BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #400135 przez nataleczka_92
Asia całkiem możliwe że to okres. Pamiętam jak po pierwszym porodzie zapisałam się na wizytę w 6tyg i musiałam w ostatniej chwili przełożyć bo dostałam okresu. I wcale nie jest prawda że gdy się karmi piersią to okresu niema!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #400210 przez Koni
Całą noc mi Kacperek płakał z bólu brzuszka :( strasznie mi szkoda tej mojej kruszynki.

12 lata 5 miesiąc temu #400211 przez chłopek
koni a moze espumisan mu pomoże ? a ty karmisz piersia ?

12 lata 5 miesiąc temu #400214 przez Koni
chłopek tak karmie piersią i tylko piersią a nie jem nic szkodliwego poprostu lekarka stwierdziła że on nie odbekuje tych gazów :( Podaje mu od 2 dni infacol i zobaczymy jak zadziała a jak nie to dam mu espumisan bo też mam ;)

12 lata 5 miesiąc temu #400219 przez chłopek
mój tez nie odbekuje i nic mu nie dolega, moze je za łapczywie i powietrze łapie i dlatego. moze espumisan mu bardziej pomoze

12 lata 5 miesiąc temu #400224 przez Koni
Być może je łapczywie bo aż mi się nie raz zachłysnął :( Na razie spróbuje infacol a jak to nic nie da to podmy espumisan. Tak się tylko zastanawiam że tam pisze podawać przed każdym karmieniem tylko że Kacper potrafi jeść cały dzień z 30 lub 60 minutowymi przerwmi i jak to wtedy podawać?

12 lata 5 miesiąc temu #400240 przez chłopek
o to ja nie wiem bo moje dzieci nie mialy problemu z brzuszkami

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400242 przez Madeline
Kochane w końcu można powiedzieć, że u nas nocka przespana. Mały wczoraj też cały dzień prawie mi nie przespał :( Wieczorem po 19 do 21 byliśmy z nim na zakupach, potem kąpiel, karmienie i zabawa (bo po kąpieli moje dziecko kochane mnóstwo energii dostaje :) ) no i po 24 malutki mi dopiero zasnął, ale za to obudził mi się tylko 2 razy w nocy, chwilę przed 4, potem koło 6 i nad ranem o 9. Także jestem szczęśliwa. Oby tak zawsze spał ;) No, ale o 4 dałam mu jeść trochę z cyców i 30 ml mleka modyfikowanego, bo byliśmy ciekawi czy moje mleko mu wystarcza czy po prostu jest głodny, że tak często się budzi i nie śpi. Nie wiem jaki wniosek wysunąć. Ale najważniejsze, że SPAŁ !!! :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #400249 przez Koni
Madeline mi Kacper w nocy przeważnie robi 2 pobudki nie licząc tego jak go brzuś boli i najada mi się szybciej ale to jedynie jak ze mną śpi jak śpi w łóżeczku o ile śpi to wtedy pobudki są bardzo częste.

W końcu usnęło to moje zmęczone dziecko! Ciekawe ile pośpi?

12 lata 5 miesiąc temu #400253 przez chłopek
moje chłopaki tez spia, ide sobie kawe zrobic. koni a pijesz herbate z kopru? moze jak baki popuszcza to mu ulzy

12 lata 5 miesiąc temu #400257 przez Koni
chłopek tak kupiłam i już piłam 2 razy i mam nadzieje że choć to coś pomoże ;)

12 lata 5 miesiąc temu #400258 przez chłopek
no tez mam nadzieje, ja pije ta na laktacje i po niej Seba bąki sadzi:)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400264 przez Koni
Mi to mały tak laktacje napędził tym wiszeniem na cycu że rano jak jadł mi z jednej piersi to przelało mi wkładke i zalało piżame na drugiej piersi :P a jak mu daje cyca to jak go złapać nie może to jest cały w mleku więc lepiej żebym takich herbatek nie piła ;)

12 lata 5 miesiąc temu #400305 przez Joanna
Moja Ala też często wysuwa języczek i się ślini, to normalne u malutkich dzieci :)
dziewczynki czy Wy normalnie zabieracie dzieciaczki na zakupy tak jak madeline?
ja się pokusiłam aż dwa razy na zakupy w większym hipermarkecie, ale póki co będę omijać te większe sklepy. Położna i pediatra mówiły, żeby unikać miejsc gdzie są duże skupiska ludzi, aby Malutka nie zachorowała, jak najwięcej być z nią na świeżym powietrzu ale z dala o ludzi.
Jak tak chodzi się po sklepach to przecież ludzie z małymi dziećmi w fotelikach robią zakupy i już sama nie wiem :dry: poczekam na pierwsze szczepienie, wtedy Alija zacznie się uodparniać, jednakże nie ma co popadać w paranoje...dobrze, że mam na osiedlu Biedronkę, Lidla i Rossmanna, tutaj zawsze można zrobić szybkie zakupy :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #400334 przez chłopek
joanna my bylismy raz na zakupach w hipermarkecie atak to tylko spacerki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka