BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #410448 przez nataleczka_92
Wogóle to muszę trochę opanować nerwy,mimo że Oliwia odkąd się przeprowadziliśmy to jest bardzo nie grzeczna. Ciężko wytrzymać bez krzyku... Ale zauważyłam że ten płacz Filipa to jest przez ten krzyk. Może czuje że ja jestem taka w nerwach przez to wszystko, nie mogę go zostawić choćby na chwilę bo zaraz jest taki płacz że aż się zanosi a przytule go i jest cisza.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #410454 przez Kasiulka
nataleczko jestem przerażona bo boję się tego co mogę usłyszeć od lekarki. jak zobaczyłam w lusterku co tam mam na dole to cały dzień płakałam. szkoda gadać. byłam bardzo źle zszyta - 9 szwów i to nie rozpuszczalnych, za ciasno zawiązanych. jak położna mi je ściągała to płakała razem ze mną. było to dla mnie gorsze niż sam poród. boję się teraz że okaże się że mnie za ciasno zszyli albo coś podobnego i będę kaleką do końca życia...

12 lata 4 miesiąc temu #410459 przez nati.olsztyn
Witajcie Mamusie! Wreszcie do Was dotarłam:) Całą wieczność mnie tu nie było że aż nie wiem co pisać. Może tak wszystko w skrócie: Poród był koszmarny, wywinęłam się przed kleszczami. Synuś na szczęście zdrowy i cudowny...:) Kurcze, na prawdę nie wiem co pisać tyle się działo...
Pozdrawiam gorąco Was i Wasze Maluszki!!!:)i wybaczcie, że tak długo mnie nie było...

12 lata 4 miesiąc temu #410462 przez chłopek
nati wstawiaj zdjecie maluszka

12 lata 4 miesiąc temu #410464 przez nataleczka_92
Nati witaj kochana:) no właśnie pierwsze co to pochwal się swoim skarbkiem:) Kasiulka kurcze niewiem co powiedzieć...może tylko masz wrażenie że wszystko tak źle wygląda...może jakoś to się pozrasta jeszcze...?kurcze no niewiem. Zobaczymy co Ci gin powie jutro

12 lata 4 miesiąc temu #410468 przez sister.anna
Hej Kasiulka! powodzenia na wizycie, napewno jest dobrze kochana wiec sie nie zamartwiaj. A probowalas z mezem sie kochac?
Ja musze przyznac ze jak zaczelismy po 5 tyg od porodu to byl lekki dyskomfort, teraz jest juz dobrze calkiem tylko nie ma jak i kiedy.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A myslalyscie o antykoncepcji kochane mamusie? ja mysle o spirali ale nie wiem sama...

12 lata 4 miesiąc temu #410473 przez chłopek
sister ja myslalam o tabletkach.

12 lata 4 miesiąc temu #410478 przez nataleczka_92
Podaje mój nr gadu gadu-44285808

12 lata 4 miesiąc temu #410479 przez Koni
sister.anna cieszę się że sms poskutkował i nas odwiedziłaś :kiss: a Alunia śliczna :)

nati.olsztyn witamy spowrotem ;) Pochwal się malutkin i koniecznie nas odwiedzaj!

Dziewczyny jak wyglądają u Was znamiona po szczepieniach na gruźlice bo Kacperkowi dzisiaj zebrała się tam ropa i wygląda to jak pryszcz :(

Kasiulka nie przejmuj się na pewno nie jest tak źle i koniecznie daj znać co i jak po wizycie!

chłopek śliczne zdjęcia ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #410480 przez nataleczka_92
Koni jak to znamię po szczepieniu podeszło ropa to normalne. U nas też tak było. A co do laktacji to masz rację niestety przez stres laktacja zanika-wiem po sobie. Ale pij dużo wody,ja wypijam nawet 2duże wody dziennie. A jem też serki waniliowe danio i za chwilę czuje jak mleko napływa;)

12 lata 4 miesiąc temu #410484 przez Koni
nataleczka to dobrze bo już się martwiłam że się babrze! Jak mały dobrze przyśnie to chyba ściągnę mleko z cyców żeby mieć wrazie czego :( Serki danio mam więc zaraz zjem :) Wody właśnie ostatnio mało pije więc może dlatego? A swoją drogą to ja nogdy nie czułam jak mi mleko nachodzi :P

12 lata 4 miesiąc temu #410502 przez Kasiulka
Koni u nas też tak było ze szczepionką i też panikowałam :D Na laktację mogę polecić jedynie więcej płynów-u mnie działa. I tak jak nataleczka danio :) Nie próbowałam żadnych herbatek laktacyjnych ale położna mówiła że są super :) a z mężem nie próbowałam się kochać. Boję się bardzo. Zobaczymy co dziś powie gin...

12 lata 4 miesiąc temu #410503 przez nataleczka_92
Koni kochana napewno będzie dobrze. Ja przy Oliwce miałam tyle pokarmu że szok. Jak zdjęłam stanik to mleko aż kapalo. Przed karmieniem ściągałam 200ml i wylewałam,a mimo to jego jeszcze było mnostwo. A teraz to nigdy nie miałam piersi twardych. Po prostu jak małego przystawiam to wtedy napływa ale widocznie się najada skoro tyle waży:)

12 lata 4 miesiąc temu #410592 przez chłopek
koni Karmi pomaga na laktacje wiem po sobie

12 lata 4 miesiąc temu #410623 przez aostra
fakt, karmi bardzo pomaga, wiem po sobie, jak wypiłam to później jak ściągałam to nie miałam gdzie mleko dać. Nie trzeba się martwić, że ma kapkę alkoholu, ponieważ jak zje się jabłko to też tyle promili wychodzi we krwi, jak któraś się boi to wypić najlepiej po ściągnięciu/karmieniu i alkohol zniknie do następnego razu :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka