- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
a sebus jeszcze dodatkowo na brzuszku sie łuszczy skórka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- Otrzymane podziękowania: 0
rybka Kacperek też mi za wiele nie przybrał w ciągu 2 tygodni ale od poniedziałku przybrał wiecej bo aż 140g więc i u Was waga się zwiększy Co do hemoroidów to ja miałm i stosowałam czopki prokto-glyvenol i dodatkowo maść bo mi niestety podczas parcia wyszły na zewnątrz Możesz też sobie robić nasiadówki z kory dębu ale to pewnie musiałby Ci ktoś wysłać.
Z suchą skórą na całym ciele też walczymy ale nam kazali kupić taką maź ala mydło i dodajemy to do wody i już małemu skóra się tak nie sypie a odchodziła płatami!
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kurcze z tydzien chyba nie wchodzilam na nasze forum, ciesze sie czytajac ze sobie tak dobrze z maluszkami radzicie.
My od wtorku jestesmy w Polsce, przyjechalam z Alicja do dziadkow na jakies 5tyg, maz dojedzie na poczatku sierpnia i chyba razem wrocimy. Niestety moja mama ma problemy z przepuklina, tata nie wie jak sie z mala obchodzic i w efekcie mam wiecej do roboty niz bedac sama z mezem w Anglii a ani gdzie wyjsc ani z kim pogadac specjalnie....nie tak to mialo byc
Koni bardzo sie ciesze ze Kacperkowi kolki ustapily, moja sie nieco meczy ostatnio, brzuszek wzdety i bazikuje ile wlezie. Ale kochana juz taka jest i coraz wiecej sie usmiecha malpka kochana. A z Twoja waga widzisz ze nic nie rusza? I ile kochana przybralas skoro masz 13kg na plusie? Sorki ze akurat Ciebie o wage pytam ale widze i w czasie ciazy i teraz spore podobienstwa miedzy nami. U mnie bylo 16kg na plusie i jest ciagle 5kg wiecej, zaczne w koncu cwiczyc to moze tkanka miesniowa sie nieco odbuduje i waga ruszy...
Ide spac bo Alcia pewnie kolo 5 na karmienie sie obudzi a tu jeszcze trzeba cycki odpompkowac
Dobrej nocki kochane!
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do wagi to niestety na plusie było 20kg do 31 tygodnia przybierałam książkowo ale po podaniu mi sterydów na płucka małego zaczęłam przybierać straszliwie Nic to na razie to dopiero 2,5 tygodnia po porodzie i mam nadzieje że waga spadnie a jak nie to będziemy się odchudzać! Raz się udało zgubić 18kg to i drugi raz się uda!
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tak w ogóle była dzisiaj u nas wyprzedaż i w końcu zakupiłam Kacperkowi mniejsze ciuszki bo we wszystkim się topi! Udało mi się upolować na prawdę śliczne rzeczy właśnie się piorą
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
Mojej Aluni też schodziła skórka za stópek i rączek, smaruję oliwką i póki co jest dobrze poza tym dostałam od pediatry maść do zrobienia, którą muszę w końcu odebrać
ja nawet nie wiem ile już zrzuciłam z wagi, bo nie ważyłam się od 38 tygodnia ciąży, przytyłam około 13 kg, jednak podobam się sobie bardziej niż przed porodem, głównie dlatego, że jestem węższa w talii niż przed ciążą, mam inną figurę jeśli można tak rzec
nie martwcie się jednak na zapas, przy dziecku jest tyle biegania, że waga sama w końcu spadnie
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czy ma któraś z Was jakiś sposób jak nauczyć dziecko spać w swoim łóżeczku? Kacperek za żadne skarby nie chce tam spać w nocy jak tylko go odkładamy jak uśnie to oczy jak 5zł i zaczynamy usypianie od początku a w konsekwencji śpi z nami bo inaczej się nie da
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamusia-85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nie wyobrażamy sobie życia bez Martusi :):*
U nas ok, mala juz mniej cierpi z powodu kolki mam nadzieje, ze jej powoli ustepuje Zdarza jej sie natomiast ostatnio ulewac sporo po jedzeniu, boje sie, ze naleje jej sie do ucha a slyszalam ze moze byc z tego nawet zapalenie Po za tym jest strasznie lakoma i jak sie dorwie do butelki to tak szybko ciagnie ze sie krztusi...przed jedzeniem placze ze jest glodna jakby sie straszna krzywda dziala
Ostatnio tez ma katarek i odciagam jej wydzieline aspiratorem nose frida, po za tym psikam do noska trzy razy dziennie roztwor wody morskiej, a wy jakie macie sposoby na katar, bo moja sie z tym troche meczy i nie wiem czy isc do lekarza?!To jest nieduzy katar, raczej przezroczysty wiec nie wiem??!!
- mamusia-85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nie wyobrażamy sobie życia bez Martusi :):*