- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
koni naszej Ali też nie zmienisz ciuszków czy pampersa na śpiocha, zawsze otwiera oczy
nataleczka może synkowi ciepło? w upał ciężko jest spać...
A ja jestem bardzo dumna z mojej Ali, jak zasnęła wczoraj o 21.30 to wstała dopiero o 3.30 zjadła całe 120ml mleka, postanowiłam jej dawać więcej, bo widać że ma apetyt, poza tym przerwa między posiłkami będzie zdecydowanie dłuższa potem zasnęła o 4.30 do 8.30 i teraz znowu śpi od godzinki, kochane dziecko wcześniej jak obudziła się w nocy to po karmieniu potrafiła nie spać do 1,5 godziny i wierzgać nóżkami i rączkami, być może chciała jeszcze jeść a 90ml było jej po prostu za mało
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Byliśmy 3 tyg na wczasach. Pogoda w miare, no a jak wróciliśmy to upał, człowiek wsciec sie moze.
Jas oczywiscie rosnie w zastraszajacym tempie... dzis ma 5 miesiecy. od kilku tyg gada jak najety, pokazałabym wam filmik ale nie wiem czy sie tu da.
Jak wasze dzieciaczki?? ile waża, co juz potrafią, bo dla takich maluszków to tak niewiele czasu trzeba zeby sie rozwinąć...
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wszystkie nasze dzieci pięknie się rozwijają, nasza Ala gaworzy, uwielbia jak się do niej mówi, pięknie się uśmiecha nim się obejrzymy dzieciaczki będą już siedzieć a potem chodzić odnośnie wagi, to tydzień temu Mała ważyła 4900g, a Twoja pociecha ile już waży? urozmaicasz synkowi menu?
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Otrzymane podziękowania: 0
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
Amelcia usnęła przed 22, obudziła się o 1:30, usneła zaraz po mleczku a potem obudziła się po 7, troszke drzemania, troszkę gadania, śmiechu i teraz lula
rybka 20 lat )
Co do rączek, Amelka się chyba przyzwyczaiła do nich ;p jak się wystawia do niej ręce to próbuje mostki robić, tak jakby próbowała wstawać.. , ale ja w dzień trzymam ją w bujaczku, zabawki ogląda gada do nich, chyba ze marudzi to na chwile ja biorę..
Płakać słyszałam jak tylko raz płakała, jak byłyśmy na szczepionce, a tak to nie płacze, tylko marudzi )
Wodę do mleczka Amelci też daję przegotowaną.
A kąpiele są u nas cudne ;p Amelka lubi się kąpać nie marudzi nie płacze ani nic, a co do przebierania to chyba będzie chodziła po wybiegach bo też lubi się przebierać ;p a na śnie raz zdarzyło mi się, że ją przebierałam, ale przebudziła mi się a potem zaraz usnęła
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dzidostwo jesteś wśród nas najmłodsza mamusią ja będąc w Twoim wieku wychodziłam za mąż
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
U nas jeśli chodzi o przebieranie w nocy to mój synuś zawsze się rozbudza i wtedy śmieję się od ucha do ucha, a jak mówię do niego, że nie ma się śmiać tylko zaraz idzie spać, to już wtedy koniec. Zauważył, że ktoś się nim interesuję i po swojemu coś tam burknie i śmiech Wtedy od nowa jest usypianie Ale o tyle mam dobrze, że położę go na bok, przykryję kocykiem, dam smoka i on się po swojemu wtuli w podusię (bo od jakiś 2-3 tyg dałam mu bardzo płaską podusię i zauważyłam, że śpi lepiej) i zasypia, no chyba że jeszcze się kręci to pogłaszczę go po głowie, bo bardzo to lubi (po mężu) i wtedy zaśnie. Czy wasze dzieciaczki jak zasypiają mruczą? Bo mój mruczy coś takiego: "Aja aja aja" Oczywiście ze smoczkiem w buzi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dzidostwo ja w sobotę kończyłam 22
Ja też do mm daję wody przegotowanej, np. jak podaję o 22 to o 21 wstawiam w czajniku wodę, potem jak trochę przestygnie wlewam do butli i jak jest odpowiednia do podania wsypuję proszek, mieszam i podaję Aleksowi
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
Joanna tak w 5 miesiacu bylam.. planowaliśmy ślub cywilny w śięta, a przyszło co do czego wzięliśmy kościelny, weselicho i się wybawiliśmy.. chociaż w 9 miesiącu też byłam na weselu i też się wyszalałam z dużym brzuchem ;p
Madeline moja Amelka od początku śpi na płaskiej podusi
Madeline dużo starsza ode mnie nie jesteś
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
A u nas bardzo wieje ale i duszno