BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #403369 przez Koni
Eh Kacper dziś znów ma fatalny dzień :( Znowu dostał kolki i wije mi się na cyckach :( Nie wiem ile jeszcze tak pociągne bo mam przez to obolałe sutki a maść nawet nie zdąży się wchłonąć bo on je co 30 minut :/ Od piątej godziny spał może z 30 min. :(
Mąż w pracy więc nie ma mi kto pomóc zresztą i tak jego można uspokoić tylko na cycu ale muszę.coś z tym zrobić tylko nie wiem co!

Dzieciaczki rosną w oczach :)

nataleczka ja na razie rzadko kładę Kacperka bo położna kazała mi dopiero w 6 tygodniu bo jest bezpieczniej. Poza tym strasznie krzyczy jak się go tak położy ;) Nie mniej jednak kłade go na brzuszku u siebie na klatce piersiowej i wtedy ładnie dzwiga :) A jak jest w pionie to główkę sam ładnie trzyma i przewraca na boczki ale tak jest od kąd się urodził :D Poza tym potrafi się przwrócić z boczku na plecki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #403381 przez Madeline
Nataleczka wiem co czujesz, ja też nie wiem czy znajdę odpowiednią osobę do dziecka, tym bardziej że męża też cały dzień w domu nie ma i ta kobieta będzie całe dnie z moim skarbem sama :ohmy: Nie wyobrażam sobie tego :(

Dziewczyny co stosujecie na potówki dla maluszków? Mój oprócz nóżek jest cały w potówkach, nie ma miejsca gdzie nie ma krostek :( I do tego marudzi mi :( Wcale się nie dziwię, że ma tyle potówek, skoro u nas w mieszkaniu tyle stopni jest ;(

12 lata 5 miesiąc temu #403382 przez nataleczka_92
Madeline mój mały na szczęście potowek niema,mimo tych upałów. Na początku jak miał kilka to położna mówiła że można octeniseptem albo spirytusem przemyc i to przypuszy

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403383 przez Joanna
U nas dzisiaj noc minęła pięknie! Ala jak poszła spać koło 23.00 obudziła się na jedzonko o 2.00 i potem o 6.00, jestem mile zaskoczona, w końcu pierwszy raz od porodu mogę powiedzieć, że wyspałam się! :) potem pospała jeszcze do 9.00 i teraz tatuś ją karmi :laugh:

w mieszkaniu nadal mamy 27 stopni, także całą noc Alicja spała w samym pampersie obok nas w koszu mojżesza :kiss: myślimy z mężem, że jak spała między nami w łóżku było jej może za duszno, dlatego spać nie chciała albo spała zbyt krótko :blink:
dobrze, że skończyły się te upały, bo aż szkoda naszych dzieciaczków :blink:
odnośnie potówek to Ala nigdy nie miała i oby tak dalej! uczulenia pozbyłyśmy się, doszłysmy z położną, że to od skoku pomarańczowego, o zgrozo wypiłam go za dużo i dziecko uczuliłam :huh:

12 lata 5 miesiąc temu #403384 przez nataleczka_92
Joanna u was upałów już niema? U nas nadal są..w mieszkaniu 30stopni mam,a na dworzu już 35. A my jutro już się przeprowadzamy:) nie mogę się doczekać

12 lata 5 miesiąc temu #403406 przez Natalia^^
Hej Kochane, u nas dzis 21 stopni:) w domu 23. jestem szczesliwa bo było nie do zniesienia.

Jas tez ma duzo potówek, pielegniarka poleciła zeby kompać tylko z emolientem a potem niczym nie smarować, pomogło.
Ale jak jas był malutki to położna poleciła kompanie w nadmanganianie potasu ale trzeba plinować zeby nie wysuszyc za bardzo skóry.

Ostatnio byłam u gina i niestety zrobiła mi sie nadżerka. cytologia ok. ale zastanawiam sie czy cos sie z tym robi...

12 lata 5 miesiąc temu #403407 przez Koni
Cześć mamusie :)

Muszę pochwalić moje dziecko :) Pomimo fatalnego wieczoru i długiego usypiania Kacperek w końcu zasnął o godzinie 24 a wstał o godzinie 6:30 rano :huh: i do tego spał w swoim łóżeczku! Potem cyc i spać poszedł o 7 po czym wstał o 10 także się wyspałam :D

My mamy pleśniawki a przynajmniej tak myślę że to to bo mały ma taki biały nalot wyglądający jak zajady u dorosłych na wargach od środka :( Z domowych sposobów słyszałam że można moczem czyścić ale co i jak nie wiem więc może coś podpowiecie?

12 lata 5 miesiąc temu #403410 przez nataleczka_92
Koni jak moja Oliwia miała pleśniawki to kupiłam jej Aphtin i smarowałam . O moczu nie słyszałam. Natalia zazdroszczę pogody, u nas nadal niesamowite upały. Co do nadzerki to ginekolog powinien ja wypalić przy znieczuleniu

12 lata 5 miesiąc temu #403419 przez Koni
nataleczka też słyszałam o tym leku ale tutaj raczej nie dostane :( Moja mama mówi żeby moczem małego to przemywać ale sama nie wiem z drugiej strony pewnie go to strasznie boli jak ssie bo ma na całych wargach :(

Natalia z nadżerką trzeba iść do gina bo albo wymrozi, wypali lub elektrodami usunie. Kobietą przed ciążą nie wolno wypalać ale po ciąży najczęściej stosuje się taką metode, wszystko też zależy od jej wielkości ;)

12 lata 5 miesiąc temu #403421 przez nataleczka_92
A my właśnie mieliśmy wyjść na spacer gdy zaczął lać deszcz i burza jest. W sumie to dobrze ,może powietrze się zmieni:)

12 lata 5 miesiąc temu #403441 przez Joanna
tak, u nas ochłodziło się :)
jest przyjemnie, niedawno wróciliśmy ze spacerku, Alusia jak zwykle grzecznie sobie spała :kiss: ja w tym czasie mogłam chociaż pobuszować w ubraniach dla siebie :side: teraz właśnie rozpadało się, więc nam się udało wyjść w odpowiednim momencie :)

12 lata 5 miesiąc temu #403447 przez Natalia^^
Koni mojej kuzynki malutka miała straszne plesniawki Marta nie kupowała zadnych srodków bo szkoda maluszka faszerowac. Pomogły suśki:) połóż malutkiego na tetrze i poczekaj az zrobi siusiu potem delikatnie wcieraj w zmiany. i tak kilka razy dziennie.
powinno zadziałać jesli to plesniawki...

tu znowu gorąco, szok.

a z nadzerką lekarz powiedział ze nie jest zle, ale po co czekac az bedzi wieksza.... moze pójde do innego lekarza...

kupiliśmy Jasiowi mate edukacyjną. cos wspaniałego, mozna powiedziec ze nie mam dziecka:)

12 lata 5 miesiąc temu #403453 przez Koni
Natalia moja mama dokładnie tak samo kazała robić i mówiła że po tym najszybciej schodzi :) Zastanawiam się tylko czy brodawki też mam tym smarować bo tam przecież ten grzybek też się osadza a ja mam je strasznie czerwone i podrażnione a ponoć od tego też tak się robi :(

Ja miałam nadżerke dwa razy, za pierwszym małą i miałam zamrażaną a potem jeszcze czopki a drugi raz przed samą ciążą bo była większa to miałam elektrodami. Ja miałam dość duże upławy jak miałam nadżerke ale nigdy nie było tak żeby lekarz powiedział że mogę z tym chodzić.

12 lata 5 miesiąc temu #403458 przez Madeline
Ja też mam nadżerkę, ale lekarz powiedział, że się tego nie usuwa jeśli cytologia jest w normie, a jeśli coś wykryje to wtedy. Dla mnie to jest bzdura totalna, bo skoro już coś wykryje to może być za późno. Wiem, że w szpitalu ani w naszym mieście ginekolodzy nie usuwają nadżerek :pinch:

12 lata 5 miesiąc temu #403610 przez Natalia^^
Madeline moj lekarz powiedział to samo... nie wiem chyba pojde do innego..

Dziewczyny moj Jas wazy 7 kg. szok. on tak szybko rosnie...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka