BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #414753 przez Joanna
Natalia synek taki pocieszny i jak tu nie kochać takiego maleństwa :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #414768 przez dzidostwo
No, Amelka już lula po kąpieli zjada 150 m mlecka, a poźniej po 9 jak poszłyśmy się polożyć i straszne się wiercila więc zrobiłaam jej jeszcze mleczka i zjadla prawie 50 ml, czyli prawie 200 :) ciekawe o której w nocy wstanie :)
Natalia jjutro spróbuję coś wrzucić :))

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

12 lata 4 miesiąc temu #414842 przez nataleczka_92
Hej mamuski już po urodzinkach Oliwci:) było super:) a przed tortem moja mama zabrała ją do cyrku ale miała radochę:) a ja chyba poległam... Jestem załamana:( Filipek dziś ostatni raz cyca ciągnął na mieście około 13 i to sekundę,pospal w wózku jakieś 5minut i całą drogę musiałam go nieść bo się darl. W domu wogóle nie chciał piersi, jak mu wkładałam to odwracał się i się darl..:( więc w ruch wkońcu poszła butla:( i po kąpieli to samo. ach... Co się stało z mojego złotego dziecka:(

12 lata 4 miesiąc temu #414847 przez rybka19834
Hej kochane!!! Ja wlasnie wróciłam z parku więc pisze odrazu.
Madeline słońce nie przejmuj sie tym plamkeniem tez tak miałam na początku,Przerabane denerwujace to,ale minie;)
Koni nie Wiem czemu ale kojarzylas mi sie z brunetka,a tu blondyna,podoba mi sie twoj warkocz,Ja nie umiem takiego :(
Sluchajcie maly mi tak daje w kość ze ja juz wymiekam.wczoraj tak płakał ze polecialam po kropelki od kolek.dodalam f
Do mleka i jakby pomogły bo zasnął za jakiś czas i obudził sie o 3.30 nad ranem dopiero.caly dzień tylko na rękach.i jeszcze problem mam bo nie chce mj leżeć w wózku tylko musi być fotelik,oj juz stawia mi sie od małego:) dziewczyny ja używam tylko pampersow, tutaj są jeszcze huggis ale są pare dolarów tańsze więc wole juz pampers bo są super;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Natalia nie mogę odtworzyć tego linka:(
Ciekawe co z chlopkiem nie odzywa sie :/

12 lata 4 miesiąc temu #414850 przez rybka19834
Nataleczka heh widzę ze nie jestem sama filipek tez zaczął sie rozkręcac;) a tak wogole to 100 lat kochana i a Twojej corci tez:) nie przejmuj sie ja od początku jestem na butli i nie widzę w tym nic złego;)głowa do góry!:)

12 lata 4 miesiąc temu #414854 przez rybka19834
Dziewczyny a tak wogole to czytałam sobie nasze posty z początków ciazy szok normalnie,a tu juz mamy dzieciaki przy sobie ale ten czas leci.wogole musze wam sie przyznać,ze tak sie przyzwyczailam do tego foru
Ze jak wchodzę na facebooka to i tu odrazu hehe...fajnie ze tak sie trzymamy od samego początku:)

12 lata 4 miesiąc temu #414855 przez nataleczka_92
Rybka dziękujemy:) no tak- Filipek był bezproblemowy,a teraz jak nie śpi to rączki tylko bo zaraz krzyk. Co do karmienia strasznie mi smutno i mam wyrzuty sumienia:( uwielbiam karmić go,gdy patrzy na mnie i kładzie swoją rączke na pierś. Mam nadzieję że coś mu się odmieni... Koni znam powód płaczu Małego po kąpieli- on po prostu lubi się kąpać. Jak go położę to krzyk,ale zaczynam go rozbierać to już się cieszy:) kąpie go to cały czas się śmieje. I jak go wyjme to płacz straszny. Ale zaczynam bawić się jego nóżkami i chwilę jest spokój:)

12 lata 4 miesiąc temu #414902 przez chłopek
Hej a ja jestem u mamy i nie man kiedy pisac bo sobie na miasto zawsze z dzieciakami wyskoczymy. Bylam u gin zaproponowal mu wkladke i sie zastanawiam dzisiaj okulista bo sebciowi dalej oczy ropieja

12 lata 4 miesiąc temu #415042 przez Madeline
Hej kochane :)

Dziś ze mnie leci jakbym dostała okres. Z jednej strony to jest niemożliwe, bo przecież biorę tabletki antykoncepcyjne, ale z drugiej czytałam w necie, że Cerazette ma to do siebie, że można aż tak plamić. Pisali, że można mieć coś ala okres do 11 dni a plamić można nawet do 3 opakowania. Czy któraś kiedyś z Was brała te tabletki? A do ginekologa mam się dopiero pojawić po skończeniu opakowania.

Mój Aleks dziś troszkę lepiej spał, ale rewelacji nie było. Ja też mam nagranego mojego szkraba jak gada, ale coś nie mogę przesłać na komputer z komórki :(

12 lata 4 miesiąc temu #415119 przez Koni
Cześć mamusie :)

Joanna , rybka19834 dziękuję :)

rybka19834 hehe powiadasz brunetka :blink: nigdy nie miałam innego koloru niż blond a to mój osobisty kolorek niefarbowany :) a warkoczyk prosty wystarczy zrobić tak jak dobieranego tylko z boku :side:

A ja się wczoraj niesamowicie wystraszyłam :( Przyszła moja przyjaciółka wykąpałyśmy Kacperka i po kąpieli zaczęłam go usypiać i najpierw mu dałam jednego cyca a potem drugiego i trochę zjadł a potem zaczął mi tak wymiotować że masakra :( W ciągu 1,5h wymiotował mi aż 5 razy i to taką ilością że ja nie wiedziałam że dzieci mogą tak wymiotować musiałam go 2 razy umyć i przebrać ja byłam cała w wymiotach moje łóżko i łóżeczko małego normalnie zaczęłam tak się o niego bać :( tym bardziej że jak już przysnął to potrafił się znów z wymiotować :dry: Pojechałyśmy di lekarza bo mąż w pracy był i kazał mu nie dawać cycka tylko wodę i jak wróciliśmy podaliśmy mu 10ml bo więcej się nie dało na szczęście spał nam od 23 do 6 rano z przerwą kiedy daliśmy mu wodę i dopiero wtedy dałam mu cycka ale z takim strachem że masakra :( Nawet mu nie dałam całego zjeść żeby od razu żołądka mu nie obciążyć na szczęście już nic się nie dzieje ale w ciąż się boje jak mu cyca daje. Jestem nie wyspana bo czuwaliśmy z mężem nad nim do 4 rano.

nataleczka_92 najlepszego z okazji urodzin dla Ciebie i Oliwki :) A co do Filipka to może to jakiś wzrost rozwojowy?

12 lata 4 miesiąc temu #415141 przez nataleczka_92
Madeline pamiętam jak któraś z dziewczyn na majówkach pisała o tych tabletkach i że właśnie mają to do siebie że się krwawi. Koni dziękujemy bardzo:) a co do Filipka to nie mam pojęcia co jest... Nawet w nocy musiałam wstawać i robić mu mleko bo nie chciał piersi wogóle...

12 lata 4 miesiąc temu #415174 przez Joanna
troszkę Was poczytałam i widzę, że z grzecznych dzieciaczków robią się małe łobuziaki :laugh:
u nas wszystko w porządku, Ala dziś nas zaskoczyła bo spała od 22.30 aż do 5.00 i od 5.40 do prawie 9.00, także wyspaliśmy się wszyscy :) nie zapeszam, mam nadzieję, że częściej tak będzie :blink: być może jest lepiej, bo zjada już 120ml mleczka średnio co 3h :kiss:

koni ciekawe od czego Kacperek tak wymiotował, Alutce ulało się a w zasadzie chlusnęła z dwa razy, ale to na początku jak nie miała jeszcze unormowanego jedzenia :blink:
najważniejsze, że mu przeszło :)

nataleczka_92 wszystkiego najlepszego dla Ciebie o córki :) może coś zjadłaś i Filipowi nie smakuje Twoje mleko, trudno powiedziec, jednak miejmy nadzieje, ze mu sie odwidzi

12 lata 4 miesiąc temu #415185 przez nataleczka_92
Joanna dziękuję:) też mam nadzieję że mu się odwidzi. Choć trwa to już 3dni

12 lata 4 miesiąc temu #415272 przez rybka19834
Hej dziewczyny!!!
Ja wlasnie wróciłam z parku,moj maly od wczoraj wieczorem płacze i prezy sie jeszcze bardziej niż zawsze,w nocy tez nie spał,na podwórku zasnął a teraz znow płacze,ja juz wymiekam chyba :( moje nerwy juz puszczają :(/(:( nie mam czasu zrobic jesc starszemu dziecku,nie mówiąc o sobie,nie mam czasu dla siebie chociaz te pól godzinki.jak ja bym chciała zeby miał juz 3 miesiące i zeby wszystko mu minęło...jedyne co jeszcze działa na niego to huśtawka elektryczna tam posiedzi góra 20 min.po mnie ma zaraz siostra przyjechać i jedziemy do niej to mnie trochę odciazy zaopiekuje sie nim hehe.jakie plany na weekend macie???jyz chyba przedostatni weekend tego lata.my jutro grilla sobie zrobimy,wieczorkiem jakieś piwko orzezwiajace i winko:) miłego weekendu mamuski:):):)papa

Sorka ze tak zasmucam,ale trochę mi lżej jak sie wygadam;)

12 lata 4 miesiąc temu #415279 przez Koni
Joanna właśnie nie wiem od czego mógł tak wymiotować ale koleżanka twierdzi że mógł się przejeść :( Mam nadzieje że dzisiaj nie będzie już takich numerów choć cały czas go obserwuje i staram się nie spuszczać z oczu.

rybka19834 po to jest forum żeby można było się wygadać :)
A co do małego to jak się pręży to pewnie ma kolki :(

Dziewczyny co myślicie o kładzeniu naszych maluchów na matach edukacyjnych? Czy to jeszcze nie za wcześnie?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka