BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #410631 przez Joanna
Jak miło,że inne dziewczyny o nas nie zapomniały :) :)

ja dziś też mam wizytę u ginekologa i zobaczymy co mi powie, bo jednak krocze jeszcze mnie pobolewa i do tego podbrzusze :( też czuję, że miejsce po nacięciu jest jakieś inne, tkliwe...

kasiulka daj znać po wizycie, głowa do góry, będzie dobrze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #410647 przez iwonka_wwa
ister, chłopek [/b] śliczne dzieciaczki :laugh:
nati dobrze że do nas wróciłas :)
koni ją też nigdy nie czuje że mleko napływa, a też mi go nie brakuje. Najwazniejsze to być dobrej myśli i się nie intestresowac, a jak brakuje spróbuj stymulować laktatorem najpierw jedną potem drugą pierś najjpierw 7 minut, potem 5, potem 3. Ja tak robiłam jak Michas nie ssal i udało mi się utrzymać laktacje.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #410690 przez nataleczka_92

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #410696 przez aostra
iwonka_wwa jeśli karmisz piersią to może być w pochwie bardziej sucho i może dojść do otarcia i bólu ;/

12 lata 4 miesiąc temu #410698 przez Koni
Hej mamusie :)

Mam nadzieję że z tą laktacją będzie już ok bo dziś w nocy wkładka mi się przesunęła i obudziłam się cała w mleki.

Jak my dzisiaj pospaliśmy! Kacperek zasnął o 21:30 i wstał o 5 a o 5:40 go położyłam i wstał o 7:30 a potem go wziełam di siebie do łóżka i budził się co trochę na jedzonko ale i tak spaliśni do 11:30 :D

Joanna może masz jakąś infekcje że wciąż cię tam pobolewa?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410701 przez Joanna
koni całkiem możliwe, że mogę mieć infekcję, tym bardziej że przez ostatnie kilka dni pojawiał się u mnie śluz podbarwiony krwią ;) od wczoraj czysto, pogadam z lekarzem, zbada mnie i zobaczymy :blink: jak była u mnie ostatnio położna, to mówiła że bóle podbrzusza są normalne, macica się zwija :blink:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410708 przez chłopek
iwonka tak jak pisze aostra jak karmisz piersia to w pochwie jest sucho nawilzacz sobie kupcie z durex ja tak mialam po pierwszej ciazy, za drugim razem bedzie lepiej

joanna kiedys minie, ja dosc długo czulam ból po pierwszym porodzie i rózne pozycje próbowalismy zeby nie czuc dyskonfortu,

12 lata 4 miesiąc temu #410768 przez Madeline
Hej kochane Mamuśki :)

Mało się odzywam, bo w niedzielę mamy chrzciny i troszkę latania i załatwiania jest.

Aleks ostatnio mi marudzi, ale myślę, że się nie najada, bo mało pokarmu mam w piersiach, tak jakby powoli mi zanikał. Nie przejmuję się aż tak, bo do 3 miesiąca chce karmić piersią, potem chcę przejść na mm. W nocy synuś śpi tak od 22-2/3 potem koło 6 i później już o godzinę, ale nie narzekam ;) Jest coraz mądrzejszy i ogromny cwaniak się z niego zrobił :D

Mój synuś kilka dni temu jak były te upały (leży sobie na leżaczku w kuchni, a mamusia wtedy myła naczynia, odwraca się a tu taka słodka minka, którą musiała uwiecznić :lol: :kiss: ) :
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #410780 przez chłopek
Aleks słodziak

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410843 przez Joanna

12 lata 4 miesiąc temu #410849 przez nataleczka_92
Joanna moja mama jak miała nadzerke to wypalają podobno. Ja czekam na wizytę bo jak byłam w ciąży to okazało się że mam nadzerke więc teraz też napewno jest

12 lata 4 miesiąc temu #410852 przez chłopek
joanna ja mialam wymrazana

12 lata 4 miesiąc temu #410856 przez Koni
Madeline Aleks taki zrelaksowany :)
Widzę że mamy ten sam problem z mleczkiem :( U nas dziś znów butla poszła w ruch choć tym razem nie miałam szans sprawdzić ile zostało ale później gdzieś po pół godziny ściągnęłam tylko 30ml na szczęście butla była z mamusinego mleczka więc mogę to przeżyć bo ściągnęłam wczoraj jak już mały spał. Ja bym chciała karmić do 4 miesiąc a potem wprowadzać małemu już normalne pokarmy i powoli przechodzić na mm.

Nie rozumiem tylko tego że mały tak długo przesypia i ładnie przybiera więc może nie jest tak źle i muszę po prostu podgonić produkcję bo on potrzebuje więcej?

Joanna super że wizyta ok :) Już był temat nadżerki i pisałam że ja miałam 2 razy. Pierwszy jakieś 7-8 lat temu i miałam zamrażaną takim lekarstwem a potem globulki a 2 raz miałam z jakieś 3 miesiące przed ciążą i była wymrażana elektrodami. Jeżeli kobieta jest po porodzie to często stosuje się wypalanie.

12 lata 4 miesiąc temu #410858 przez Joanna
ciekawe, bo ginekolog kazał mi się zgłosić do kontroli w styczniu, a póki co żadnego leczenia...byłam państwowo u lekarza, nie wiem czy nie zapisać się do swojej ginekolog, która prowadziła moją ciążę, tyle że prywatnie :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #410864 przez Koni
Joanna może nadżerka jest po prostu malutka i nie warta ruszania?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka