BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #399728 przez nataleczka_92
Iwonka wawa mój synuś też tak robi. Jak jest przy piersi a zaczyna robić kupkę to odrywa się i wtedy skupia się na tym;) i dopiero jak zrobi to wraca do jedzenia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #399781 przez Madeline
Mój synuś tak samo robi :)

12 lata 5 miesiąc temu #399816 przez mamusia-85
witajcie!!!:)
Pisze by sie wyzalic, jestem wykonczona niewyspana, bola mnie plecy, jestem oslabiona, nie mam apetytu do tego chyba dostalam pierwszy okres po ciazy, bo tak to wyglada tym bardziej, ze nie karmie piersia, a jestem juz ponad 5 tygodni po porodzie...
Mala daje nam ostatnio w kosc, juz sama nie wiem czy to napewno kolka...moze wzdecia, katarek ktory ma albo cos innego juz nie mam sama pojecia...nic nie skutkuje wczoraj caly dzien z malymi przerwami przeplakala...robi sie wtedy czerwona i placze w nieboglosy to jest taki rozdzierajacy placz...jest noszona na rekach, przerzucana pomiedzy mna meza i tesciowa jak sie w koncu zmeczy to nie placze ale na krotko, wczoraj nie dala sie wykapac nie wiem jak to bedzie dzisiaj. Dzies jest jakby troche lepiej, mala lepiej spi, akurat jesc to je zawsze dobrze, zobacze jak to bedzie...Ale jestem podlamana i zmeczona... :(

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399843 przez Koni
mamusia-85 ja bym stawiała że to są kolki :(

Ja też padam z nóg :( Kacper od 3 dni mi prawie nie śpi a wczoraj wylądowaliśmy u lekarza bo cały czas robił mi tyci kupki i nie nadążałam ze zmianą pampersów, do tego prężył się, podkurczał nóżki i płakał przeraźliwie a uspakajał się tylko na cycku :( Lekarka kupkami kazała się nie przejmować a co do kolek to kazała podawać cały czas infacol i powiedziała że to od tego że mały nam się nie odbeka więc mu te gazy zalegają w brzuszku. Nawet 20 minutowe chodzenie nic nam nie pomaga i w 90% przypadków Kacper nie odbeka.

Ja już nie mam siły go nosić i trzymać cały czas na cycku.

Poza tym to zaliczyliśmy wczoraj piątkowe ważenie i Kacper waży 3170g więc przybrał w 5 dni 220g także moje mleko mu w zupełności wystarcza i mam niczym nie dokarmiać. A co do wiszenia na cycach to powiedziała że rośnie i dlatego robi się coraz głodniejszy i niby to minie mam tylko nadzieje że dość szybko się to wyreguluje.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399853 przez Joanna
Cześć dziewczynki :)

u nas póki co jest lepiej, Ala zrobiła dzisiaj rano dużą kupkę, więc mam nadzieje, że dopajanie ją samą herbatką z kopru włoskiego skutkuje :blink: moja Mała budzi się średnio co 2,5-3 godziny w dzień, w nocy potrafi pospać trochę krócej, ale pediatra powiedział, że już niedługo sen nocny zdecydowanie się wydłuży :) najlepiej śpi jak jest wykąpana i najedzona :kiss: ja cały dzień jestem sama w domu,mąż w pracy wraca dopiero po 19.00, w zasadzie bardzo dużo pracuje, więc generalnie jesteśmy z córką same :dry: zaplanowałam sobie wieczorny spacerek, ale póki co zachmurzyło się i pada, zobaczymy co z tego wyjdzie :silly:
mamusia-85 może mleko Małej nie służy? a dopajasz ją czymś, taka jak ja herbatką?

12 lata 5 miesiąc temu #399855 przez nataleczka_92
Kochane mamusie szczerze wam współczuję. Ja to samo przechodziłam z córka. Ona płakała a ja razem z nią. Nie miałam na nic siły a oczy to mi się same zamykały. Wszystko robiłam a ona tylko potrafiła się drzec:( ale w 4miesiącu już wszystkie dolegliwości minęły:) na szczęście Filipuś jest kochany. Ciągle śpi i je. A jak się budzi to ładnie leży i sobie gaworzy:) oby tak pozostało

12 lata 5 miesiąc temu #399863 przez chłopek
mamusia współczuje moaj siostra mojala to samo siostrzenica płakała i nie szlo jej uspokoic w nocy spała a w dzien na rekach
moze mleko zmien moze to po nim mała brzuch boli,
Joanna ja tez siedze w domu sama z 2 dzieci a zrobienie obiadu graniczy z cudem.
koni mojemu tez sie nie odbeka

12 lata 5 miesiąc temu #399873 przez Koni
chłopek dobrze wiedzieć że nie tylko Kacper nie odbeka bo już się martwiłam ;)

12 lata 5 miesiąc temu #399874 przez nataleczka_92
Chłopek u mnie z obiadem to samo. Choć u mnie pewnie większy problem bo Oliwka w dzień wogóle nie śpi,a zabawić samej też jej ciężko. Dziś wstała o 6 a zasnela po 22 więc teraz z Filipem śpią a ja mogłam zająć się obiadem:) a takto też sami jesteśmy całe dnie a czasem i noce

12 lata 5 miesiąc temu #399875 przez chłopek
no ja tylko zupe zdazylam zrobic, Seba spi ale Ksawcio nie a on tylko na pole, a ta musze go pilnowac bo do psa mi ucieka.

12 lata 5 miesiąc temu #399967 przez gumis24
moj synek tez ma kolki mimo iz pieknie nam odbekuje po kazdym jedzeniu...tutaj na nie kompletnie nic nie daja "poprostu dzieci tak maja" wiec musze sie zaopatrzyc w PL...mowi ze to nie od mleka bo malemu wogole sie nie ulewa wiec mleko toleruje dobrze..wyglada na to ze musimy poprostu przez to przejsc...
maly nam przybral 500 gram i urosl 3 cm w ciagu 9 dni ale moj maz jest sporych gabarytow wiec pediatra mowi ze to ok,poprostu bedzie duzy jak tatus... ;) bo wcale nie je jakos duzo...mniej niz powinien...

12 lata 5 miesiąc temu #400060 przez nataleczka_92
Kochane chciałam się pochwalić że w przyszłym tygodniu odbieramy klucze do naszego mieszkanka:) i wkońcu będziemy sami:) już się nie mogę doczekać. Choć przeprowadzka mnie przeraża

12 lata 5 miesiąc temu #400081 przez Koni
nataleczka_92 super :) Pochwal się mieszkaniem po przeprowadzce.

Czy wasze maluchy też się ślinią i wywalają języczek na wierzch?

12 lata 5 miesiąc temu #400109 przez nataleczka_92
Koni napewno się pochwale:) wkońcu dzieciaczki będą miały swój pokój no i my święty spokój:) bo mieszkamy z moja mama i siostra a niestety nie za bardzo nam się układa:( przez co jest mi bardzo przykro. Ale teraz wiem,że moja mama się już nie zmieni w stosunku do mojej rodziny... Mój mały też zaczął wypinac jezyczek ale żeby się ślinił to nie zauważyłam. Robi się ciekawy świata,uwielbia jak go noszę a on może wszystko oglądać:) kocham go ponad życie:)

12 lata 5 miesiąc temu #400129 przez asia886
witam was mamusie

u nas lenka cały czas wytyka języczek plesniawki juz wyleczylismy ale ona i tak go wytyka:-) u nas nabrała ciałka wyglada juz całkowicie inaczej od wyjścia ze szpitala:-)

a jesli chodzi o połóg we wtorek będę kończyć 6 tydzień i mam pytanie czy to możliwe bym dostała okres juz karmię piersią cały czas

Chłopek
my używamy cały czas pieluszki dada bo tylko te służą małej a ja mam do oddania pieluszki happy rozmiar 1 bo dostaliśmy od siostry męża ale uczuliły moją kruszynkę

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka