BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #400503 przez nataleczka_92
Madeline my też chcemy w sierpniu żeby było 3w1:) 23 oliwki urodziny,25 moje i do tego doszłyby chrzciny:) a Oliwkę chrzcilismy jak miała 8miesięcy i też pięknie spala w kościele. Bo urodziła się w sierpniu a my chrzcilismy w kwietniu na święta wielkanocne. I powiem wam że mamy piękne zdjęcia:) miała kremową sukienkę,kapelusik i płaszczyk a że była już starsza to fajnie się uśmiechała i pozowala:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400648 przez Koni
Muszę się pochwalić że moje dziecko w końcu spało w dzień i udało nam się wybrać nad morze :) Już jesteśmy po kąpiely i próbuje uspać Kacperka. A no i w końcu mi cycki troszkę odsapły :D

Mi się marzą chrzciny w grudniu bo dzięki temu przyjedzie moja siostra z moim chrześniakiem i w końcu będą rodzinne święta :D mam nadzieje że się nam to uda.

12 lata 5 miesiąc temu #400699 przez Madeline
Dziewczyny ja chyba mam "chude" mleko, bo po moim mleku mój mały budzi się co godz co półtorej a wczoraj wieczorem dałam mu mm to wypił koło 70 ml i spał 4 godziny !!! Co myślicie? A do pediatry mamy dopiero 13 sierpnia jak będzie szczepienie :(

12 lata 5 miesiąc temu #400717 przez nataleczka_92
Madeline jak była u nas położna i pytałam ja jak to jest z tym pokarmem. To powiedziała że niema czegoś takiego jak chudy pokarm. Po prostu niektóre dzieci potrzebują częściej być przy piersi,niema na to reguły. A po mleku modyfikowanym dziecko dłużej śpi bo te mleko dłużej trawi niż nasz pokarm. Kazała się nie poddawać. Też to miałam i mały budził się nawet co pół godziny. Teraz w nocy mamy około dwie-trzy pobudki. A wogóle to mój skarbek się już pięknie uśmiecha jak się do niego mówi,albo na coś patrzy:) wiem że pewnie nieświadomie ale piękny widok:)

12 lata 5 miesiąc temu #400722 przez Joanna
Moja Alcia uśmiecha się czasami jak jest zadowolona, czyli najedzona i ma suchą pieluszkę :) :kiss:
U nas przeważa mleko modyfikowane, ja nie mam zbyt dużo pokarmu, więc pewnie dlatego Mała była głodna :dry: i pomimo tego, w nocy budzi się średnio co 2 godziny, w dzień potrafi przespać dłużej, a najlepiej śpi po kąpieli :side: . Tylko czekam aż sen nocny jej się wydłuży, bo dzisiaj miałam nerwy, tym bardziej, że wierciła się, bo zbiera jej się kupka ;) przyznam szczerze, że jestem zmęczona, brakuje mi snu i odpoczynku, mam nadzieję że i na to przyjdzie w końcu czas :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #400774 przez Koni
nataleczka_92 tutaj mówią dokładnie to samo jeśli chodzi o mleko matki.
Poza tym słyszałam że mieszanie dwóch mlek nie jest najlepsze.

12 lata 5 miesiąc temu #400789 przez mamusia-85
Hej mamusie:)!
My tez robimy chrzciny w sierpniu, dokladnie 12, dzis zrobilismy zakupy dla malej i mamy juz dla niej ubranko do chrztu :blink: W sierpniu 7 wypada tez nasza 2 rocznica slubu wiec takie podwojne swieto, 28 sierpnia mam tez imieniny, a wlasnie apropos imienin 29 lipca nasza Martusia je ma ;)
Nie chce zapeszyc, ale Martusia od paru dni przymuje espumisan na wzdecia i tak jakby uspokoila sie sytuacja z jej brzuszkiem.Mam nadzieje ze jej one pomogly :blink: Mozemy troche odsapnac, wypoczac fizycznie i psychicznie i wiecej pospac :)

12 lata 5 miesiąc temu #400792 przez nataleczka_92
Mamusia pochwal się ubrankiem dla małej

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400855 przez Koni
Właśnie czekamy na zdjęcie ubranka ;)

My podajemy infacol i Kacperek od 2 dni jest bardziej spokojny i więcej śpi w dzień ale wczoraj w nocy aż 2h go brzuszek bolał :( Mam nadzieje że dzisiaj będzie lepiej!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #400888 przez nataleczka_92
Koni jak Kacperek się zmienił:) zupełnie inny niż na poprzednich zdjęciach. Wygląda jakby już z pół roczku miał. Ślicznie:)

12 lata 5 miesiąc temu #400894 przez Koni
nataleczka_92 dziękujemy ;) Tak bystro patrzył że musiałam mu zdjęcie zrobić :P W ogóle już zaczyna się rozglądać i potrafi chwile patrząc poleżeć nie płacząc ale do pół roczku to mu brakuje :side: to wciąż mała drobinka :blush:
W piątek mamy kolejne ważenie to się dowiemy ile przybrał :D

A tak w ogóle to ciekawa jestem ile jeszcze będą go tak ważyć :S

12 lata 5 miesiąc temu #400899 przez nataleczka_92
Ja jutro wstawie zdjęcie mojego skarba:) Koni niewiem jak to jest u was. Ale u mnie położna była dwa razy. Za pierwszym go ważyła a teraz nie. Za tydzień mamy szczepienie to będą go ważyć. I tutaj tak co szczepienie to najpierw zawsze ważą. Też jestem ciekawa ile waży bo mały klusek się z niego robi. Większość rzeczy 56 jest już za mała

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400904 przez chłopek
nataleczka mój 4200 wazy a szczepienie mamy 10sierpnia to ciekawe ile bedzie ważył

Sebus dostał ciuszki od cioć:)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #400924 przez chłopek

12 lata 5 miesiąc temu #400939 przez nataleczka_92
Chłopek zamawiasz Sebusiowi takiego misia? Superowa rzecz. Choć ja nie mam problemu ze snem małego. Bo zasypia albo przy piersi albo sam na łóżku

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka