BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #397336 przez chłopek
tez dwa razy dziennie, Ksawcio mial to samo
a sebus jeszcze dodatkowo na brzuszku sie łuszczy skórka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397337 przez Koni
Natalia u nas to aż tak strasznie to nie wygląda ale w każdym razie małemu potrafi się ulać nawet po 2h :(

rybka Kacperek też mi za wiele nie przybrał w ciągu 2 tygodni ale od poniedziałku przybrał wiecej bo aż 140g więc i u Was waga się zwiększy :) Co do hemoroidów to ja miałm i stosowałam czopki prokto-glyvenol i dodatkowo maść bo mi niestety podczas parcia wyszły na zewnątrz :( Możesz też sobie robić nasiadówki z kory dębu ale to pewnie musiałby Ci ktoś wysłać.
Z suchą skórą na całym ciele też walczymy ale nam kazali kupić taką maź ala mydło i dodajemy to do wody i już małemu skóra się tak nie sypie a odchodziła płatami!

12 lata 5 miesiąc temu #397349 przez sister.anna
Czesc dziewczyny!

Kurcze z tydzien chyba nie wchodzilam na nasze forum, ciesze sie czytajac ze sobie tak dobrze z maluszkami radzicie.

My od wtorku jestesmy w Polsce, przyjechalam z Alicja do dziadkow na jakies 5tyg, maz dojedzie na poczatku sierpnia i chyba razem wrocimy. Niestety moja mama ma problemy z przepuklina, tata nie wie jak sie z mala obchodzic i w efekcie mam wiecej do roboty niz bedac sama z mezem w Anglii a ani gdzie wyjsc ani z kim pogadac specjalnie....nie tak to mialo byc :huh:

Koni bardzo sie ciesze ze Kacperkowi kolki ustapily, moja sie nieco meczy ostatnio, brzuszek wzdety i bazikuje ile wlezie. Ale kochana juz taka jest i coraz wiecej sie usmiecha malpka kochana. A z Twoja waga widzisz ze nic nie rusza? I ile kochana przybralas skoro masz 13kg na plusie? Sorki ze akurat Ciebie o wage pytam ale widze i w czasie ciazy i teraz spore podobienstwa miedzy nami. U mnie bylo 16kg na plusie i jest ciagle 5kg wiecej, zaczne w koncu cwiczyc to moze tkanka miesniowa sie nieco odbuduje i waga ruszy...

Ide spac bo Alcia pewnie kolo 5 na karmienie sie obudzi a tu jeszcze trzeba cycki odpompkowac ;)
Dobrej nocki kochane!

12 lata 5 miesiąc temu #397428 przez Koni
sister.anna zazdroszczę urlopu w PL! My planujemy wyjazd w sierpniu ale najpierw trzeba zrobić paszport i kupić bilety z tym że teraz ceny są kolosalne więc czekamy i zobaczymy czy pojedziemy.

Co do wagi to niestety na plusie było 20kg :( do 31 tygodnia przybierałam książkowo ale po podaniu mi sterydów na płucka małego zaczęłam przybierać straszliwie :angry: Nic to na razie to dopiero 2,5 tygodnia po porodzie i mam nadzieje że waga spadnie a jak nie to będziemy się odchudzać! Raz się udało zgubić 18kg to i drugi raz się uda!

12 lata 5 miesiąc temu #397465 przez chłopek
koni ja tez mialam podawane sterydy na plucka ale na szczescie nie zaczelam wiecej przybierac

12 lata 5 miesiąc temu #397481 przez Koni
chłopek to się ciesz na prawdę bo to co się zaczęło dziać z moją wagą po nich to jakaś masakra :( moja siostra miała dokładnie taki sam skok wagi po tych sterydach jak była w ciąży. Nic to dzisiaj kupiłam sobie jedne spodnie żebym miała wczym na razie chodzić a reszte mam zamiar zgubić bo się nie znoszę w takiej wadze jak jestem :( Jedynie nie wiem czy się pozbędę bioder bo strasznie mi się rozrosły w ciąży.

A tak w ogóle była dzisiaj u nas wyprzedaż i w końcu zakupiłam Kacperkowi mniejsze ciuszki bo we wszystkim się topi! Udało mi się upolować na prawdę śliczne rzeczy :) właśnie się piorą ;)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397483 przez Joanna
rybka ja generalnie też dobrze się czuję po porodzie, rodziłam naturalnie :blink: też od razu normalnie gotowałam obiady, sprzątałam itd. odnośnie tulasków,to też mam straszną ochotę, ale wizytę kontrolną u ginekologa mam dopiero 16 sierpnia :blink:
Mojej Aluni też schodziła skórka za stópek i rączek, smaruję oliwką i póki co jest dobrze :) poza tym dostałam od pediatry maść do zrobienia, którą muszę w końcu odebrać :blink:
ja nawet nie wiem ile już zrzuciłam z wagi, bo nie ważyłam się od 38 tygodnia ciąży, przytyłam około 13 kg, jednak podobam się sobie bardziej niż przed porodem, głównie dlatego, że jestem węższa w talii niż przed ciążą, mam inną figurę jeśli można tak rzec :laugh:
nie martwcie się jednak na zapas, przy dziecku jest tyle biegania, że waga sama w końcu spadnie :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #397726 przez Koni
Cześć mamusie ;)

Czy ma któraś z Was jakiś sposób jak nauczyć dziecko spać w swoim łóżeczku? Kacperek za żadne skarby nie chce tam spać w nocy :( jak tylko go odkładamy jak uśnie to oczy jak 5zł i zaczynamy usypianie od początku a w konsekwencji śpi z nami bo inaczej się nie da :(

12 lata 5 miesiąc temu #397749 przez chłopek
koni ja nie pomoge mialam to samo z Ksawciem. do[piero teraz spi sam w swoim łózku

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397765 przez Joanna
koni moja Ala w dzień śpi w łóżeczku bez żadnych problemów zaś w nocy z nami w łóżku :) może w nocy gdyby miała sama spać też byłyby opory, trudno powiedzieć bo nie sprawdzałam tego. Póki co nie wyobrażam sobie, żeby spała nocą w swoim pokoju, uwielbiam jak jest blisko mnie :kiss: :blink: Ciężko mi też doradzić Tobie cokolwiek, ale widać Twój synek chce spać cały czas z Wami :blink: Moja Niunia jak marudzi to lubi być głaskana po główce, więc Twój Kacperek widać potrzebuje bliskości i czułości będąc obok Ciebie czuje się bezpiecznie :)

12 lata 5 miesiąc temu #397830 przez blue01
ja rowniez biore corcie na noc do siebie,uwielbiam jak jest wtulona we mnie,wyglada tak slodko :) ,poza tym to duza wygoda,nie rozbudza mi sie wcale

12 lata 5 miesiąc temu #397831 przez Madeline
Koni kochana nie wiem jak Ci pomóc. Mój Aleks śpi od samego początku w swoim łóżeczku. Teraz go próbuję oduczyć bujania. Po karmieniu sama go nauczyłam, że go bujam i wtedy zasypia i wkładam go do łóżeczka, ale od wczoraj po nakarmieniu i oczywiście jak mu się odbije staram się konsekwentnie wkładać go do łóżeczka i czekam aż zaśnie. Trochę pokwili i po marudzi, ale po kilku minutach zasypia. A co do spania w łóżeczku może nie chce spać, bo jest mu zimno? Ja przerabiałam tak raz z Aleksem, płakał i marudził mi w łóżeczku, wzięłam go nad ranem do nas, przykryłam go kołderką i moment usnął, potem zaczęłam go przykrywać kocykiem i teraz ładnie śpi (a tak przykrywałam go tylko pieluszką flanelową). Spróbuj może coś zadziała :)

12 lata 5 miesiąc temu #398112 przez chłopek
Sebus
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #398128 przez mamusia-85
Czesc Kochane mamusie!:)
U nas ok, mala juz mniej cierpi z powodu kolki mam nadzieje, ze jej powoli ustepuje :) Zdarza jej sie natomiast ostatnio ulewac sporo po jedzeniu, boje sie, ze naleje jej sie do ucha a slyszalam ze moze byc z tego nawet zapalenie :dry: Po za tym jest strasznie lakoma i jak sie dorwie do butelki to tak szybko ciagnie ze sie krztusi...przed jedzeniem placze ze jest glodna jakby sie straszna krzywda dziala :silly:
Ostatnio tez ma katarek i odciagam jej wydzieline aspiratorem nose frida, po za tym psikam do noska trzy razy dziennie roztwor wody morskiej, a wy jakie macie sposoby na katar, bo moja sie z tym troche meczy i nie wiem czy isc do lekarza?!To jest nieduzy katar, raczej przezroczysty wiec nie wiem??!!

12 lata 5 miesiąc temu #398130 przez mamusia-85
A u mnie jakos tak dziwnie od ok tygodnia z krwawieniem juz sama nie wiem czy to moze okres?!Jestem w 5 tygodniu pologu wiec chyba powinno juz zanikac krwawienie, za tydzien 6 tydzien wiec sie troche niepokoje, nic mnie nie boli, wizyte kontrolne u gina mam na 25.07.A wy dziewczyny jak tam z krwawieniem i innymi dolegliwościami pologowymi?Ja czasem nie moge sie jeszcze zalatwic, co drugi dzien sie ost wyprozniam, a i niezbyt pomaga mi krem na rozstepy moze cos polecicie, skora na brzuchu zwiotczala i troche tluszczyku wiec nosze jeszcze luzniejsze bluzki. Od porodu schudlam 12 kg, 2 kg zostalo do zrzucenia do starej wagi sprzed ciazy, ale chcialabym jeszcze z 5 kg dodatkowych zgubic, bo przed ciaza nie zdarzylam a mialam kare kg nadwagi, co robicie na to dieta czy cwiczenia?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka