- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
chłopek była dziś u mnie położna i pytałam o to dopajanie, poczytałam też o tym w necie - jak karmisz piersią to spokojnie wystarczy, dopajać trzeba dzieci które są na butli.
nataleczka chłopek jak ja Was podziwiam że dajecie radę z dwójką małych dzieci! ja gdyby nie Tomek to bym sobie z jednym nie radziła! on dużo rzeczy robi za mnie - w nocy małą przewija, po pracy robi pranie i gotuje obiad na następny dzień. dużo mi pomaga, na prawdę jest kochany
blue fajne te Twoje dziewczyny
wczoraj Zuzia skończyła 2 tygodnie ,a pępuszek jeszcze nie odpadł długo to trwa, ale położna dziś na wizycie powiedziała że to normalne. jest tak gorąco że Zuzia dziś tylko w bodziakach. na chwilę byłyśmy na dworze, ale nie szło wytrzymać nawet w cieniu. biedna, też jej ten upał doskwiera
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- gumis24
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
koni jutro napiszę Ci jak ta maść się nazywa, jak kupię, bo nie mogę rozczytać nazwy na recepcie. Poza maścią miejsca, gdzie schodzi skórka mam smarować oliwką
Madeline z czasem morfologia się nam poprawi, a teraz trzeba się podbudować
kasiulka to wspaniale, że mąż Ci tak pomaga mój mąż również bardzo się stara i mi pomaga, a Alicja to jego oczko w głowie odnośnie pępuszka to nam odpadł po tygodniu, ale jak widać u każdego dziecka inaczej to wygląda, więc nie przejmuj się
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Niestetyy znów wylądowaliśmy z Kacperkiem u lekarza oczko zaczeło tak ropieć że musieliśmy co chwilkę przemywać a mały ledwo je otwierał Dostalismy antybiotyk do oczka i mam nadzieje że pomoże, mamy kropić 7 dni po 2 razy. Kacperek zrobił dzisiaj 4 kupki i w końcu nie boli go brzuszek
Ja już wczoraj smarowałam go oliwką a rano krmemem i tak nic to nie daje a skórka schodzi wszędzie. Nic to jutro będziemy go käpać w oliwce.
Co do pępuszka to my się go pozbyliśmy już w poniedziałek położna dzisiaj sprawdziła i wszystko jest ok. Nie wiem jak wy ale ja przemywałam pępuszek naokoło mokrą watką a potem suchą, tak kazali mi robić w szpitalu i pięknie odpadł
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
- gumis24
- Wylogowany
- rozmowna
he he widze ze wszystkie mamy takie same 'rozterki" Ryanowi tez schodzi skora i dzis mowilam o tym poloznej i mowi zeby nie przesadzac z kremami ze to normalne..a ja sie z tym nie zgadzam...i smaruje malego oliwka,bo nawet krem z musteli do buzi nie daje rady...i widze ze Wasi lekarze tez Wam tak doradzaja...
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Mój głodomor właśnie na cycusiu wisi i ani myśli kończyć i iść spać.
gumis mi dzisiaj położna powiedziała że to normalne że dzieciaczki gubią skóre, u nas nic nie pomaga ale jak widać wszystkie maluchy tak mają
- gumis24
- Wylogowany
- rozmowna
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja dzis ostatnia noc w szpitalu,jutro juz do domu nie mogę sie doczekać:/ wogole ma
dola ze bardziej wszyscy kręcą sie wokół malutkiego i szkoda mi mojego starszego synka:( mam nadzieje ze wszystko sie jakoś ustsbilizuje...jak wyjdę juz do domu to będę częściej zeby dzielić sie z wami problemami z maluszkiem
Gumis ja karmie butla od samego początku
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Gumiś[/b]rybka[/b] gratulacje!
U mnie podobnie skórka Michałkowi schodzi. W szpitalu schodziła tylko z dłoni i stópek i kazali parafiną smarować.
W środę była u nas ta konsultantka laktacyjna kazała i karmić Michasia na brzuchu bo ma za duży wypływ z piersi i dlatego odrzuca. Póki była u nas ssał, a potem jak próbowałam to tylko się uwiesił i ciumkał, ale nie ssał. Wczoraj pojechaliśmy do innej poradni i zaczął troszkę ssać, ale się nie najada więc nadal odciągam. Próbuje wszystkiego, ale jeżeli nadal nie będzie mu to szło nie będę wmuszać w niego tej piersi. Trudno, najważniejsze żeby nie był głodny.
Mój mąż też mi pomaga bardzo. Naprawdę anioł nie człowiek, kiedy może zrbić coś przy maluchu to każe mi odpoczywać i sam robi, nawet gotuje obiadki, robi śniadanka i kolacje. Aż się boję pomyśleć co będzie jak wróci do pracy.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Pewnie jak każda mama, jestem totalnie zakochana w moim aniołku i jego minkach Jak znajdę troszkę czasu to wrzucę zdjęcie.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja dziś też kupiłam Oilatum, wieczorem użyjemy po raz pierwszy zobaczymy czy pomoże. Ale Michasiowi skórka najbardziej schodzi jak go karmie - mimo iż rozbieram do naga i tak się strasznie poci