BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #410869 przez Joanna
mniej więcej to samo miała na myśli ginekolog, ale i tak zapisałam się na sobotę do swojego lekarza, jakoś bardziej mu ufam, bo opieka w ciąży była bardzo dobra :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #411023 przez Kasiulka
Ja po wczorajszej wizycie jestem załamana. Muszę mieć łyżeczkowanie. Znowu... Po porodzie już mi robili... I zatrzymają mnie na obserwacji. A że karmie piersią to Zuzia idzie do szpitala ze mną.

12 lata 4 miesiąc temu #411027 przez Koni
O kurcze :( A czemu musisz mieć łyżeczkowanie?

Na ile idziesz na obserwacje? Trzymaj się :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #411031 przez chłopek
kasiulka trzymaj sie bedzie ok

12 lata 4 miesiąc temu #411055 przez nataleczka_92
Kasiulka a na długo na ta obserwacje? Pewnie po porodzie Cię źle oczyścili...:( trzymaj się kochana. A ja jestem okropnie nie wyspana,mały wczoraj spał cały dzień ,za to noc nie chciał spać i jęczał co chwila.

12 lata 4 miesiąc temu #411169 przez Kasiulka
Tak tak mówi nataleczka-jeszcze zostały fragmenty łożyska :( podobno na noc zostanę, ale nie wiem. Na razie nie poszłam jeszcze do szpitala.

12 lata 4 miesiąc temu #411173 przez chłopek
kasiulka ja myslalam ze jak jest łyżeczkowanie to po 3-4 godz puszczaja do domu

12 lata 4 miesiąc temu #411179 przez Koni
Kasiulka współczuje :( A po czym ginekolog stwierdził że jeszcze tam coś zostało? Bolało Cię coś czy jak?

Eh tutaj w ogóle nie badają po porodzie :( Moja kontrola w 6 tygodniu to było tylko pytanie czy wszystko ok ale na dole nikt nic nie sprawdza. Dlatego ciesze się że lecę do PL za miesiąc i odwiedzę mojego Gina.

Kacper znów mi w nocy usunął w łóżeczku sam bez cyca :)

A jak tam u Was ćwiczenie główki?

12 lata 4 miesiąc temu #411182 przez chłopek
ja ma 22 wizyte u gina ale juz raz bylam,teraz sie nad jakas antykoncepja zastanawiam

własnie gotuje zupkę z kalarepką, a Sebus siedzi w hustawce i cos przysypia
jutro na usg bioderek idziemy

12 lata 4 miesiąc temu #411235 przez Kasiulka
Dowiedziałam się na podstawie usg na wizycie. Niestety moja ginekolog powiedziała że muszę zostać na dobę na obserwacji. A co do główki-Zuzia od urodzenia podnosiła główkę. Odkąd skończyła miesiąc jak leży na brzuchu to kilka minut nawet trzyma. Mi się wydaje że ona się jakaś starsza urodziła. :D Od bodaj dwóch tygodni gaworzy a nie ma jeszcze dwóch miesięcy. Może ja bylam w jakiejś słoniowej ciąży , bo to jest wręcz niemożliwe.

12 lata 4 miesiąc temu #411238 przez chłopek
kasiulka mój Sebuś tez głowke od urodzenia podnosi ostatnio gaworzy. mozliwe ze jakies starsze te nasze dzieci sa :)

12 lata 4 miesiąc temu #411248 przez Joanna
kasiulka to bardzo dobrze, że Ci usg ginekolog zrobił, ja byłam wczoraj państwowo i nie miałam ani usg, ani cytologii, nic...tylko zajrzała do środka...dlatego zapisałam się na jutro do swojego lekarza, zapłacę ale trudno się mówi, przynajmniej będę zadowolona z wizyty :)

moja Ala też wysoko podnosi główkę i pupcię! bardzo dużo gaworzy i uwielbia jak się do niej mówi, robi wtedy różne minki i sprawia wrażenie, jakby rozumiała co się do niej mówi :)
na wizycie, nasz pediatra też zauważył to wszystko i stwierdził, że Alicja pewnie zacznie szybko chodzić i mówić :laugh: mądre te nasze dzieciaczki :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #411302 przez nataleczka_92
Mój Filipek też bardzo dużo sobie "guga":) szczególnie coś mu się chyba przestawilo i kiedy w nocy jest czas na spanie to on zaczyna rozmowy:) wogóle to jest bardzo silny. Trzymałam go ostatnio za rączki i śpiewałam "koci łapci" a on główkę zaczął do góry unosić. Jak leży na brzuszku to też już sztywno w górze trzyma i nawet na drugi bok przekreca:)

12 lata 4 miesiąc temu #411348 przez Kasiulka
Joanna ja miałam taką dobrą opiekę tylko dlatego że prywatnie. Jakbym poszła na kasę chorych to pewnie tak samo by mnie potraktowali jak Ciebie. Ech żeby to człowiek musiał za wszystko płacić...

12 lata 4 miesiąc temu #411352 przez Koni
U nas też Kacperek od początku trzymał główkę w pionie, jak go położna w szpitalu za rączki ciągła to dźwigał główkę razem z nią, na brzuszku podnosi główkę coraz wyżej ale jeszcze za bardzo nie lubi na nim leżeć :P

A u nas dalej problemy z mleczkiem :( Kurcze mam mleko w cycach ale chyba jemu jest za mało :dry: Jak mu daje butle to się obraca do cyca i aż mnie w sercu ściska że nie mam jak mu dać bo jest pusto. A cyce są dość twarde po tym jak 2h przespał i ciągnął z 30min więc już sama nie wiem o co chodzi :angry:

nataleczka ty miałaś kryzys na początku i jak to u Ciebie wyglądało?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka