- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- Otrzymane podziękowania: 0
W domu nie ma nic do jedzenia i nawet ruszyć się nie możemy dobrze że tesco jest 24h!
chłopek ja też miałam zamrażaną i mi się odnowiła więc miałam elektrodami robioną.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Byliśmy w końcu na zakupach ale jak tylko skończyliśmy to płacz i mały już na cycu wisi i się rzuca
nataleczka współczuje przeprowadzki bo ja ledwo dawałam rade w ciąży a ty jeszcze z dwójką dzieci!
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aostra
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kubuś 06.05.2012r :*
Hejka, jak narazie byłam tylko bierną czytelniczką, ale widzę, że masz ten sam problem co ja. Mój Kubuś jest wczesniakiem o miesiąc (miał się urodzić 10.06 a przyszedł na świat przez cesarkę 6.05, poród był nieciekawy, byłam na przetrzymaniu dwa dni, ruszać się nie mogłam, tylko leżałam, a po cesarce prawie kolejne dwa dni leżeć, a ja jestem dość ruchliwa... ). Też miał problemy z zassaniem piersi, i w dodatku jak był przez ten czas w inkubatorze to nie mogłsm go bezpośrednio przystawić do piersi, więc odciąganie, odciąganie, odciąganie... i tak przez dwa miesiące, probowalam do cyca dołożyc ale oczywiście kończyły się fiaskiem. Ale nauczyłam się kilka zasad. Jeśli chcesz utrzymać laktacje to po pierwsze kup dobry laktator (polecam Avent Isis), na początku stosowałam cały czas metodę 775533, czyli 7min jedna pierś, poźniej druga 7min, nastepnie to samo tylko po 5 min i 3min. Nawet jak nie leci to pracuj tą wajchą na sucho ( mam akurat ręczny), wtedy wysyłany jest sygnał do mózgu i tworzy się prolaktyna, która odpowiada za produkcję mleka. Teraz tę metodę stosuję może z dwa razy w tygodniu, żeby tylko utrzymać laktację. U mnie sciąganie teraz trwa 14min ( 2x7min) i sciągam ok. 180-200 ml mleka, jak mniej to 775533 i już wszystko gra,(nie sugeruj się ilością mleka,która sciagam,możesz więcej a możesz mniej, ważne abyś wyłapała ile mniej więcej regularnie twoje piersi produkują) Ważne też jest regularność sciągania, najlepiej co cztery godziny, czyli 6 razy na dobę. W nocy też sciagaj bo to też dodatkowo pobudza laktację. Moj szkrab akurat tyle je posilków dzienne, więc jedno sciągniecie-jeden posilek, reszte ... wypijam (zauwazylam, ze akurat moje wlane mleko u mnie dodatkowo pobudza laktację ;p ). Obecnie staram się choć raz dzienne dostawić do piersi, ponieważ tylko raz dzienne chce cyca, później kompletny bunt, butelka musi być. Niemuszę mówić o tym by się nie stresować, odprężyć i pić dużo wody, niby min 3litry dzienne, ale ... to za mało,ja pije dziennie 4 litry. Wg kalkulatora wodnego powinnam wypijać 3,8l wody dzienne !! ( wodnykalkulator.pl/ ). Jak wypiję mniej to gorzej mi się sciąga. Najlepiej pół godziny przed ściągnieciem wypij dwie szklanki wody. Jesli cię przeraża ilość wody którą musisz kupić, to kup sobie filtr Brita. Wody nie musisz przegotowywać ( jeśli u ciebie nie ma w gminie rozporządzenia o konieczności przegotowywania wody, pisze to też w instrukcji). Jesli masz jeszcze jakieś pytania na temat , który opisałam lub jak przechowywuję mleko to postaram się na nie odpowiedzieć. PozdrawiamU nas dzisiaj upał, także wyszliśmy tylko na krótki spacer
próbuję też Alę przystawiać do piersi, bo zauważyłam że jak ssie to mleko leci i to sporo, a odciągnąć przez laktator coraz ciężej mamy jednak problem z uchwyceniem brodawek, z zassaniem się, potem Ala sie odrywa, probujemy od nowa i jest straszny krzyk, wtedy juz w ogole nie idzie jej przystawic do piersi jutro przychodzi do mnie polozna, moze pokaze mi sposob na Mala...ja juz sama nie wiem, niby karmie ja mlekiem modyfikowanym, ale z drugiej strony tak bardzo chcialabym karmic ja piersia...
Mój Kubuś :*
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
- asia886
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Lenka 12.06.2012r kochamy cię:-*
ja dopiero dziś na forum bo w sobotę mieliśmy chrzest:-) Lenka dziś kończy 7 tygodni:-) w tamtą środę byliśmy na pierwszych szczepieniach i za szczepionki płaciłam 510zł
Koni [/size] moja malutka też miała pleśniawki i też robiłam jej moczem ale pojechałam do lekarza i on zalecił cebion czyli witaminę /c ok 15zł i muszę powiedzieć ze przeszło po 3 dniach i nic nie ma:-)
moja kruszynka ma takie darcia jak sobie pryka i przy tym troszke popłakuje ale ona bardzo mało i cicho płacze.
a to prawda ze jak dziecko często i dużo puszcza bąków to nie będzie miał kolek?
moja w środę na szczepieniach ważyła 5,140kg a ze szpitala wychodziliśmy z wagą 3660 a to juz 7 tyg mineło:-) czas szybko leci prawda:-)
pozdrawiam was mamusie:-)
a jak z wracaniem do formy? mi zostało 1kg by mieć wagę przed ciąży ale czuję się grubsza brzuch mam i tyłeczek mam ciut większy ale bym chciała osiągnąć wagę 60kg. a jak wy?
jeszcze mam pytanie od ilu widzą maluszki?
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kupiliśmy bilety do PL i 16 września czeka nas wielka podróż Oby tylko paszport przyszedł małego bo do jutra mają czas a status na stronie paszportowej jest że tylko zarejestrowali przesyłkę i nic więcej a niby miało być 10 dni roboczych
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prawdopodobnie będę brać dodatkowy miesiąc urlopu bezpłatnego w grudniu i spędzimy święta w PL i zrobimy chrzciny małemu
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my juz po chrzcie. sebus dostał super misia od chrzesnego i zestaw sztuccy grawerowanych
takie allegro.pl/chrzest-urodziny-sztucce-kuli...tis-i2512648099.html