BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #410175 przez Koni

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #410176 przez nataleczka_92

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #410177 przez Koni

12 lata 4 miesiąc temu #410239 przez iwonka_wwa

12 lata 4 miesiąc temu #410241 przez Koni
Cześć mamusie :)

Moje dziecko jest wspaniałe! Kacperek poszedł spać po 21:40 a wstał o 4:50! Pięknie śpi to moje maleństwo :D

Kacperek po raz pierwszy zasnął sam w łóżeczku :) Po 2 przewijaniach i cycusiu położyłam go do łóżeczka i trochę się powiercił, popłakał więc go wzięłam i przytuliłam i położyłam z powrotem, pogłaskałam chwilkę po główce i odeszłam a on zasnął :D Jestem z niego dumna :)

12 lata 4 miesiąc temu #410260 przez Joanna
Cześć kochane :)

u nas nocka w porządku, Ala obudziła się raz w nocy i potem już po 6.00 :) skutków ubocznych szczepienia nie ma żadnych na szczęście :kiss: wyregulowało nam się jedzonko, Alcia pije mleczko średnio co 3 godziny, a jak śpi to potrafi nie jeść pond 4 godziny :blink:
dzisiaj jesteśmy w domu w trójeczkę, odpoczywamy :) ja jutro idę do ginekologa, nie podoba mi się, że pojawia się u mnie śluz z krwią i ból podbrzusza, być może to są jakieś resztki, wybaczcie za określenie ;)

12 lata 4 miesiąc temu #410263 przez Koni
Joanna super że malutka tak zniosła szczepienie :) U nas noce piękne za to w dzień się jeszcze zdarza że tylko cycuś :)

Jedno co dobre to to że Kacper nauczył się usypiać w wózku!

A ciekawa jestem jak tam rybka bo ostatnio miała problemy z kupkami u małego i od tamtej pory cisza :dry:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410264 przez Joanna
koni nasz Ala usypia w leżaczku, bardzo lubi być bujana, w dzień w nim drzemie, a zasypia koło 21.00 lub 22.00 i budzi się dopiero koło 2.00 albo 3.00 :) :kiss:
a Wy kiedy wybieracie się na szczepienie?

też jestem ciekawa co u rybki i jej synka...

12 lata 4 miesiąc temu #410266 przez nataleczka_92
Joanna to super że wam się układa:) ja wczoraj poszłam się myć,a mały myślałam że już zasnął. Byliśmy sami bo mąż na noc w pracy,a oliwka poszła spać do babci. A malutki się obudził i z 15minut sobie gugał:) i piszczal:) i dziś to samo. Super:)

12 lata 4 miesiąc temu #410282 przez Koni
Joanna Kacperek nie ma stałych pór wstawania :) Raz wstaje o 3 a raz o 5 tak jak dzisiaj zależy jak mu się przyśnie :P choć teraz już przeważnie o 22 śpi :D

A na szczepienie musimy się umówić po 25 sierpnia czyli dopiero jak skończy 2 miesiące.

12 lata 4 miesiąc temu #410326 przez Kasiulka
Kochane czy któryś maluszek miał udrożnianie kanalika łzowego? Tak coś mi się kojarzy... Powiedzcie jak to wyglądało i czy dziecko to boli? Zuzia chyba będzie musiała mieć robiony ten zabieg i strasznie się martwię :(

12 lata 4 miesiąc temu #410329 przez Joanna
kasiulka powiedz kochana jak Twoja Zuzia zniosła szczepienie, gorączkowała?
na jakie szczepionki zdecydowałaś się? :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #410332 przez Kasiulka
Zuzia dostała szczepionkę płatną-płaciliśmy 200zł. Jeden zastrzyk w nóżkę a płakała tak jak nigdy-aż się zanosiła :( ja płakałam razem z nią na prawdę, to było okropne :( długo nie mogła się uspokoić, a wieczorem miała gorączkę. Całą noc czuwałam nad nią.

12 lata 4 miesiąc temu #410337 przez Joanna
kasiulka wzięliście tą 5w1 czy 6w1? my wybraliśmy 5w1 - 140złx3, Ala została ukuta raz w jedną i raz w drugą nóżkę, miałam ją przytuloną do siebie jak robili zastrzyk, więc zdążyła rozpłakać się tylko na chwilę, ale ja za to miałam całe mokre oczy jak przystępowali do szczepienia :(
na szczęście Ala dobrze znosi szczepionkę, nie gorączkowała apetyt taki sam jak wcześniej :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #410345 przez Kasiulka
6w1 :) jejku nie myślałam że to będą dla nas takie ogromne emocje. ja kilka dni to przeżywałam później :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka