BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #411652 przez Joanna
chłopek nie martw się, u nas to samo, mamy zakładać jedną pieluszkę między nogi i kontrola za 3 miesiące. Wynika to z niedojrzałości bioderek, ale 90% dzieci tak ma niestety :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411664 przez Koni
Ciekawe co u nas z bioderkami bo tutaj się tylko ręcznie bada tak jak kiedyś badano nas i zero postępu techniki :angry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #411668 przez chłopek
koni ja z Ksawciem nie byłam na usg i pediatra tez tak ręcznie badała, chodzi super i nic mu nie dolega, moja bratanic tez tak była badana i lekarz stwierdził ze ma nierówne fałdki na nogach teraz bardzo koślawo chodzi

12 lata 4 miesiąc temu #411674 przez blue01
czesc dziewczyny,znow troche mnie nie bylo :) mowicie o bioderkach,moja corcia tez podobno ma nierowne faldki i w zwiazku z tym nosi majtki ortopedyczne juz od dwoch miesiecy,kontrola nastepna za miesiac,a za trzy dni szczepienie,oj bedzie sie dzialo :)

12 lata 4 miesiąc temu #411677 przez blue01

12 lata 4 miesiąc temu #411685 przez chłopek
blue my jzu bylismy na szczeppienuy aele był krzyk

12 lata 4 miesiąc temu #411717 przez iwonka_wwa
Cześć dziewczyny!
chłopek bioderkami sie nie martw, słyszałak ze lekarze czesto zalecaja szerokie pieluchowanie, dobrze o bioderka zadbać, kiedy nie dzieje sie nic powazniejszego.

koni super zdjecie, ladnie juz glowke uniosl!

My bylismy u ortopedy i z bioderkami jest raczej ok, profilaktycznie mamy skierowanie a usg. Ale Michaś ma krzywe stopki ulozone w łuk, tak był ułoźony w brzusku i teraz mamy skierowanie na rehabilitacje, jak nie pomoze to jakies usztywnienie lub gips potem tylko operacja. Ale mam nadzieje ze rehabilitacja pomoze.

A czy wasze maluszki tez tak pchaja raczki do buzi? Michalkowi nic bardziej nie smakuje i denerwuje sie tylko ze cala piastka nie wchodzi..hehe Czasem nawet ssie cyca i puszcza zeby possac piastkę. Mój mały cudak.

A myjecie dzieciaczkom dziąsełka, albo jame ustną? Zastanawiam sie czy trzeba juz cos robic, czy dopiero jak beda ząbki?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411719 przez Koni
iwonka_wwa to akurat było jak już ją opuszczał i się znudził :P Nie zdążyłam za telefon wcześniej chwycić ale dziękujemy bardzo :)

Mam nadzieje że rehabilitacja wam pomoże na te nóżki!
A co do dziąsełek ja nie myje ale ponoć dobrze zacząć już teraz czyścić :)

chłopek to mam nadzieje że u nas wszystko jest ok skoro nigdzie nas nie wysłali :)

12 lata 4 miesiąc temu #411740 przez nataleczka_92
Hej mamusie:) u nas nocka znów fajna. Mały zasnął o 21.30 i spał o 5,zjadł i spalismy do 7:) iwonka mój Filipek też pokochał swoje rączki:) czasem puszcza pierś i zaczyna ssac swoją piastkę;) albo jak trzymam go do odbicia i nie może rączka trafić to zaczyna moje ramię ssac:)

12 lata 4 miesiąc temu #411784 przez Joanna
Cześć dziewczynki :)

u nas noc taka jak zawsze w zasadzie, położyłyśmy się spać po 22.00 do 2.30 i koło 3.00 znowu spałyśmy do 6.00 i od 8.00 do 10.00 :laugh: też ostatnio zauważyłam, że Ala pcha rączki do buzi, a smokiem nie jest wtedy zainteresowana, widać w taki sposób poznaje świat i własne ciało :)

koni pięknie Kacperek podnosi główkę,aż miło popatrzeć :blink:

mnie dziś głowa boli, w zasadzie od wczoraj i prawdopodobnie od tabletek,które zaczęłam brać na infekcję, którą stwierdziła moja ginekolog...wczytałam się w ulotkę i faktycznie jak byk na pierwszym miejscu jest wypisany ból głowy, ech :dry:

Wasze dzieciaczki też już są tak zainteresowane zabaweczkami, które wiszą nad leżaczkiem? mojej Alicji strasznie sie podobaja :kiss: :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #411792 przez nataleczka_92
Joanna mój Filipek też już od dawna zabawkami zainteresowany. Kupiłam mu taka karuzele do wózka z fisher price to zamiast spać to się wpatruje w zwierzątka i się uśmiecha;) na macie też lubi już leżeć ale denerwuje się jak mu Oliwka zabawkami nie rusza;)

12 lata 4 miesiąc temu #411795 przez Joanna
tez mam ta mate edukacyjna i zastanawiam sie czy nie wyjac Ali...w sumie moglaby juz na niej lezec :blink:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411862 przez Joanna
zastanawiam się nad zakupem nosidełka, co o tym myślicie kochane? :blink:
bo chusta raczej odpada...

12 lata 4 miesiąc temu #411864 przez nataleczka_92
Joanna ja kupowałam Oliwii nosiedłko ale tylko raz w tym ja nosiłam bo był płacz. A Filipa wsadziłam raz ale był jeszcze za mały mimo że nosiedłko od urodzenia. I chyba więcej go nie wsadzę bo nie mam takiej potrzeby.

12 lata 4 miesiąc temu #411868 przez Joanna
mnie w sumie przydałoby się takie nosidełko, w domu mogłabym więcej zrobić, chociaż i tak radzę sobie, bo Ala odpoczywa w leżaczku :) myślę jednak o tym, że mieszkam na 3 piętrze a wózek mam w wózkarni i jak jestem sama muszę najpierw Alę wsadzić do fotelika i zejść z nią na dół, wyjąć wózek i przełożyć do niego, a jak wracam ze spaceru to samo wyjąć z wózka, przełożyć do fotelika i schować wózek :dry: poza tym fotelik razem z nią jest bardzo ciężki i będzie coraz gorzej...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka