BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #406456 przez Joanna
rybka tak, ja karmię butelką moją Alicję, ale kupki mamy normalnego koloru ( brązowo-złoto-żółte), a grudki, które się pojawiają to normalne. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem odnośnie koloru, bo nie mam pojęcia co to może znaczyć...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #406459 przez Joanna
nataleczka_92 ten leżaczek ma też regulowane siedzisko? da się go rozłożyć tak aby dziecko było na płasko i w nim mogło spać? ja potrzebuję leżaczek w którym Ala będzie mogła kimać

12 lata 5 miesiąc temu #406472 przez nataleczka_92
Joanna ma trzy regulowane pozycję. Ale gdy uśpie Filipa w nim to czekam aż dobrze przysnie i go przekładam bo niby pisze że rozkłada się na płasko ale jest taki w nim przykurczony i boję się żeby nie zdrętwiało mu nic. Jak w nim śpi to wygląda tak-
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #406476 przez chłopek
rybka a dajesz maluszkowi herbatke koperkowa ? bo to moze po niej byc

Prawidłowa kupka niemowlaka może mieć różne barwy: zieloną, czarną, brązową lub musztardową. Jedynie czerwony kolor powinien wzbudzić nasze obawy, gdyż może świadczyć o obecności krwi w stolcu. W tym przypadku niezbędna jest wizyta u pediatry. Zaniepokojenie powinna też wzbudzić kupka zielona o intensywnym, nieprzyjemnym zapachu. Jeśli dziecko dodatkowo robi się apatyczne i częściej płacze z niewiadomych przyczyn, wówczas warto skonsultować się z lekarzem. Częste oddawanie stolca o bardzo rzadkiej konsystencji z towarzyszącą gorączką może (choć nie musi) oznaczać biegunkę rotawirusową

12 lata 5 miesiąc temu #406478 przez Joanna
nataleczka_92 fajny ten leżaczek, ale chyba nie o to mi chodzi...myślę o takim, który da się rozłożyć bardziej na płasko. Ja też przenoszę Alę do łóżeczka jak dobrze przyśnie w tym leżaczku co mam, ale on jest taki sobie...
allegro.pl/lezaczek-bujaczek-bright-star...wik-i2544061103.html

12 lata 5 miesiąc temu #406480 przez Joanna

12 lata 5 miesiąc temu #406483 przez nataleczka_92
Joanna ja mam ten bright starts co jest z kaczuszka tylko mój inna wersja. Do 18kg-więc później posłuży jako fotelik do siedzenia. Tak wygląda rozłożony na płasko- jest ten paląk z zabawkami tylko na razie go zdjęłam
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #406485 przez Joanna
nataleczka_92 dzięki za zdjęcia, jednak ten który sobie upatrzyłam jest typowo na płasko i o taki mi właśnie chodzi. ten co mam do siedzenia a ten byłby do drzemek :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #406520 przez Koni
Cześć mamusie :)

Ja wczoraj usypiałam Kacperka od 7:30 do 2 w nocy :( Dostał takiej kolki że wisiał na cycu i co przysnął to go ból wybudzał :( Dzisiaj też próbujemy uspać się wcześniej i ciekawe co z tego wyjdzie :unsure: Już się nie mogę doczekać kiedy wyrośnie z tych bóli brzuszka przy kupce i kolki!

Kacperek podniósł dzisiaj na chwilkę głowkę do góry jak go na brzusiu położyłam :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zuzia jest boska!

rybka u nas się zdarzają zielone kupki ale tylko wtedy jak zjem dużo sałaty czy ogórka, na mleku modyfikowanym się nie znam więc nie pomogę ale jak coś Cię niepokoi to śmigaj do lekarza bo po co się denerwować?

Joanna ten leżaczek jest prześliczny!

12 lata 5 miesiąc temu #406533 przez Joanna
koni podoba Ci się ten, który chcę Ali kupić? też mi się podoba i kupię go :)

12 lata 5 miesiąc temu #406562 przez Koni
Ten z kaczuszką jest ekstra ;)

Moje dziecko właśnie przestało płakać z bólu :( Wykończą nas te kolki :dry:

12 lata 5 miesiąc temu #406565 przez rybka19834
Nataleczka on mi sie tak załatwia od 3-4 dni ale tylko raz dziennie i to z wielkim płaczem:/
Chłopek wlasnie czytałam na necie ze jak nie ma krwi,sluzu to ze jest ok ale mimo wszystko sie martwię,moze to przez zmianę mleka.poczekam jeszcze i jak cos to do lekarza pójdę.
Kasiulka rosnie ci mała " top model";) śliczna jest naprawdę!!!!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #406568 przez nataleczka_92
Rybka więc możliwe że to po zmianie mleka. Ale radzę skontaktować się z lekarzem. A ja jutro z małym na szczepienie,aż się boję...:(

12 lata 5 miesiąc temu #406578 przez Joanna
rybka zmieniałaś mleczko synkowi? nam enfamil służy na szczęście :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #406603 przez chłopek
koni kolezanka mi powiedziala ze na kolki jest dobra woda z pestek dyni, mozna ja kupic w aptece

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka