem nic nie pomogło jest nadal czerwone i pełno w krostkach. pózniej zamiast pudru jonsona uzywałam zwykłą mąkę ziemniaczaną dziś zadzwoniłam do poloznej i jakąś maść ma mi przepisać tylko że jest ona na zamówienie trzeba ją robić.

wcześniej wam pisałam ze miała Lenka pleSniawki i robiłam jej moczem ale nic nie pomogło wiec pojechałam do lekarza i powiedział bym kupiła Cebion witamina c i muszę wam powiedzieć że jest bardzo skuteczne nie ma nic malutka tylko ze kolejny problem to jej pupcia która wiem ze ja mocno szczypie mozne znacie jakies sposoby?

12 lata 6 miesiąc temu #390824 przez asia886
natalka ja juz w zusie załatwiałam trzeba wypełnić wniosek oni ci dadzą i akt urodzenia dziecka musisz mieć na tym wniosku księgowa wypisze ci ile zarabiałaś w każdym miesiącu czy były jakieś premie i wogóle i pracodawca wypisze jeszcze zgodę by zus wypłacał macierzyński i to wszystko

12 lata 6 miesiąc temu #390828 przez asia886
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #390829 przez asia886
Lenka:-) moja ślicznotka:-)

Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #390851 przez Madeline
Hej kochane :)

Piszę póki maluszek śpi :)

Dzisiaj w nocy budził się jak z zegarkiem w ręku co 2 godziny, pól godziny karmienia i znów 2 godz snu. Także jestem zadowolona.

Powiedzcie mi co mam robić, żeby uleczyć sutki? Bo mam popękane i już z krwią troszku. Bardzo bolą przy karmieniu.

Bobaski są śliczne.

A ile się ma czasu na złożenie tego wniosku na macierzyński?

12 lata 6 miesiąc temu #390864 przez asia886
madeline na popękane brodawki najlepiej jest smarować je swoim mlekiem wyduś troszkę mleka z każdej piersi i posmaruj do okoła i rób to sobie dość często. a macie twarde piersi i bolą was? bo też mam dobry sposób na to by karmienie stało się bardzo przyjemne i nie bolało każde ssanie niemowlaka

12 lata 6 miesiąc temu #390889 przez nataleczka_92
Mamusie które dokarmiaja dzieciaczki mlekiem modyfikowanym-jakie mleczko kupujecie i ile maluchom ml podajecie? MADELINE polecam maśc maltan na brodawki.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #390990 przez chłopek
madeline ja smaruje benphantenem masc
ale u nas sa upały masakra, Sebuś spi tylko w bodach

12 lata 6 miesiąc temu #391030 przez iwonka_wwa
Witam mamusie!
Nie mam czasu nadrobić wszystkich postów, ale rozpakowanym mamusiom gratuluje! Dopiero wczoraj wieczorem wróciliśmy do domku.

Urodziłam w czwartek 28.06 o 19:00. Od 13:00 miałam podłączoną oksytocynę od 14:00 przeżywałam męki, a że byłam na patologii nie chcieli dać mi znieczulenia mówiąc że dopiero na porodówce. Ból był tak straszny błagałam o te znieczulenie. Jak w końcu trafiłam na porodówkę miałam 9cm rozwarcia i powiedzieli mi że za późno. Przeżyłam koszmar.
Ale Michaś urodził się cały i zdrowy 4400g i 58cm, 10 pkt w skali Apgar. Jest przesłodki.

Ale od początku nie chce ssać cyca. Płacze, odpycha i nic nie skutkuje. W drugiej dobie jak nadal nie ssał złapałam strasznego doła. Teraz jest już lepiej bo odciągam i dokarmiam modyfikowanym przez strzykawkę. Staram się nie poddawać i próbuję, ale chodzę na rzęsach. Jak Michaś zje to odciągam, potem trzeba wszystko wyparzyć tyle się z tym schodzi że łapie krótkie drzemki i zaraz muszę wstawać bo głodomorek ma 5 dni i już 60 ml zjada.

I jeszcze wszyscy pytają - a karmisz piersią? Nie chce ssać - zle przystawiasz. W szpitalu chyba z 0 położnych próbowało mi pomóc i nic. Jutro przychodzi konsultant laktacyjny, mam nadzieję że pomoże. Jak nie będę kolejną osądzaną przez świat matką karmiącą mlekiem modyfikowanym :(

Dziewczynki czy któraś miała podobny problem? Poprawiło się?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka