BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #398979 przez nataleczka_92
Koni a może masz mało syty pokarm??? Jak to jest ze spaniem małego?ile przesypia?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #398983 przez Joanna
nataleczka_92 u mnie jak do tej pory było pół na pół odnośnie mleka, teraz przeważa jednak mleko modyfikowane, więc pediatra zalecił tylko witaminkę D :blink:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398984 przez Koni
nataleczka_92 myślałam o tym ale lekarka powiedziała że skoro w 5 dni przybrał 140g to pokarm jest ok a on po prostu potrzebuje więcej jeść żeby nadrobić.
W nocy jak śpi ze mną to śpi 3h a nawet czasem 4h więc nie jest źle gorzej z uspaniem go :dry: A co do dnia to dzisiaj pobił rekord bo spał od 6:30 do 22 aż 3,5h :( ale przeważnie to śpi mi więcej a wieczorami tak od 17 do 24 wisi mi na cycach.

12 lata 5 miesiąc temu #398993 przez nataleczka_92
Oj Koni kochana współczuję że maluszek tak mało śpi. Ale z córka miałam to samo. Była najedzona,pampers suchy a snu zero. Nawet spacer nie pomagał. Byłam w szoku że takie małe dziecko może tyle czasu nie spać. A Filipek znowu cały czas śpi,czasem gdy mąż ma wolne i chciałby go chociaż ponosić to tylko śpi i budzi się na cyca:) a no i chciałam się pochwalić że jednak wygrałam walkę z karmieniem i mały dostaje już tylko pierś. Walczyłam tyle czasu o laktacje aż się unormowała:)

12 lata 5 miesiąc temu #399075 przez Madeline
Mój Aleks od wczoraj też jakiś nabuzowany, bo śpi mi po godzinie a jak się obudzi to jest problem żeby zasnął :(

Koni próbuj dalej z tym smokiem, mój synuś na początku też go wypluwał i się wkurzał, bo nie wiedział co to jest, a teraz ssie jak nie wiem ;)

12 lata 5 miesiąc temu #399244 przez chłopek

12 lata 5 miesiąc temu #399245 przez magda__kielce
Hej dziewczynki u nas nadal podobnie troszke mojemu Bartusiowi leppiej po zmianie mleka na hipoalergiczne jest lzejsze ale w nocy kolki i tak nam doskwieraja w ciagu dnia roznie:)
a jesli chodzi o spanie to moj synus tez malo spi czasem potrafi 4-5 godzin niespac tylko drzemac po 10min i tylko na raczkach:)
ale jakos dajemy rade :huh: choc nie latwo jest jestem sam od rana do wieczora i chetnie bym go czasem sprzedala komus
mam pytanko do mam ktore dokarmiaja jakie mleko podajecie??

12 lata 5 miesiąc temu #399246 przez chłopek
magda ja to bym tez moje dziecko sprzedała ale to starsze :)

12 lata 5 miesiąc temu #399305 przez Joanna
magda_kielce ja podaję swojej córci mleko Enfamil Premium 1, pół na pół z moim odciągniętym, choć zdarzają się dni, kiedy mleko modyfikowane przeważa nad moim niestety. Piersią nie udało mi się karmić, Alicja była wtedy niespokojna i po prostu głodna, może mam za chudy ten pokarm, jego ilość też nie jest powalająca, do tego problem z przystawienim do piersi był od samego początku, a jak już córka złapała to za chwilę puszczała i przysypiała :dry: czasem mam wyrzuty sumienia, że może zbyt szybko się poddałam, ale serce mnie bolało na samą myśl, że moje dziecko jest głodne...

Ja jestem dzisiaj naprawdę happy, Alcia zrobiła aż 3 kupki,powoli poprawia się trawienie, herbatka z kopru włoskiego pomaga :)
a u Was jak z kupkami magda_kielce?

12 lata 5 miesiąc temu #399492 przez rybka19834
Hej dziewczyny...u mnie jako tako.czasami dola łapie,bo jestem uwięziona w domu nigdzie wyjść nie mogę bo u nas są takie upały ze na spacer z małym mogę zapomnieć...
Joanna moj maly tez ma problem z kupka:( robi raz dziennie z lewa bieda i taka ścisła kupke.to chyba wlasnie przez te mleko midyfikowane.ja tez daje enfamil premium newborn ale teraz dam enfamil 1 to jest chyba od 0-12 miesięcy tak?nie miej kochana wyrzutów sumienia co do karmienia,najważniejsze ze malutka jest najedzona...
Koni moj tez nie chciał smoczka na początku a teraz ssie jak szalony;) musisz poprobowac.a tak wogole to współczuje ci jeszcze trochę to padniesz:/ ale ja sie pocieszam ze czas szybko leci i oby nasze maluszki skończyły 3 miesiące to będzie juz z górki;)
A co do smoczka to tez kupiłam nuk ale moj maly go nie chce tylko ciaga avent taki śmieszny co mu w szpitalu dali...a np butelki avent nie nadawały sie a miałam cały zestaw bo za duża dziurka chyba była i maly sie krztusil i ulewal więc musiałam zmienić na nuk i są super...czy waszym dzieciaczkom odpadły juz pepki bo nam jeszcze nie...a jak dziewczyny z Waszymi brzuszkami-bo mnie kto spotka to pyta kiedy rodze:( a do wagi z przed ciazy zostało mi tylko kg...ja zaczęłam nosić pas ale uciskal mi na rane po cc i przestalam narazie.uciekam bo moj Mateo płacze.buziaczki

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399536 przez Joanna
rybka19834 staram się myśleć pozytywnie, ale czasami robi mi się po prostu przykro, ale z drugiej strony cieszę się, że córka jest zdrowa, prawidłowo się rozwija i ładnie przybiera na wadze :) przez ostatnie 3 tygodnie Ala urosła o 850g :kiss: enfamil premium 1 jest od 0-6 miesięcy, bynajmniej tak jest napisane na opakowaniu :blink: podawaj synkowi herbatkę z kopru włoskiego, u nas dzięki niej poprawiło się, Mała pomimo, że trochę się pręży robi 2-3 kupki zazwyczaj po nocy, rano :blink:
kochana powiedz jeszcze ile na raz wypija Twoja pociecha? Alicja potrafi wypić już 120 ml, szczególnie jak jest po kąpieli, wtedy od razu ładnie śpi :)

12 lata 5 miesiąc temu #399568 przez chłopek
dziewczyny używa któraś pieluch Dada ? mam do oddania

12 lata 5 miesiąc temu #399671 przez Madeline
Hej kochane.

Za nami ciężki dzień i noc :( Wczoraj mały od rana do 13 prawie mi nie spał :( Potem jak zasnął to do 20 ładnie spał, natomiast w nocy co godz lub półtorej się budził i od 2:20 do po 4 nie spał mi wcale. Najedzony, przewinięty, bujany, noszony i nic. Oczy jak 5 zł, zero płaczu tylko po prostu nie spał. Aż się popłakałam, bo byłam już wykończona :( No i teraz od 8 dalej mi nie śpi :( Co przyśnie, włożę go do łóżeczka to oczy olbrzymie i w ryk. Ehh... Zmęczona jestem, chciałabym chociaż z godzinkę pospać :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #399719 przez nataleczka_92
Madeline to normalne. Ja też tak miałam. Jak organizm oczyści się właśnie z tych wszystkich "brudów" to później są takie plamienia jakby okresowe

12 lata 5 miesiąc temu #399720 przez iwonka_wwa
Madeline wsółczuje, ja miałam podobnie. Teraz w dzień mi spać nie chce, a w nocy jedyny sposób to wziąć go do naszego łóżka. Bo jak tylko odnosiłam go do łóżeczka to płakał i ciągle był to samo. czasem do toalety nie zdazylam pojsc i juz si budzil. A tak budzi nam sie 2 razy w nocy, usypia przy cycu i 4h potrafi przespac. A ze ulewa mu sie to mam wieksza kontrole czy sie nie krztusi. A i mąż jest wyjątkowo czujny jak Michas jest z nami :D

Koni my tez używamy smoczka. Tyle ze dwa pierwsze dni ssał chetnie. A potem już nie. I wczoraj zorientowałam sie ze cwaniak bierze smoka ale od taty. A jak ja chce mu dac to zaciska dziąsełka i nie da rady. Mały spryciarz :)

Kochane czy Wasze maluszki też odrywają się od piersi jak puszczają bączki albo robią kupkę? Bo mój ostatnio odrywa się od cyca i musi się skupić, zastanawiam się czy to nie jakieś kłopoty z brzuszkiem?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka