BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #408143 przez iwonka_wwa
Madeline jak uroczo się cieszy Twój synek. Mój też zaczyna się świadomiej uśmiechać, ale jeszcze za rzadko, żeby aparatem uchwycić :dry:

Kurcze szkoda że nie mierzą przy szczepieniu, bo ja się zastanawiam ile ma Michaś, a taki wiercipiętek, że sama jak mierze to zawsze coś innego wychodzi. A pajacyki 62 już są za krótkie, w body jeszcze wchodzi, a koszulki 62 wydają się nawet spore. A różnych firm mam ubranka i nie wiem co kupować i czy dużo tega na 68, bo jak znów mi tak szybko wyrośnie :dry:

A mnie dziś zaczęło coś z prawej strony pępka kłuć..tak na jego wysokości, ale nie na skórze tylko w środku, a ból taki jakbym miała siniaka. Nie jest to jakoś uporczywe, ale zastanawiam się czy może to być macica?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #408144 przez nataleczka_92
Kasiulka współczuję:( szkoda malenstwa. A tak wogóle to Zuzia chyba do Ciebie podobna:) Koni Kacperek też pięknie przybiera ale i tak jest maleńki:) a wyobraź sobie że mój przy porodzie miał 54cm;) jutro idę znów buszować po sklepach bo zimno się zrobiło a Filipek niema nic grubszego a dużo rzeczy już za małych

12 lata 5 miesiąc temu #408146 przez nataleczka_92
Iwonka teraz te rozmiary są tak różne że ciężko po rozmiarówce coś kupić. Ja kupuje "na oko". Co do bólu możliwe że to kolka,chyba nie wyrostek?? Ja po tej ciąży mam coś dziwnego. Wczoraj złapało mnie drugi raz. Pierwszy raz było w nocy aż się obudziłam. Niesamowity ból w klatce piersiowej,tuż pod piersiami. Nawet powietrza ciężko złapać było. Ciało miałam zimne a byłam spocona aż leciało. Aż zwymiotowałam i przeszło. A wczoraj na wieczór to samo... Chyba muszę jakiegoś lekarza odwiedzić bo niewiem czy to serce czy przewód pokarmowy a może żołądek...

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #408151 przez Kasiulka
Zuzia ma gorączkę :( lekarz kazał podać jej w razie czego czopek paracetamol 80mg ale on jest dużo za duży do takiej małej pupki! podzieliłam go na 4 części i teraz się martwię że nie podziała :( ale nie szło inaczej, taki wielki czop by ją bolał:(

nataleczka jesteś pierwszą osobą która mówi że Zuzia podobna do mnie :) wszyscy mówią że tylko do męża podobna. aż mi się miło zrobiło :) a co do Twoich dolegliwości to może faktycznie od żołądka być...

12 lata 5 miesiąc temu #408152 przez nataleczka_92
Kasiulka a nie czopek 40mg? Bo mój waży 5750 i w razie co kazała lekarka taki podać. On się wydaje duży ale spokojnie wejdzie. Ja mam eferalgan. A co do Zuzi-to nie widziałam Twojego męża,ale patrząc na zdjęcia to wydaje mi się że buzkę do Ciebie ma podobną:)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #408247 przez Madeline
Dzięki kochane :)

Kochane nie wiem co się ze mną dzieję, od paru dni powiedzmy co drugi dzień gorączkuje. I to nie od piersi. Wczoraj złapało mnie po południu i do wieczora miałam już 38,6. W poniedziałek będę u pediatry to się zapytam :(

Tak samo mały prawe uszko ma całe w strupach i więcej tego "miodu" z ucha mu leci :( Dziś zauważyłam, że lewe też zaczyna w strupki zachodzić :(

12 lata 5 miesiąc temu #408252 przez nataleczka_92
Madeline a może u małego to zapalenie ucha.?

12 lata 5 miesiąc temu #408285 przez aostra
na zapalenie ucha jest dobra anginka, taka mała zielona roslinka, mi przypomina maryske ;p mozna ja kupic w kwiaciarni, wystarczy jeden listek na pol podzielic, zgniesc az soki wyjda i wlozyc do uszek, jak szybko wyschnie to znaczy ze jest stan zapalny, bo to wyciaga ;/

12 lata 5 miesiąc temu #408289 przez Madeline
Nataleczka nie mam pojęcia, ale okropnie to wygląda :( Dobrze, że w poniedziałek mamy szczepienie i najpierw zbada małego pediatra to coś zdziała, tak samo dalej ropieje mu oczko :( Może mamy jakiegoś wirusa w sobie? Ja gorączkuje, a mały ma chore uszko i oczko?

12 lata 5 miesiąc temu #408291 przez nataleczka_92
Madeline nie mam pojęcia...nigdy się z niczym takim nie spotkałam. Moje dzieci nigdy nie miały zapalenia ucha czy ropienia oczek... Ale jak leci wydzielina z ucha to możliwe że to zapalenie. A co do twojej temp to może przeziębienie Cię pobiera albo jakiś wirus,tylko znowu jak nie masz żadnych innych objawów to ciężko powiedzieć czemu tak

12 lata 5 miesiąc temu #408293 przez Madeline
Mięśnie mnie bolą tylko przy temp, ale nie boli mnie gardło, nie kicham, nie mam kaszlu :(

12 lata 5 miesiąc temu #408300 przez Kasiulka
Madeline a jak sypiasz? może masz gorączkę z przemęczenia co? Zuzi też oczko ropieje i straszą nas że jak nie pomoże sulfacetamid to na przeczyszczanie kanalika trzeba będzie iść :( wcześniej już dostawała gentamycynę...

aostra a ten sposób z roślinką jest też skuteczny u dorosłych?

12 lata 5 miesiąc temu #408310 przez Madeline
Kasiulka różnie sypiam, jednej nocy mały budzi się co 2-3 godz a jednej co godz, ale nie czuję się wykończona. Podpytam się też o siebie pediatrę, może coś podpowie.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #408356 przez aostra
anginka jest dobra dla wszystkich :) u mego maluszka wyschła, a u mnie zrobiła się bardzej śluzowata ;/

12 lata 5 miesiąc temu #408611 przez chłopek
madeline mojemu tez ropieje oczko i łzawi pewnie zatkany kanalik, ale 24 mamy wizyte u okulisty ty tez sie wybierz z maluszkiem

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka