BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 6 miesiąc temu #392182 przez nataleczka_92
Blue tak też pomyślałam:) a jak u was?jak malutka? Ja mam ciągle problem z ubieraniem. Wiadomo upały,ale jak założe małemu same body to zawsze się martwię czy mu nie jest za zimno jak on taki malutki...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #392220 przez Natalia^^
Koni na wakacje planujemy w góry, ale słyszaałam ze tam jest rzadkie powietrze i moze sie diecku trudniej oddychac, musze do lekarza sie wybrac i popytac.
A Jas ma sie świetnie, własnie byliśmy na pobraniu krwi i był bardzo dzielny wogóle nie płakał, ale myśle ze to kwestia przyzwyczajenia on juz był chyba kilkadziesiąt razy nakłuwany.
Męczymy sie jedynie z anemią choć wyniki z dzis sa optymistyczne bo troszke żelazo urosło.
A co do wagi, Jachu to mały klops waży 6,200 :)

Jutro wizyta u kardiologa. Niestety w Poznaniu i czeka nas kolejna długa podróż.

Ja rozumiem ze wszystkie jestescie swieżo upieczonymi mamusiami i trudno znaleść czas na cokolwiek, choć jas juz ma juz 3,5 miesiąca nadal częssto nie moge wszystkiego ogarnąć:P choć nie powiem robimy postępy.

Wiecie co pomimo ze rozumiem jaki to trud karmic piersią jakos mi tego brakuje, to chyba cudowna sprawa.

12 lata 6 miesiąc temu #392444 przez maja1982
Witam wszystkie mamy:)

Jestem mamą wrześniową i obecnie pozbywam sie paru rzeczy - bo pewnie jak same już wiecie strasznie sie dużo tego gromadzi :):) jakby któraś była zainteresowana

allegro.pl/fisher-price-konik-morski-usp...nka-i2446305067.html

allegro.pl/lezaczek-fisher-price-i2449836041.html

i tak jak napisałam w aukcji stan przytulanki bardzo dobry wrecz (idealny) leżaczka podobnie takze polecam i zapraszam :)

pozdrawiam mamusie i dzieciaczki :)

12 lata 6 miesiąc temu #392447 przez Koni
Cześć mamusie ;)

Joanna co Ci lekarz zalecił na tą suchą skórkę? Nam to już wszędzie schodzi a do tego oczko nam ropieje :(

sister.anna patent z pieluszką i dziś się sprawdza więc może spróbuj! Kacperek szamotał się z cycusiem po 30 min. teraz mu zajmuje to tylko 5 min. i moje brodawki już tak długo ni cierpią ;)

Natalia Jasio to niezły klopsik ;) szybko odrobił kilogramy. A co do wyjazdu to moi znajomi jeździli z tak małymi dziećmi więc pewnie i Wam pozwolą ale zapytać nie zaszkodzi :)

12 lata 6 miesiąc temu #392469 przez blue01
w takie upaly ja ubieram dziecko tylko w sama pieluszke,bo inaczej to za goraco jej,nawet pani doktor pochwalila mnie bo poprzednia pacjentka ubrala malucha w kaftanik i spiochy,potem dziecko sie darlo z tego upalu,napewno nie za chlodno Natalcii,ladnie spi i nie marudzi na dworku :) dzis kupilam jej te kropelki,zobaczymy czy zadzialaja a szczepienie na szczescie juz za nami,strasznie zal mi jej bylo jak zostala 2 razy pokluta

12 lata 6 miesiąc temu #392494 przez nataleczka_92
Blue ale malutka się zmieniła:) jeśli na tym ostatnio zdjęciu jesteś Ty to córeczka chyba do mamusi podobna:)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #392506 przez Koni
blue01 malutka słodka ;) A starsza córa to cała mamusia.

Była położna i Kacperek waży już 2900g na ropiejące oczko kazała przemyć wodą przegotowaną i nałożyć mleczko z mojej piersi, ciekawe czy pomoże?! Co do koleczek to kazała mi pić sok pomarańczowy bo może to coś ruszy bo mały robi mi kupki rano a od popołudnia już nic i stąd prawdopodobnie kolki.
A co do schodzącej skóry to powiedziała że to normalne bo niemowlakom ta schodzi skóra zaraz po urodzeniu.

12 lata 6 miesiąc temu #392518 przez chłopek
hej Sebusiowi tez schodzi skóra z całego ciała, i tak jak u Kacperka koni ropieją mu oczka ale mamy krople przepisane a jutro musimy zgłosić sie po wyniki wymazu bo pobierali jak wychodziliśmy ze szpitala,
dziewczyny te które karmią piersia dopajacie herbatką dzieci ?

12 lata 6 miesiąc temu #392520 przez nataleczka_92
A to moje dwa skarbki jak razem rano spały:) Filipek miał dopiero 5dni:)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #392522 przez nataleczka_92
Chłopek ja kupiłam herbatkę rumiankowa. Ale jak na razie mały nie chce jej pić. Więc podaje mu sama pierś no i na wieczór mleko modyfikowane dlatego że mam malutko pokarmu. I tu Filipek dzisiejszego dnia:)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #392530 przez Madeline
Hej kochane.

Za nami ciężka noc, mały budził się co godzinę co półtorej, jestem wykończona. Do tego dziś od 9 do 14 spał tylko raz i to na pół godziny :ohmy: Nie wiem czemu. Nie płakał ani z głodu, ani z mokrego pampersa, ani praktycznie w ogóle nie płakał tylko nie spał. No, ale po 14 udało mu się zdrzemnąć do 16 (mi też ;) ) i teraz po nakarmieniu dalej śpi.

Mój maluszek śpi na samych bodach, ale zakładam mu skarpetki i czasami przykrywam go flanelową pieluszką, ale tylko na nóżki, bo u nas w domu jest 26 stopni i ja siedzę i się pocę, a co dopiero taki maluszek.

Joanna ja też muszę brać żelazo, bo mam słabe wyniki krwi.

Mojemu Aleksowi też schodzi skórka, ale na razie tylko na rączkach, stópkach i szyjce.

12 lata 6 miesiąc temu #392539 przez blue01
ja tez bralam zelazo ale przestalam jak zobaczylam jak moje dziecko sie meczy z kupkami,wolalam wiec odstawic i nie wiem czy wciaz mam anemie ;) juz czas by ruszyc na przeglad "podwozia" :laugh: moze w przyszlym tygodniu

12 lata 6 miesiąc temu #392541 przez chłopek
madeline u mnie bylo to samo dzisiaj tylko ze mój musiał byc na raczkach i bylo ok a tak to płakal. no ja tez zakładam same body i skarpetki. chciała bym go wziasc na taki dłuszy spacer ale sie narazie boje, jeszcze pępuszek nie odpadl

12 lata 6 miesiąc temu #392542 przez blue01
a na ostatnim zdjeciu to ja i moje dwie cory :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka