BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #401917 przez nataleczka_92
Iwonka to trzymam kciuki żeby pępuszek odpadł sam. Koni ból po porodzie szybko się zapomina. Ja już dziś mogłabym się starać o trzecie dziecko i rodzic :) hehe żarcik oczywiście:) parka wystarczy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #401920 przez blue01
a my juz po szczepieniu i moja corcia wazy 4.5 kg,lekarka powiedziala,ze bardzo dobrze przybiera,ostatnie wazenie bylo trzy tygodnie temu,przybrala wiec ok.kg,przy okazji sie zwazylam i schudlam 10 kg od porodu,jednak to wciaz jeszcze za duzo :silly:

12 lata 5 miesiąc temu #402024 przez nataleczka_92
hej kochane.
moje maleństwo wczoraj po poludniu plakalo az do wieczora,oczywiscie z przerwami. ale tak mi go bylo szkoda bo nie wiedzialam czemu. kupki robil,ale nie spal wiec po kapieli gdy juz zasnal to sadze ze by po prostu zmeczony a nie chcial spac. tak mi go bylo szkoda,pierwszy raz odkad sie urodzil to tak plakal i na dodatek pierwszy raz lecialy mu lzy :ohmy:

12 lata 5 miesiąc temu #402025 przez chłopek
nataleczka moj tez jakis niespokojny robi kupki ale sie prezy nie wiem czemu

12 lata 5 miesiąc temu #402058 przez rybka19834
Hej kochane .
Powiedzcie mi jak zablokować tekst ktory pisze zeby widziały tylko osoby zarejestrowane...
I mam pytanie do was,dla mateuszka odpadł pepek ale w miejscu po kikucie ma żywa pępowinę juz teraz robi sie sucha i nie wiem czy mogę go juz wykąpać????jak wy robilyscie???
Madeline ja za spiralę nic nie zapłacę,w stanach jak masz Ubezp to ci pokrywa a jak nie to około 1000$ drogo strasznie.wiesz miło popatrzeć jak twój malutki słodko śpi na spacerku bo moj nie cierpi w wózku być płacze zaraz:/ nie mogę na spacer wyjść bo sie stresuje ze mi numerek jakiś walnie..
Dziewczyny moj maly tez wczoraj płakał kupke zrobił był najedzony więc nie wiem o co chodziło...ja mówię do męża ze jestem juz naprawdę zmęczona,ale w sobotę mamy imprezke urodzinowa u znajomych i oczywiście idziemy :) a moje dzieciaczki odstarczam do mamy a odbiore dopiero w niedziele więc w kOncu sie wyspie.ja idę dzis do lekarza małego zważyć zobaczymy ale mysle ze sporo przybrał juz..moj mati w nocy śpi ale za to w dzień daje mi popalic...dam znać po lekarzu

12 lata 5 miesiąc temu #402060 przez chłopek
rybka jak chcesz zablokowac tekst to musisz kliknac na takie ludziki i
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
miedzy jenym hide a drugim pisac i nie bedzie widac tekstu

12 lata 5 miesiąc temu #402072 przez Koni
Cześć mamusie :)

Kacperek wczoraj tak ładnie spał że nawet zakupy na spokojnie zrobiliśmy :) Wieczorem go wykąpaliśmy i spał w dużym pokoju koło męża a ja sobie wzięłam długą ciepłą kąpiel :D Potem poszłam spać a mąż przyniósł małego do karmienia po czym wziął go w nocy do drugiej sypialni i z nim tam spał a ja miałam całe łóżko dla siebie aż do 7 rano :D co prawda Kacper od 7 przysnął mi tylko 2 razy na 30 minut ale i tak się czuje wyspana bo w końcu nie musiałam spać na czuwaniu ;)

rybka ja też mam problem ze spaceram bo Kacper jak nie śpi to chce cyca dlatego staram się go przekonać do smoka ale nie wychodzi :( Kupiła wczoraj lateksowy w kształcie czereśni i też nic :(

Moje słoneczko dzisiaj kończy miesiąc i zaczyna kolejny :)

12 lata 5 miesiąc temu #402100 przez blue01
no coz,moze dzieci wczoraj mialy gorszy dzien?moja tez czesciej sie w nocy budzila niz zwykle,zaraz sie chyba poloze,taaak chce mi sie spac :silly:

12 lata 5 miesiąc temu #402104 przez iwonka_wwa
nataleczka nie chcę straszyć, ale to brzmi jak kolka. Mam nadzieję, że to tylko jednorazowa sytuacja.

Koni super, że udało Ci się w końcu wyspać!
Ja padam z nóg. Michaś wogóle w dzień nie chce spać, a w nocy jak się już obudzi to też 2 godziny go musze usypiać. Masakra. Najadać się na pewno najada, skoro tyle przybiera, tule go też dużo i noszę i bujam, nie wiem czego on jeszcze może potrzebować :/

12 lata 5 miesiąc temu #402106 przez iwonka_wwa
A ja nawet nie mam czasu zjeść bo co go zostawie to on płacze i już też glowa mnie znów z tego wszystkiego non stop boli.

12 lata 5 miesiąc temu #402111 przez Joanna
U nas dzisiaj upał, także wyszliśmy tylko na krótki spacer :blink:
próbuję też Alę przystawiać do piersi, bo zauważyłam że jak ssie to mleko leci i to sporo, a odciągnąć przez laktator coraz ciężej :huh: mamy jednak problem z uchwyceniem brodawek, z zassaniem się, potem Ala sie odrywa, probujemy od nowa i jest straszny krzyk, wtedy juz w ogole nie idzie jej przystawic do piersi :( jutro przychodzi do mnie polozna, moze pokaze mi sposob na Mala...ja juz sama nie wiem, niby karmie ja mlekiem modyfikowanym, ale z drugiej strony tak bardzo chcialabym karmic ja piersia...

12 lata 5 miesiąc temu #402115 przez blue01
przesylam kilka fotek z chrzcin,tylko prosze,nie smiejcie sie z mojej postury :laugh: zapodaj.net/a2c490710096e.jpg.html zapodaj.net/96a08246d229e.jpg.html zapodaj.net/c8be9701ec2a1.jpg.html

12 lata 5 miesiąc temu #402130 przez chłopek
blue fajna sukienke mialas

12 lata 5 miesiąc temu #402168 przez Koni
Chyba udało mi się przekonać Kacperka do smoka! Wiem że lepiej żeby go nie ssał ale kurcze nawet z nim na spacer nie mogę wyjść jak nie śpi tak samo w aucie zaraz jest wyk a smok może pomoże ;)

Kacper ma dzisiaj dzień nie spania :dry:

Joanna mój Kacper też się tak rzucał na cyca zresztą do tej pory mu się to zdarza ale trzeba to przetrwać ;) Ja go wtedy przytulam i próbuje uspokoić a potem jeszcze raz przystawiam. Czym częściej będziesz karmić tym więcej mleka będziesz miała :side:

blue01 fajne te foty ;)

iwonka_wwa wyspana byłam rano ale teraz już padam bo Kacper nie śpi cały dzień :angry: Nawet nie miałam czasu żeby się ubrać i zabrać go na spacer :(

12 lata 5 miesiąc temu #402173 przez Joanna
koni ja to wszystko wiem, ale za nim ona się zassie mija chwila, wtedy wpada w szał i płacze okropnie, poza tym Malutka ssie może z 2 minuty i odrzuca cycka. No nic, męczyć jej nie będę, siebie też nie, bo za dużo myślę i jestem poddenerwowana. najważniejsze żeby nie była głodna :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka