BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #414032 przez Natalia^^
witam.
odnośnie menu Jaśka to było tak.
3,miesiące sok jabłkowy pół na pół z wodą
Jak skończył 3,5 miesiące wprowadziłam jabuszko, potem jabuszko z dodatkami(brzoskwinie, marchewka banan)
Miał tez 4 miesiące jak dostał obiadek pierwszy to marchewka, potem marchewka z ryżem, i zupka jarzynowa, raz dałam ziemniaki ze szpinakiem ale dostał zaparcia i zrezygnowałam.teraz kupiłam sliwki i warzywka z mieskiem ale to po kilka łyżek teraz dostaje bo dopiero wprowadzam.
A na nos obowiązkowo mleko z kleikiem ryzowym i od 22 do ok 6 spi. kolejno mleko i do 10 rano:)

pije juz mleko na 150 wody i przestawił sie sam ze w dzień je co 4 godziny, nawet co 4 i pól.
a odnośnie filmu jak sie uda to dam link na facebook.

śliczne sa wasze dzieciaczki, mi sie ydaje ze dopiero czoraj jas był taki malutki:) lekarze sie bardzo dziwią ze tak szybko nadrobił.

mamy tylko problem z trzymaniem głowki bo nie za bardzo mu wychodzi na brzuszki, ale jeżdzimy na rehabilitację i napewno sie polepszy.

co do wakacji to bylismy w domku nad jeziorem a ze calą familją to mozna powiedziec ze nie miałam dziecka bo wszyscy chceli sie nim zajmować a w szczególności dziadek pra:P
musiałam ich wyzywać zeby mi go nie nosili bo wiadomo ja wrócę do domu i nie dam sobie rady. ale szczescie moje kochane dziecko nie lubi byc za długo na raczkach:PP

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #414069 przez Koni
dzidostwo my też prawdopodobnie na Święta albo coś w tym terminie ;)

Natalia super że mały tak pięknie je ;) Ja się nie mogę doczekać kiedy Kacperek dostanie pierwszy dorosły posiłek :D

A my dzisiaj pospacerowalismy nad morzem mały troszkę pospal a wieczornej pojechaliśmy na zakupy bo wcześniej musieliśmy wrócić na cyca do domu :P

Potem szybka kąpiel i usypianie małego.

12 lata 4 miesiąc temu #414160 przez dzidostwo
Dzień dobry dziewczyny, Amelcia od dwóch dni zasypia przed 22 wstaje 1.30 zjada 150 ml mleczka i wstaje dopiero kolo 8 rano.. cud Aniołek ;p oby tak dalej..
Natalia tzn., ze Amelcia chyba niedlugo zacznie soczek jablkowy bo 5 wrzesnia skonczy 3 miesiace ..
zobaczymy co p. doktor powie :)jak pojdziemy na wizyte :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

12 lata 4 miesiąc temu #414230 przez nataleczka_92
Hej mamusie-ja tak na szybko. Dzidostwo a czemu smucisz że chrzest w święta? My planowaliśmy we wrześniu ale też się zastanawiamy nad bożym narodzeniem. Oliwka moja jak urodziła się w sierpniu tak chrzcilismy ja dopiero w kwietniu na wielkanoc. A ja dziś dzień latania-muszę iść do opieki odebrać decyzję w sprawie becikowego i rodzinnego i później odebrać tort. Filip wkońcu ładnie spał

12 lata 4 miesiąc temu #414231 przez iwonka_wwa
dzidostwo witaj na forum, Amelka śliczna!
natalia ale szybciutko zlecialo :laugh:
koni natalia jak tam karmienie piersia? Wyczytalam, ze jest cos takiego jak kryzys 3 miesiaca, moze dopadl Was wcześniej ze wzgledu na szybki rozwój dzieci i zapptrzebpwanie na inny skład mleka. Wklejam link z info na ten temat. dziecisawazne.pl/kryzys-laktacyjny/

12 lata 4 miesiąc temu #414259 przez Koni
Witamy :)

U nas noc też piękna choć myślałam że po tym jak Kacper przesłał pół dnia to nie będzie spał w nocy ale się myliłam ;) Usnoł po 22 wstał na cyca o 4:50 zjadł w 30min i do lozeczka w nocy jak go kładę sam zasypia :D potem wstał o 7:30 zjadł i przysnol do 9:40 ;)

iwonka też mi się wydaje że u mnie to jest ten kryzys dlatego staram się Kacperka nie dokarmiac sztucznym mlekiem jak już to moim ;) tylko jedno mnie martwi że u mnie to już troszkę trwa a on dalej domaga się tego jednego dodatkowego posiłku wieczorem :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #414264 przez Mirella
Witajcie młode mamusie, zagłosujecie na Emilkę? pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

12 lata 4 miesiąc temu #414349 przez dzidostwo
Nataleczka bo chciałabym już, ale musimy czekać na rodziców męża i chrzestna jak urodzi :)

12 lata 4 miesiąc temu #414357 przez Madeline
Hej mamusie kochane

Mój synuś dał mi dziś popalić, jak zasnął o 22 to obudził się ok 2 i potem co godz, co półtorej do rana się budził. Jestem nie wyspana, zmęczona.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #414370 przez dzidostwo
Współczuję Wam, ja nie poznałam jeszcze co to nieprzespana noc, bo wysypiam się codziennie zero zmeczenia zero nic :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #414375 przez dzidostwo
Dziewczyny mam takie pytanie :)
Jakich pampersów używacie?? :)

12 lata 4 miesiąc temu #414385 przez Madeline
Dzidostwo będę wdzięczna.

Ja na początku używałam Pampers'a, jedną paczkę miałam z Huggis'a, a teraz od jakiegoś tygodnia używam Biedronkowe Dada i jestem bardzo zadowolona. Gdzieś czytałam, że Dada jest produkowana przez Pampers, tylko, że dla Biedronki. Są dobrej jakości i o wiele tańsze od Pampersów. Jak skończy mi się ta paczka to muszę kupić 3, bo 2 są już przyciasnawe. Niby jest do 6 kg, mój Aleks nie ma tyle a już są ciasne.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414402 przez Koni
My używamy Pampersa new baby takie żółto zielone i są super mamy jeszcze 1,5 paczki 2 i też jak skończymy to przechodzimy na 3 ;) Mamy też huggisy ale są do kitu według mnie :blink:

Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414438 przez dzidostwo
Madeline jeszce nie znalazłam ale szukam :)

Koni śliczne zdjecie i widoki zza Wami :)

a ja na początku używałam Pampersa, później dostałam 2 z Babydream z Rossmana, które właśnie wykańczam bo są już małe, dostałam też z Happy ale niestety użyłam tylko 2 dla testu a reszte dałam znajomej ;p a teraz kupilam 3 z babedream w rossmanie i nie narzekam na zadne z nich :)
o dadach tez słyszałam że są dobre :)

12 lata 4 miesiąc temu #414441 przez Koni
dzidostwo dziękujemy :)

My mamy możliwość kupienia tylko Pampersa lub Huggisa ewentualnie Tescowe ale słyszałam dużo dobrego o tych Dadach :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka