BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #404377 przez Koni
chłopek mały też przysnął i leży w leżaczku ciekawe na jak długo :unsure:

Jakby nie było 5 tydzień to skok rozwojowy i chyba tego doświadczamy :S

Może to głupie ale ja chce robić chrzciny w grudniu bo to jest pretekst do pojechania na święta do PL! Już 7 świąt spędziliśmy w Irlandii w zeszłym roku było o tyle lepiej że była moja siostra z moim chrześniakiem i było bardziej rodzinnie ale i tak chciałabym móc je spędzić w pełniejszym gronie i moja siostra będzie musiała też przylecieć bo ma być chrzestną więc święta będą bardzo rodzinne :silly:

Pochwal się jakimiś zdjęciami z tego pięknego dnia!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #404379 przez chłopek
nie mam zdjec bratowa musi mi przeslac ale tylko z kosciola mamy bo jakos nie było czasu zeby robic bo chrzest byl domu, nawet nie mialam czasu zeby siasc

12 lata 5 miesiąc temu #404381 przez Madeline
Mój dziś też tylko na cycach i na rękach, bo tak w ryk :(

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #404389 przez Koni
Madeline w 5 tygodniu jest skok rozwojowy więc ja liczę że to to :P

Kacper zdążył się już obudzić więc mamy czwartą 15 minutową drzemkę B) Na razie go bujam i przymknął oczka zobaczymy co z tego będzie bo muszę prasowanie zrobić!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #404391 przez chłopek
ale ma super spodenki

ja tez mam mase prasowania ale mi sie nie chce

12 lata 5 miesiąc temu #404394 przez Koni
chłopek dziękujemy :) Spodenki są z mojego ulubionego sklepu akurat była wyprzedaż i się udało upolować za 10€ :laugh:

Moje dziecko jest tak sprytne że jak tylko przestaje bujać to oczy otwiera czyli będą nici z prasowania i dziecko nie będzie miało w czym chodzić!

12 lata 5 miesiąc temu #404396 przez Joanna
Nasza Ala też już na pewno widzi, bo wodzi wzrokiem albo za mną albo za mężem i nie tylko:)
czas tak szybko leci, że nim się obejrzymy nasze dzieciaczki będą już siedzieć :blink:
u nas wszystko w porządku, Ala grzeczna nawet dużo śpi :kiss: ja jest marudna bądź nie śpi też wkładamy ją do leżaczka i jest spokój :)

12 lata 5 miesiąc temu #404417 przez Koni
Joanna zazdroszczę bo nasz Kacperek uwielbia towarzystwo a w szczególności uwielbia oglądać świat z naszych rączek!

Dobra maruda śpi a ja chyba idę poprasować ;)

12 lata 5 miesiąc temu #404490 przez nataleczka_92
Hej kochane. Jestem okropnie zmęczona. Wszystko mnie boli. Niewiem za co się brać. A dopiero w połowie kuchnia ogarnięta i mały pokoik:( a gdzie to jeszcze... A na dodatek jutro na 8 z Filipkiem na bioderka. Na dodatek bardzo się wkurzyłam bo kupiliśmy używana pralkę(nie taka tania) i strasznie z niej śmierdzi. I pobiera proszek i płyn od razu. Bardzo się zawiodłam

12 lata 5 miesiąc temu #404512 przez Joanna
koni moja córcia też domaga się czułości, czasem płacze bo chce na ręce i zasypia mi na rękach :) bardzo lubi jak ją nosi się przodem na rękach nie wspominając już o spacerach :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #404582 przez rybka19834
Hej dziewczyny!
Koni ja jak czytam co piszesz to u mnie jest dokładnie tak samo z maluszkiem:/ juz brak sił mi.w dzień praktycznie nie śpi tylko tak jak twój po 15 min albo i nie.
Moj maly cały dzień sie prezy,płacze i puszcza baki to juz jest nie do wytrzymania.dzis kupiłam nowe mleko i juz 3 z kolei butelkę antykolkowa i od gazów dr.brown mam nadzieje ze cos sie polepszy bo jak nie to zwariuje :/jutro idę go lekarza na wrażenie i szczepionke to wszystko sie zapytam.
Moj Mateuszek zrobił dzis wodnista kupę sama nie wiem czy sie przejmować ....ok mamuski uciekam bo oczy mi sie juz same zamykają .odezwe sie jutro pa

12 lata 5 miesiąc temu #404639 przez nataleczka_92
Hej. My już po usg bioderek. Wszystko jest w porządku,na koniec października kontrola tylko. Uciekam i idę ogarniac znów:(

12 lata 5 miesiąc temu #404701 przez Koni
rybka trafiły nam się marudy ;) Damy radę jeszcze trochę i zacznie ich świat bardziej interesować niż płakanie a przynajmniej mam taką nadzieje! Jedyne nad czym ubolewam to to że na spacerek musimy iść uspani :( ale wezmę się i za to skoro do łóżeczka go przekonałam to i do spacerków przekonam :)

nataleczka współczuje sytuacji z pralką tym bardziej że przy dwójce bąbli jest bardzo potrzebna.
A z ogarnianiem dasz powolutku radę :) mi miesiąc zajeło ogarnięcie wszystkiego.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #404812 przez Joanna
nataleczka_92 spokojnie, wszystko ogarniesz powolutku :) najważniejsze, że jesteście już na swoim :blink:

muszę pochwalić moje dziecko, bo przespało dziś w nocy aż 4 godziny pod rząd! :kiss:
przyznam, że od razu lepiej się dziś czułam po tylu godzinach snu, zobaczymy jaka będzie dzisiejsza noc :) kładziemy Alę w koszu mojżesza przy naszym łóżku, bo jak spała między nami częściej się budziła i była marudna. Jak mąż jest w pracy wtedy we dwie śpimy razem na dużym łóżku :laugh:
jesteśmy na półmetku organizacji Chrzcin, termin ustalony, zaproszenia wypisane i sukieneczka dla Alicji kupiona :) pozostaje tylko organizacja przyjęcia, ale to też dogramy do końca tygodnia :)

w ogóle mam problem ze zmianą emblematu, wyskakuje error :angry:

12 lata 5 miesiąc temu #404816 przez Joanna
Sukienusia Alicji
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka