BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #392548 przez Kasiulka
Koni mi (a raczej Zuzi) lekarz zalecił te suche miejsca (dłonie i stopy) po kąpieli smarować oliwką, podczas przebierania w ciągu dnia tak samo - po 3 dniach nie miała już problemów :) Zuzi też ropiało oczko - przemywaj często solą fizjologiczną w kierunku od zewnątrz do wewnątrz, jak nie pomoże to przepiszą Ci gentamycynę w kropelkach, albo coś innego poradzą.

chłopek była dziś u mnie położna i pytałam o to dopajanie, poczytałam też o tym w necie - jak karmisz piersią to spokojnie wystarczy, dopajać trzeba dzieci które są na butli.

nataleczka chłopek jak ja Was podziwiam że dajecie radę z dwójką małych dzieci! ja gdyby nie Tomek to bym sobie z jednym nie radziła! on dużo rzeczy robi za mnie - w nocy małą przewija, po pracy robi pranie i gotuje obiad na następny dzień. dużo mi pomaga, na prawdę jest kochany :)

blue fajne te Twoje dziewczyny :)

wczoraj Zuzia skończyła 2 tygodnie ,a pępuszek jeszcze nie odpadł :( długo to trwa, ale położna dziś na wizycie powiedziała że to normalne. jest tak gorąco że Zuzia dziś tylko w bodziakach. na chwilę byłyśmy na dworze, ale nie szło wytrzymać nawet w cieniu. biedna, też jej ten upał doskwiera :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #392581 przez nataleczka_92
Kasiulka super że mąż Ci tak pomaga. Ja z dzieciakami jestem ciągle sama. Mąż mimo to że w tym tyg ma urlop to dorabia całe dnie. Bo wiadomo każdy grosz się przyda. A takto u siebie pracuje trzyzmianowo więc lekko nie jest.

12 lata 6 miesiąc temu #392585 przez chłopek
nataleczka mój maz tez ma wolne ale jest robota kolo domu i musi to zrobic, jeszcze okna mamy do wymiany, i kuchnie musi skonczyc wiec na weekkend z dziecmi do mamy jade.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #392637 przez gumis24

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
czesc dziewczyny ja 1 lipca urodzilam Rynka.Widze ze sporo czytania mam do nadrobienia;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #392761 przez chłopek
gumis gratulacje

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #392767 przez Joanna
gumiś serdeczne gratulacje! teraz jesteście już w komplecie:)
koni jutro napiszę Ci jak ta maść się nazywa, jak kupię, bo nie mogę rozczytać nazwy na recepcie. Poza maścią miejsca, gdzie schodzi skórka mam smarować oliwką :blink:
Madeline z czasem morfologia się nam poprawi, a teraz trzeba się podbudować
kasiulka to wspaniale, że mąż Ci tak pomaga :) mój mąż również bardzo się stara i mi pomaga, a Alicja to jego oczko w głowie :) odnośnie pępuszka to nam odpadł po tygodniu, ale jak widać u każdego dziecka inaczej to wygląda, więc nie przejmuj się :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #392819 przez Koni
gumis Ryaianek jest boski! Dużo zdrówka i gratulacje dla Was!

Niestetyy znów wylądowaliśmy z Kacperkiem u lekarza :( oczko zaczeło tak ropieć że musieliśmy co chwilkę przemywać a mały ledwo je otwierał :( Dostalismy antybiotyk do oczka i mam nadzieje że pomoże, mamy kropić 7 dni po 2 razy. Kacperek zrobił dzisiaj 4 kupki i w końcu nie boli go brzuszek :)

Ja już wczoraj smarowałam go oliwką a rano krmemem i tak nic to nie daje a skórka schodzi wszędzie. Nic to jutro będziemy go käpać w oliwce.

Co do pępuszka to my się go pozbyliśmy już w poniedziałek :) położna dzisiaj sprawdziła i wszystko jest ok. Nie wiem jak wy ale ja przemywałam pępuszek naokoło mokrą watką a potem suchą, tak kazali mi robić w szpitalu i pięknie odpadł ;)

12 lata 6 miesiąc temu #392821 przez Joanna
koni mojej córci też ropiało jedno oczko, w szpitalu kazali przemywać solą fizjologiczną, póki co przeszło :)

12 lata 6 miesiąc temu #392835 przez gumis24
dzieki dzieczyny no doczekalam sie i jestem zakochana w synusiu...
he he widze ze wszystkie mamy takie same 'rozterki" Ryanowi tez schodzi skora i dzis mowilam o tym poloznej i mowi zeby nie przesadzac z kremami ze to normalne..a ja sie z tym nie zgadzam...i smaruje malego oliwka,bo nawet krem z musteli do buzi nie daje rady...i widze ze Wasi lekarze tez Wam tak doradzaja...

12 lata 6 miesiąc temu #392845 przez Koni
Joanna przmywałam solą fizjologiczną ale nic to nie pomogło :(

Mój głodomor właśnie na cycusiu wisi i ani myśli kończyć i iść spać.

gumis mi dzisiaj położna powiedziała że to normalne że dzieciaczki gubią skóre, u nas nic nie pomaga ale jak widać wszystkie maluchy tak mają ;)

12 lata 6 miesiąc temu #392855 przez gumis24
Dziewczyny która z Was karmi Maluszka butla??

12 lata 6 miesiąc temu #392861 przez rybka19834
Hej dziewczyny!
Ja dzis ostatnia noc w szpitalu,jutro juz do domu nie mogę sie doczekać:/ wogole ma
dola ze bardziej wszyscy kręcą sie wokół malutkiego i szkoda mi mojego starszego synka:( mam nadzieje ze wszystko sie jakoś ustsbilizuje...jak wyjdę juz do domu to będę częściej zeby dzielić sie z wami problemami z maluszkiem :)
Gumis ja karmie butla od samego początku ;)

12 lata 6 miesiąc temu #392862 przez iwonka_wwa
Witam mamusie, mam chwilkę przy odsysaniu to nadrabiam posty!
Gumiś[/b]rybka[/b] gratulacje!

U mnie podobnie skórka Michałkowi schodzi. W szpitalu schodziła tylko z dłoni i stópek i kazali parafiną smarować.
W środę była u nas ta konsultantka laktacyjna kazała i karmić Michasia na brzuchu bo ma za duży wypływ z piersi i dlatego odrzuca. Póki była u nas ssał, a potem jak próbowałam to tylko się uwiesił i ciumkał, ale nie ssał. Wczoraj pojechaliśmy do innej poradni i zaczął troszkę ssać, ale się nie najada więc nadal odciągam. Próbuje wszystkiego, ale jeżeli nadal nie będzie mu to szło nie będę wmuszać w niego tej piersi. Trudno, najważniejsze żeby nie był głodny.

Mój mąż też mi pomaga bardzo. Naprawdę anioł nie człowiek, kiedy może zrbić coś przy maluchu to każe mi odpoczywać i sam robi, nawet gotuje obiadki, robi śniadanka i kolacje. Aż się boję pomyśleć co będzie jak wróci do pracy.

Pewnie jak każda mama, jestem totalnie zakochana w moim aniołku i jego minkach :D Jak znajdę troszkę czasu to wrzucę zdjęcie.

12 lata 6 miesiąc temu #392881 przez chłopek
koni Sebus tez ma kropelki i pewnie takie same jak Kacperek, a skóra schodzi tym dzieciaczkom co są urodzone w 41 tygodniu, mojemu strasznie sie łuszczy odchodzi płatami, smaruje go oliwką ale nie wiem czy nie kupie Olatium.

12 lata 6 miesiąc temu #393072 przez iwonka_wwa
Mamusie, a mam takie pytanie zaczynacie dbać jakoś o te obwisłebrzuszki czy dopiero po połogu można? Ja na razie nie bardzo mogę, bo nawet jak chce kichnąć czy kaszlnąć to muszę się powstrzymywać o tak krocz mnie boli. Ale może są jakieś kremy, cz nadal używać tych przeciw rozstępom?

Ja dziś też kupiłam Oilatum, wieczorem użyjemy po raz pierwszy zobaczymy czy pomoże. Ale Michasiowi skórka najbardziej schodzi jak go karmie - mimo iż rozbieram do naga i tak się strasznie poci :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka